chıpın ağustos 2010 sayısı duyuruldu bir çoğunun doğal olarak kızacağı bilindiği halde yine bir filmle dvdnin bir kısmı heba edilmiş, en çok dikkatimi çeken şey şudur: İwindux 1.0 adlı bir işletim sistemi veriliyor; her yeni işletim sisteminin ilk dağıtımı gözümü korkutsada merak ettiğim bir konu bu, İwindux alanlar deneyenler bilgi verirse çok güzel olacaktır. tahmin ediyorum ki linux kerneli üzerinden codecleri ve exeleri doğuştan çalıştırabilen ve mac görünümüne sahip olan bir sistem olsa gerek. nette aradım taradım o sisteme dair hiç bir resmi site yok sadece rapid vb. sitelerden download verilmiş dergiyi alanların genel izlenimlerini ve İwindux hakkındaki değerlendirmeleri paylaşırlarsa alacak olanlarada yol göstermiş olurlar.
chıp ağustos 2010 sayısı genel izlenimi
chıpın ağustos 2010 sayısı duyuruldubir çoğunun doğal olarak kızacağı bilindiği halde yine bir filmledvdnin bir kısmı heba edilmiş, en çok dikkatimi çeken şey şudur:İwindux 1.0 adlı bir işletim sistemi veriliyor; her yeni işletimsisteminin ilk dağıtımı gözümü korkutsada merak ettiğim bir konu bu,İwindux alanlar deneyenler bilgi verirse çok güzel olacaktır. tahminediyorum ki linux kerneli üzerinden codecleri ve exeleri doğuştançalıştırabilen ve mac görünümüne sahip olan bir sistem olsa gerek.nette aradım taradım o sisteme dair hiç bir resmi site yok sadece rapidvb. sitelerden download verilmiş dergiyi alanların genel izlenimlerinive İwindux hakkındaki değerlendirmeleri paylaşırlarsa alacak olanlaradayol göstermiş olurlar.VirtualBox'a yükle dene İwindux dediğini, korkacak ne var.
ben dergiyi daha almadım alanların İwindux ve dergi içeriğindeki genel izlenimini görmek istedim. ayrıca işletim sistemlerinin ilk sürümlerinden korkuyorum derken; onların dandik bozuk stabil çalışmayan tonla bug içeren sistemler olduğunu düşündüğü anlatmaya çalıştım.
36 boys linux olarak dvd nin kendi içerisinde yer alıyo tarayıcıda açılınca gözükmüyo ve dosya iso değil sadece klasör adı o isolinux maleef ve sanal pc programlarıda bilgisayarı cd içerdeyken tekrar başlatmakta işe yaramıyoilginç bişey nasıl iso değil iso olarak verilmeyen bir işletim sistemi yok ki iso değilse zaten o bozuktur yalnız bir hata yaptığınız düşünüyorum siz o iso dosyasını masa üzerine atacaksınız aşağıdaki linklere bir bakmanızı öneririm:siz o dosyanın yani isolinux adlı dosyanın içeriğinin ekran alıntısını ekleyebilir misiniz.
beyler oratada büyük bir aldatmaca var chıpın böyle kalitesiz bir yola gidebileceğini hiç düşünmedim bu İwindux denen şey bir sistem değil chıpın uydurduğu dandik bir isim windows linux ve mac kelimelerinden yaratılmış dandik hibrit bir isim hepsi bundan ibaret. olay şu dvd yi bu gün aldım içinde hiçbir iso yok isolinux dosyasının içindekiler avg rescue diskin dosyası yani ortada bir işletim sistemi yok sadece windows için bir linux emigulatörü, windows için mac teması sağlayan bir kaç program var onların 3ünü kuruyormuşuz al sana İWİNDUX bu ne dandik bir yayın politikası kardeşim. resmen dolandırıcılık.
Aynen katılıyorum önce hosting kampanya sıkıntısı şimdide bu madem işlteim sistemi değil neden kapakta işletim sistemi yazıyor ne gerek var böyle kelime oyunları
beyler oratada büyük bir aldatmaca var chıpın böyle kalitesiz bir yola gidebileceğini hiç düşünmedim bu İwindux denen şey bir sistem değil chıpın uydurduğu dandik bir isim windows linux ve mac kelimelerinden yaratılmış dandik hibrit bir isim hepsi bundan ibaret. olay şu dvd yi bu gün aldım içinde hiçbir iso yok isolinux dosyasının içindekiler avg rescue diskin dosyası yani ortada bir işletim sistemi yok sadece windows için bir linux emigulatörü, windows için mac teması sağlayan bir kaç program var onların 3ünü kuruyormuşuz al sana İWİNDUX bu ne dandik bir yayın politikası kardeşim. resmen dolandırıcılık.
Sanki windows'u silip bunu kullanıcaksınız da; "kandırıldık" diyorsunuz. Chip arasıra çeşitli linux dağıtımları, ve kendi yapımı olan linux derlemelerini dvd de verir. bu da bunlardan biri muhtemelen.
