Cep virüsleri hakkında bunları bilmelisiniz!

CHIP Online
19-06-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cebinizde bir "saatli bomba" taşımamak için bilmeniz gereken her şey içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cep ... elisiniz_47787.html

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Cep telefonlarımız, en az bilgisayarımız kadar kişisel verilerimize ev sahipliği yapabiliyorlar. E-posta hesabınızdan konum geçmişinize, web geçmişinizden uygulama kullanımınıza hepsi, cebimizdeki küçük bilgisayarda depolanıyor. Bu yüzden, telefonumuzu korumak için bazı noktalara dikkat etmemiz gerekli.


Cep virüsü diye bir şey var


Zararlılar, telefonunuzdaki verileri sızdırmaktan, kredi kartı bilgileri gibi belirli verileri ele geçirebilir, uygulamaları bozabilir ve genel anlamda hayatınızı zorlaştırabilirler. Ortada dolaşan milyonlarca risk var ve bu risklerin sizi bulma ihtimali düşük. Ancak böyle bir ihtimal yok değil.


Akıllı cep virüsleri, yayılmak için SMS mesajlarını, web tarayıcınızdaki açıkları veya telefonunuzun ağ işlevlerindeki açıkları kullanabilirler. Bu yüzden "virüsü indirmemek" her zaman sorunu çözmeyebilir.


Hiçbir platform tamamen güvende değil, ancak


Kullandığınız mobil platformun maruz kaldığınız risklerle yakından ilişkisi bulunuyor. En popüler ve en açık platform olan Android, tahmin edebileceğiniz gibi güvenliği en düşük olan platform. Bunda aslında Google'ın suçu yok; Android'in kullanıcı sayısı, onu hedef alanların da çok olması anlamına geliyor.


Apple'ın iOS platformu, daha sıkı kontrol edildiği için daha güvenli. Firma, uygulama mağazasına eklenen uygulamaları sıkı biçimde denetlerken, farklı konumlardan uygulama yüklenmesine izin vermiyor. iOS'da bazı güvenlik açıklarına rastlansa da, şimdiye kadar virüsün izine rastlanmadı (bununla birlikte kural dışı davranan bazı uygulamalar var).


BlackBerry'de virüslere rastlanabilse de, bu platformdaki virüslerin pek yaygın oldukları söylenemez. Windows Phone'un ismi ise henüz virüslerle hiç anılmadı.


Tüm Konu: Cep virüsleri hakkında bunları bilmelisiniz!

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Kaynak: www.chip.com.tr