Fotoğraf makinelerinden anlamıyorsun bunu yazında belli ediyorsun.
Dolduruşa mı getirmişim:) Millet umursamıyor bile chip dergisinin fotoğraf makinesi incelemesini.
İnsanların önem ya da önemsizliğinden bahsetmiyorum. Fotoğraf makinelerini bilen insanlara derdinizi anlatın özellikle diyorum. 2500 ytlye satılan makineyi 1000 euro altı makine diye yazan editörlerin fotoğraf makinelerinden ne kadar haberadar oldukları belli...
Canon Eos 400D diye bir makine üretmiş 350D'den sonra çıkan ve giriş seviyesi bir dslr..
Bir de 30d diye makine üretmiş orta seviye dslr diye.
Ve bunlara belli fiyatlar vermişler özelliklerine göre.
Bu adamlar 30d'yi yaparken foto kalitesine hiç bakmamışlar değil mi dostum:) Milyar dolarlık şirket ellerindeki teknolojiyi kullanmadan kafalarına göre makne çıkartmışlar demek ki. Hiç araştırmamışlar. Bilmemişler Ama chipin almanyadaki bilmem kaçbin euroluk makineleri 400d'yi 30d'den daha iyi foto cekiyor bilmiş.
Tebrik ederim onu...
Hatta kendi rakipleri bile "a adamlar bunu cıkartmış" diyip o makineye rakip makine üretiyor. Nikon çıkıp da d200'ü d80'i canon 400d'yi rakip görerek değil d30 gibi bir makineyi rakip görerek çıkartır. Kendi rakibi bile bunu böyle görüyor... Demek ki bu adamların ellerindeki cihazlar hiçbir işe yaramıyor.Bu işi bilmiyorlar
Yazılarımı okursan neden gel orada konusalım dediğimi anlarsın. Sen her ay binlerce dergi satıp o dergide de böyle bir inceleme yaparsan, bu işin içinde olan insanlar senin bu yorumuna gülüyorsa şapkanı önüne eğip düşünmen gerekir ve bunu sadece bana değil herkese açıklamalısın
Bunu sadece netfotograf.com değil fotokritik.com'da da yapmalısın. Netfotoğraf sadece bir örnek. aynı forumu fotokritikte açsam insanlar yine gülüp geçerler.. Aynı şeyi yabancı fotoğraf sitelerinde açsam gülüp geçerler. İnsanlar bu incelemeye gülüyorlar ve dikkate bile almıyorlar.
Aslında suç bende niye dikkate aldım ki?
Adamın birisi çıkıp,Chip dergisi 400d 30d'den iyi foto cekiyor diye 400d alacak sonra ilerde bir bakacak ki 30dnin(hatta bir eski versiyonu olan 20d'nin) özellikleri ve foto kalitesi 400d'den daha iyi oldugunu görecek ve sordugu soru şu olacak. Bunu neye göre inceliyorsunuz? Oradaki adamlar da soruyor bu inceleme neye göre. Sadece oradaki adam değil. Fotoğrafla ilgilenen belli bir bilgi birikime sahip herkes çıkıp bu soruyu sorar. Ve bu incelemeye güler.
Canon 400d'yi Canon 30d'den daha iyi foto ceker diye lanse etmek büyük haksızlıktır. Ve diğer haksızlıkları da bahsettim zaten.
Almanyadaki incelemyi Türkçe'ye çevirip buraya koyuyorsunuz. Fiyatları nereden aldınız acaba? O da büyük ihtmial oradandır.
Eğer ulaşabilirsem canon ve nikon'dan yetkili kişilere de bahsedeceğim bu durumu. Kendileri gelip açıklasınlar..En azından Canon'dan birisi gelip kendi makineleri arasındaki teknik detayları teknik incelemeleri benden daha iyi anlatır size.
Fotoğraf makinesi lcd incelemeye benzemez. Üzerine takılmış 4000 5000 dolarlık objektifli makineyi bilmeyen birisine verirseniz çep telefonundan daha kötü fotolar da çekebilir.
Aman dslr bu muymuş diyip kompak makine alan enstantane diyafram bilmeyip de nikon d200 alıp begenmeyen adamlar gördüm ben.. O yüzden size burada çıkıp da bu farkın nasıl oldugunu anlatmak ömür sürer.
O yüzden bu incelemeyi bilen adamlar gördüğü zaman gülüp geçiyorlar.
Bana bu makneyi 1000 euroya almanın sırrını acıklayın yazımı silenlere bu sitede de daha fazla cevap vermem.
2500 ytlye satılan makneyi 1000 euro ve altı dslr incelemesi diye lanse edip yayınlayan ben değilim.