Sizin yaşınız biraz küçük galiba, o yüzden pek bir şey söylemeden hemen cevap vereyim.
Sadece şunu söyleyeyim, CHIP okuru biraz farklıdır ve bu üslubunuzu kabul etmez. Burada başka forumlardan farklı bir tavır içerisinde olmanızı tavsiye ederim.
Özel sayılar daha önce dergide yayınlanmış yazılardan oluşmuyor. Başlıklar benzer olabilir. Örneğin Firewall ile korunma yöntemleri daha önce başka bir sayıda -doğal olarak- yazılmış olabilir. Bu durumda konusu Saldırı ve Korunma Yöntemleri olan bir özel sayıda Firewall üzerine yazı yazılmamalı mı yani? Tabii ki yazılmalı...
Dikkatle inceleyin, yazıların farklı olduğunu göreceksiniz.
Ayrıca herkes her ay CHIP almaz. Herkes her ay her makaleyi okuyor ya da okumadıklarını daha sonra incelemek için dergileri arşivliyor diye bir kural da yok.
Özel sayılar belli bir konudaki A'dan Z'ye her bilgiyi toplu halde okura sunuyor. Dediğim gibi konular benzer olabilir ama makaleler farklıdır (istisna olarak Ocak sayısında "Kablosuz Network" özel sayısından kısa bir makale tanıtım amacıyla yeralıyor. Bunu belirteyim ki sonra sorun çıkmasın). Aksi halde örneğin Network konusunda özel sayı yaptığımızda dergide bu konuda hiç makale yazılmaması gerekir. Bunun pek mantıklı olmayacağı konusunda sanırım hemfikiriz.
Aylık olarak CHIP'i takip etmeyenler için belli bir konudaki eski makalelerden oluşan özel sayılar da çıkarılabilir açıkçası. Bunun örnekleri yurt dışında var. Ancak orada genelde poşet olmadığı için insanlar dergiyi inceleyip bu makaleleri daha önce okuyup okumadıklarını görebiliyorlar. Bizde poşet olduğu için böyle bir yol izlemiyoruz. Ancak dergi üzerine "eski sayılardan derleme" vs. gibi bir şeyler yazılıp denenebilir bu da.
Şimdi ben bu kadar şeyi yazdım ama sizden sanki ben bu kadar dil dökmemişim ya da yazdığım hiçbir şeyi anlamamışsınız izlenimi veren bir cevap geleceğine eminim. Belli bir dergiyi okumak diğerlerini kötülemek gerektiği anlamına gelmez. Bunun ne size ne de okuduğunuz dergiye bir faydası yok. Vazgeçin bu sevdadan ve enerjinizi daha yararlı şeyler için harcayın.
Bu sayımızda "Yazılım Yobazlığı" isminde bir köşe yazısı var. Orada söylenenler Pc dergileri için de geçerli olmaya başladı sanki. Aslında sorumluluk taşıması gereken insanların da kışkırtmasıyla fanatik ve takım tutar gibi dergi okuyan bir kitle çıkıyor ortaya. Yapmayın böyle... Neyi okumaktan keyif alıyorsanız, nerede verilen bilgi işinize yarıyorsa orayı okuyun. Gerisini boşverin...