Cep devi için işler değişiyor mu?

CHIP Online
31-03-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eski parlak günlerini arayan cep devinin yaptığı son açıklama, herkesi şaşırttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cep ... siyor-mu_39480.html

Resimlerle: Karşınızda Çin işi BlackBerry - Nokia kırması

BlackBerry son 3 aylık dönemde büyük bir sürprizle kar elde etmeyi başardı: 2012'nin son üç ayında, BlackBerry 94 milyon dolar gelir açıklandı. Bu durum, hisse başına 29 Sent kayıp yaşanacağını iddia eden analistleri de şaşırttı. Bu gelişme, BlackBerry'ye yeni BlackBerry 10 platformu için umut veriyor. BlackBerry yaptığı açıklamada bu karın asıl nedeninin maliyet kısıtlamaları olduğunu söylüyor.


BlackBerry Başkanı ve CEO'su Thorsten Heins "Geçen senelerde BlackBerry'de değişik uygulamalar denedik. Bu değişiklikler son 3 aylık dönemde bizi kara götürdü" diyor ve devam ediyor: "BlackBerry 10 lansmanı ile, en yeni ve en inovativ mobil bilişim platformunu piyasaya sürmüş bulunuyoruz. Müşteriler bu cihazı ve kullanım tecrübesini sevdi. Şimdi ekibimiz ve ortaklarımız, BlackBerry tüketicisine ve kurumsal müşterilere bu cihazları ulaştırmayı hedefliyor."


Başka bir haber ise kurucu Mike Lazaridis'in şirketten tamamen ayrılması oldu. Lazaridis, daha önce de CEO koltuğunu Heins'e bırakmak zorunda kalmıştı. BlackBerry pazar payı kaybedince Apple iPhone ve Google Android gibi rakipleri tüm pazarı ele geçirmişti. BlackBerry kurumsal ve resmi çevrelerdeki muhteşem hakimiyetini bile kaybetmeye başlamıştı.

Tüm Konu: Cep devi için işler değişiyor mu?

Resimlerle: Karşınızda Çin işi BlackBerry - Nokia kırması

Kaynak: www.chip.com.tr