Cennetten çıkma donanım sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Celbrion
01-08-2004, 04:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2004

Merhaba. İlginç bir sorunum var, Tuğbek'e mail attım ama bir de buraya yazayım.

(Mailin aynısı): Benim cennetten çıkma bir problemim var. Umarım neden kaynaklandığını çözebilirsin. Öncelikle, Pes3’teki (problem bununla ilgili değil, hemen cayma lütfen! :) çıldırtan yavaşlama problemini çözmek için uzun araştırmalardan sonra speedup denen programı çektim. Ama bu program bile hızlandırmadı, yavaş çekim çalıştı. Ertesi sabah bilgisayarı açtığımda hiç birşeye dokunmadan oyunu açtım ama bu sefer ise oyun adamları göremeyecek kadar hızlı çalışıyordu! Aynı gece Need for Speed Und. kurmuştum, biraz ağır çalışıyordu. Ama Pes3’ün hızdan çıldırdığı sabah, Underground’da hiç ağırlaşmadan çalıştı, hatta detayları arttırıp oynadım. Sonra Sacred’da en son kamerada dolaşırken oyun önceden olduğu gibi lag’a girmiş gibi takılmıyordu! Kısacası sanki biri ben uyurken bilgisayarı upgrade etmişti! Ama bu sabah her şey eski haline döndü. Pes yine sürünerek çalışıyor, Und. yine ağırlaştı.(Dünkü hızlanma sürecinde bilgisayarı hiç kapamadığımı söyleyeyim.) Bilgisayarımda spyware tarayıcı var, sorun oradan olamaz, Norton 2003 ile tarama da yaptım, virüs filan yok. Ekran kartım son sürücülerde, anakartımın sürücülerini cd’sinden başka yerden yüklemedim. (Amd athlon 2200+, 512 ddr ram, geforce fx 5200, 40gb seagate, anakart asus A7V8X-X, işletim sistemi winxp pro servis pack 1’li ve bir sürüde upgradeini çekim int.ten ve bilg. Format yiyeli birkaç hafta oldu.).

Şimdi, dünün güzel bir rüya olmadığına emin olduğuma göre, 1 günlük hızlanma neyden kaynaklanır; ya da o hızlanma asıl çalışma hızı mı yani bu kadar süredir bu meret yavaş mı çalışıyor soruları… Çok ilginç bir durum kısaca. Ben bunca yıldır böyle bir şeyle karşılaşmadım, belki sen çözersin :). Tabi benim asıl isteğimin aletin her zaman için, dünkü gibi çalışması, bunu nasıl sağlarım?. Bir aylık tatil kalmış şunun şurasında, bari biraz hızlı şekilde oynayalım değil mi? :)

Not: Sanırım daha doğru bir açıklama olarak oyunlarda stabilite yok. Pes3'te bu normal ama Und. ve Sacred'da bu tip sorunlara genel olarak rastlanmıyor ve de onlar ps convert'i değiller. Dünkü hızlı çalışma dediğim olayda tamamen stabilite vardı. Bugün ise Nfs bazen hızlı bazen de yavaş çalıştı. Benim aklıma amatör düşünceden ısınma problemi ya da bellek ile ilgili bir problem geliyor. Belki de voltajlarla ilgilidir? :P. Sonuçta en iyisi bir bilene sormak, sorunun ne olduğunu bilsem bile sonuçta nasıl halledeceğimi bilmiyorum.. :)