Çevrimiçi depolama siteleri!

CHIP Online
11-04-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Önemli belgelerinizi kaybetmekten bıktıysanız, çözüm hemen elinizin altında duruyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cevr ... siteleri_18776.html

Resimlerle: Kasetten USB'ye depolama birimleri...

Bilgisayarlarımızdaki veri miktarı gün geçtikçe artıyor. Oyunlar, filmler, müzikler, fotolar derken, veri depolama ihtiyacımız neredeyse terabytelarla ölçülür hale geldi. Tabii bir de bunları kaybetme ihtimali var ki, en can sıkıcı olan da odur!

Bu sorunun çaresi bellidir aslında, sık sık veri yedeklemek! Ama bu iş hem zaman alır, hem de gayet sıkıcıdır. Tabii işin bir de dosyalama tarafı var. Yedeklediğiniz veriler arasından en güncel, en lazım olanları nasıl bulup çıkaracaksınız?

Çevrimiçi veri yedekleme servisleri aslında bu amaçla kullanıldığında çok faydalı olabilirler. Yüzlerce gigabyte veriyi dünyanın öbür ucundaki bir sunucuya yedeklemek çoğu sıradan kullanıcıyı biraz aşan bir iştir. Herşeyden önce internet bağlantı hızları buna pek müsait değil.

Bilgisayarınızdaki herşeyi değil de, her an gerekecek dosya ve belgeleri yedeklemek buna bir çözüm olabilir. Ev ödevlerinizi, önemli iş belgelerinizi, kaybolmasını istemediğiniz aile fotolarınızı çevrimiçi servislerde yedekleyebilirsiniz. Böylece yanınızda herhangi bir cihaz dolaştırmadan, bunlara internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ulaşabilmeniz mümkün olacaktır.

Peki seçenekleriniz nelerdir? Gelin birlikte bakalım...

Tüm konu: Çevrimiçi depolama siteleri!

Resimlerle: Kasetten USB'ye depolama birimleri...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hangi hizmeti tercih ediyorsunuz?

murat2010
12-04-2010, 00:29   |  #2  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
287 mesaj

Ben bunlardan windows skydrive yı sonra Drobbox u Google Docs u kullanıyorum... Skydrive için masaüstüyle entegrasyon yok demişsiniz ama var... Küçücük bi programı indiriyorsunuz sonra bilgisayarım klasöründe sürücülerin yanında skydrive explorer diye sürücü oluşturuyor.. Aynı şekilde GMAİL inde var 2gb alan sunuyor...                                                                                                                                                                AMA ben şahsen bunların haricinde en iyi yeri önermek istiyorum... 10 GB FREE depolama alanı... 4SHARED Tavsiye edilir..<

Son Düzenleme: murat2010 ~ 12 Nisan 2010 00:33
murat2010
21-04-2010, 04:25   |  #3  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
287 mesaj

Ben birde şurayı önermek istiyorum... 5GB ücretsiz alan... OPEN DRİVE&lt;<