ya ark.ler bn modemi açıp pcyide açtığmda 2 saat net gelmiyo ,ama neti açıp 15 dakka felan bkledkten sonra açtğmda pc yi net hemen geliyo acaba bu pc ile ilgili bi sorunmudur yksa modemlemi?
chip ailesi bi zahmet bi bakın
modemle pc arasındaki bir bağlantı problemi olabilir
pc = bilgisayar
net = internet
modem = internet
modem = net
buna göre;
ya ark.ler bn modemi açıp pcyide açtığmda 2 saat net gelmiyo ,ama neti açıp 15 dakka felan bkledkten sonra açtğmda pc yi net hemen geliyo acaba bu pc ile ilgili bi sorunmudur yksa modemlemi?
şimdi eşitlikleri soruda yerlerine yerleştirrelim;
arkadaşlar ben modemi açtıktan sonra bilgisayarı açtığımda 2 saat internet gelmiyor.. ama modemi açıp (diğer adıyla neti) 15 dakika bekledikten sonra bilgisayarı açtığımda internet hemen geliyor. acaba sorun bilgisayarlamı ilgili yoksa modemle mi ?
soruda görüldüğü gibi arkadaşımız her iki kısımda da aynı şeyi sormuş...ben elimden geldiğince soruyu düzelterek tekrar yazıyorum...
" arkadaşlar ben önce modemi açıp daha sonra bilgisayarımı açtığımda internet çok geç geliyor, ama bilgisayarım açıkken modemi açtığımda internet bağlantısı hemen bağlanıyor.. acaba sorun bende mi ? bilgisayarda mı? yoksa modemde mi ? diye sormaya çalışmış galiba..
cevap veriyorum anladığım kadarıyla wireless modem kullanıyorsun... modemini açtıktan sonra sistemin oturması yani tüm ışıkların yanması ortalama 5 dakika falan sürer daha sonra modem üzerindeki tüm ışıklar yanar bu modemin kullanıma hazır olduğu anlamına gelir.. senin yapman gereken arkadaşlarından birinin dizüstü bilgisayarınıda alıp modemi açtıktan sonra aynı anda internete bağlanmaya çalışmak... eğer arkadaşının bilgisayarı seninkinden önce modeme bağlanıp internete bağlantısı sağlarsa senin bilgisayarında bir sorun vardır.. yok eğer onun bilgisayarıda bağlanmak sorun yaşıyorsa bağlanması çok uzun sürüyorsa sorun modem kaynaklıdır..
pc = bilgisayar5 dk biraz fazla max 30 saniyede bende internet gelir mesala
net = internet
modem = internet
modem = net
buna göre;
şimdi eşitlikleri soruda yerlerine yerleştirrelim;
arkadaşlar ben modemi açtıktan sonra bilgisayarı açtığımda 2 saat internet gelmiyor.. ama modemi açıp (diğer adıyla neti) 15 dakika bekledikten sonra bilgisayarı açtığımda internet hemen geliyor. acaba sorun bilgisayarlamı ilgili yoksa modemle mi ?
soruda görüldüğü gibi arkadaşımız her iki kısımda da aynı şeyi sormuş...ben elimden geldiğince soruyu düzelterek tekrar yazıyorum...
" arkadaşlar ben önce modemi açıp daha sonra bilgisayarımı açtığımda internet çok geç geliyor, ama bilgisayarım açıkken modemi açtığımda internet bağlantısı hemen bağlanıyor.. acaba sorun bende mi ? bilgisayarda mı? yoksa modemde mi ? diye sormaya çalışmış galiba..
cevap veriyorum anladığım kadarıyla wireless modem kullanıyorsun... modemini açtıktan sonra sistemin oturması yani tüm ışıkların yanması ortalama 5 dakika falan sürer daha sonra modem üzerindeki tüm ışıklar yanar bu modemin kullanıma hazır olduğu anlamına gelir.. senin yapman gereken arkadaşlarından birinin dizüstü bilgisayarınıda alıp modemi açtıktan sonra aynı anda internete bağlanmaya çalışmak... eğer arkadaşının bilgisayarı seninkinden önce modeme bağlanıp internete bağlantısı sağlarsa senin bilgisayarında bir sorun vardır.. yok eğer onun bilgisayarıda bağlanmak sorun yaşıyorsa bağlanması çok uzun sürüyorsa sorun modem kaynaklıdır..
şunu yazmak için koca yazıyı alıntı yapmak tam sana göre.. 5 dk. beklese ne olur 30 sn'de bağlansa ne olur... adam 2 saat bağlanamıyorum yazmış sence oturup iki saat beklemiş midir ? zamanlara takılı kalmayın kafanızı kullanın 18 yaş altı için forum katılımcılarından hiç umudum yok..
şunu yazmak için koca yazıyı alıntı yapmak tam sana göre.. 5 dk. beklese ne olur 30 sn'de bağlansa ne olur... adam 2 saat bağlanamıyorum yazmış sence oturup iki saat beklemiş midir ? zamanlara takılı kalmayın kafanızı kullanın 18 yaş altı için forum katılımcılarından hiç umudum yok..2 saat beklemiş ve bağlanamamış bu bana gerçekten beklemiş gibi geldi en azından bir bir saat kullanmıştır diye düşündüm 5 dk bekleyip 2 saat yazacak kadar ayıpsızlık yapmayacaktır2. olarak alıntı sorununa neden takılmadığımı söyleyeyim bu konu zaten büyümeyeckti en azından popüler olmayacaktı ondan dolayı gerek duymadım
şunu yazmak için koca yazıyı alıntı yapmak tam sana göre.. 5 dk. beklese ne olur 30 sn'de bağlansa ne olur... adam 2 saat bağlanamıyorum yazmış sence oturup iki saat beklemiş midir ? zamanlara takılı kalmayın kafanızı kullanın 18 yaş altı için forum katılımcılarından hiç umudum yok..Aynen , katılıyorum arkadaşım... Çok güzel söylemişsin...Bu nedenle foruma uzun süredir sadece izleyici olarak katılıyorum... Muhattap bile olamıyorsun ki elemanla , anlamıyor seviyeler farklı...