Bir gün padişah vezirlerine.
gidin bana hoca yı çağırın demiş..
nasrettin hoca gelmiş.
padişah:
hoca ben cennetemi yoksa cehennememi gitcem demiş.
hoca: cehenneme
padişah:neden demiş
hoca:boş yere öldürrüğünüz insanların hepsi cennete gitti cennette yer kalmadı......
Cennette Yer Kalmadı.
paylaşımın için teşekkürler hoca :)
boyle konuları acmasak daha güzel olacak sanırım |
dostluk kazansın düşmanlıkla kazanılmaz dostluk herşeyden güzeldir bir meşin yuvarlak için ne dostumu kırmak nede dostum tarafından kırılmak isterim dostlar dostaneler hep beraber el ele inş
mevlana gibi adamsın ersinbakar.
ersinbakardostluk kazansın düşmanlıkla kazanılmaz dostluk herşeyden güzeldir bir meşin yuvarlak için ne dostumu kırmak nede dostum tarafından kırılmak isterim dostlar dostaneler hep beraber el ele inşBravo Ersin Gercekten tebrikler Güzel Sözler.
bu cennet cehennem olaylarını hafife alıyoruz gibi. çünkü bu tür fıkraların nasreddin hocaya ait oldugunu zannetmem. çünkü irfan sahibi bir kişilk. sanki bunlar önemli konular. o yuzden soyledim.
ya tmm ama arkadaş maksat gülmek eğlenmek gündem yaratmak deil bide ii oku aslında mantıklı
Nesi mantıklı acaba padişahlarla dalga geçmesi mi?
bir gün Fatih Sultan Mehmet kendi adına bir cami yaptırır. ve açılışı sırasında bir cocuk "aaa bu caminin minaresi eğri" diye bağırır. Fatih Sultan bunu duyar ve " Tez getirin o sabiyi" der.(sabi=cocuk) cocugu yanına alır. birlikte minarenin tepesine cıkarlar. herkes merak eder sonucu. sonra Fatih bir çekül yapar. (çekül= bir ipin ucuna agırlık baglanır ve sarkıtılır. boylece egrilik olculmuş olur.) minarenin tepesinden aşagı bırakır ipi ucundaki taşla. "Şimdi bak" der "bir eğrilik görebiliyor musun" cocuk "hayır" cevabını verir. herkes merak eder. derler ki cocukla neden bir olup ona uydunuz? cevap hazırdır.
"Eğer ben ona bunu ispatlamasaydım o eve gidecek ve annesine soyleyecek annesi komsularına anlatacak ve ileride Fatihin yaptırdıgı caminin minaresi eğridir diye namı kalacak. İşte bunun için" der.
Bizim padişahlarımız hiç bir zaman asmamış ve kesmemiştir. :)
Anlayana sivrinek saz, anlamayana davul zurna az demişler.
hadi sağlıcakla
valla benim bir art niyetim yoktu. Amaç eğlenmketi........
adam konuyu açtıgına açacagına pişman oldu yani biraz gülelim diye düşünmüş yapmış saol