Sanki windows'u silip bunu kullanıcaksınız da; "kandırıldık" diyorsunuz. Chip arasıra çeşitli linux dağıtımları, ve kendi yapımı olan linux derlemelerini dvd de verir. bu da bunlardan biri muhtemelen.konuyu tam okudun mu bilmiyorum ama senin anlamadığın şey şu oratada bir işletim sistemi yok sadece windows için mac tema programı windows için bir linux emigulatörü yer alıyor ve chıpın dahi editörleri bu üç özelliği sanki bir işletim sistemi gibi insanlara yutturmaya çalışıyor zaten derginin sorumlu yazı ileri müdürü Ufuk Yamankılıçoğluda derginin birinci sayfasında ortada bir işletim sistemi olmadığını sadece üç osnin iyi özelliklerinin windowsda sunan programların dvd de yer aldığını bu programların totalde toplamınıda İwindux diye dandik bir isim verdiklerini anlatmış. peki neden oratda bir işletim sistemi yokta dergi kapağında bir işletim sistemi veriyormuş gibi işletim sistemi paket görüntüsü sunuyorsunuz. bu çok ilkel bir pazarlama yöntemi.Son Düzenleme: 36 boys ~ 31 Temmuz 2010 02:27
hadi yine danamayıp dergiyi aldık iligili adresten temayı indirdik içinde exe dosyası çıktı kuralım dedi sistem elden gitti dergide söylenenle yaptığımız arasında dağlar kadar fark var kim çözecek şimdi bu işi çok merak ediyorum.
Zaten sana yeni bir işletim sistemi demiyor ki. Derginin kapağınada bakarsan "Üç sistemin en iyi özellikleri : Dahice Apple özellikleri ve güçlü Linux fonksiyonlarını Windows ile birleştirin! " diyor. 0 'dan bir işletim sistemi veya yeni bir işletim sistemi demiyor. Sadece belirli programlar yardımıyla Windows'a Linux ve Apple Mac OS bazı özelliklerini eklemeyi öğretiyor. Zaten Windows açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmadığından ve Lisans'ı satıldığından, sizin dediğiniz gibi üç işletim sistminin birleşimden oluşan yeni bir işletim sistemi olsa (ki böyle birşey yok) CHIP bunu vermez. Çünkü bu içinde Windows ve Mac OS olduğundan dolayı illegal bir paylaşım, ürün olur.
niye gos diye bir linux işletim sistemi var macin bir çok özelliğini sunuyor exe leri doğuştan çalıştırıyor, biraz linux kullandı isen kapaktakileride okuyunca böyle bir işletim sistemi olabileceğini düşenebiliyorsun.
*.exe'leri çalıştırmakla Windows Linux'la birleşmiş olmaz. Eğer biraz Linux kullansaydınız Wine gibi Windows Emülatör yazılımlarının olduğunu bilirdiniz. Bu yazılımlar Windows yazılımlarını Linux üzerinde çalıştırmak için yazılmışlardır.
Chip bu yazısında da Windows'a uygun olan yazılım ve araçlar ile Linux ve Mac OS'un bazı özelliklerini kullanmayı anlatmış. Bundan önceki mesajda yazdığım gibi.
*.exe'leri çalıştırmakla Windows Linux'la birleşmiş olmaz. Eğer biraz Linux kullansaydınız Wine gibi Windows Emülatör yazılımlarının olduğunu bilirdiniz. Bu yazılımlar Windows yazılımlarını Linux üzerinde çalıştırmak için yazılmışlardır.burada hemen herkes linux uzmanı oluyor ya bende ona şaşıyorum yanındaki 3 yıldızdan bende yok ama sen bence ilk defa linux kullanacak adama pardus öneren biri olarak linux konusunda fazla tartışmayalım şu an buraya linuxten yazıyorum ve elbetteki wine BİLİYORUM . ben gos doğuştan exe çalıştırıyor derken wine nin gosla iso içinde varsayılan olarak gelddiğini anlatmaya çalıştım. zaten millet nette az ceyrek bilgisi ile atmayı o kadar seviyorki sanki kimsenin işi gücü yok hadi tartışalım hack tartışalım, linux-ms tartışalım. bundan sonra madem forumun linux uzmanı sensin sana soralım linux sorularını. misal üç sistemim var ubuntu open suse xp şimdi open suse grup ekranı ubunutuya uymuyor o yüzden ubuntu open suse grubunda gözükmüyor terminalden nasıl yaparım bunu yani open suse grub ekranına ubuntuyu nasıl eklerim. kodları ve ne yapmasm gerektiğini yazarsan yanındaki 3 yıldızın anlamını ve hakkını verelim.
Chip bu yazısında da Windows'a uygun olan yazılım ve araçlar ile Linux ve Mac OS'un bazı özelliklerini kullanmayı anlatmış. Bundan önceki mesajda yazdığım gibi.
1. Linux uzmanıyım gibi bir şey hiç bir zaman hiç bir forumda yazmadım.
2. Sen kimsinde 3 yıldız sorguluyorsun. Önemli olan 3 yıldız değil, o 3 yıldız olmasada olur, ben yinede ne kadar biliyorsam az veya çok yardım edebileceğim kadar forumda insanlara yardım ederim. Aşağılık Kompleksi olan bir insan değilim ve hiç bir forumda da üç yıldız var diye insanlara bilgiçlik taslamadım! Zaten bazı şeylerin hakkını verdiysem o üç yıldız bana verilmiştir!
3. İlk defa Linux kullanacak insana Pardus öneriyorum evet. Bu seni ne ilgilendirir? Pardus kullanmayı seviyorum ve bunu insanlara kullanmaları için teşfik ediyorum, öneriyorum. Bu sen veya başka kimseyi ilgilendirmez!