Chip Dergisi Fotoğraf Makinesi İncelemesi!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
09-06-2007, 23:58   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Sadece görüntü kalitesi hakkında verilen puanları yazmak istiyorum...

pentax k10d :90
nikon d80:93
canon 30d:86
nikon d40:90
canon 400d:88

1. nikon d40 hiçbir zaman pentax k10d müdaili bir makine değildir
2. nikon d80  canon 30d'den iyi görüntü veremez.

Lütfen yanlı incelemeler yapmayın. Fotoğraf makinelerinden hiç anlamasam neredeyse bütün yabancı forumlarda bu bahsi geçen maknelerin yorumlarını okumasam fotoları görmesem tamam diyeceğim ama ltfen nikon fanatikliği yapmayın.
Bu gün pentax k10d,nikon d200 ve canon 30d ile kyaslanan bir makine.

ExCeLLiuM
10-06-2007, 01:33   |  #2  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Chip dergisi editörleri ya da diğer test ekiplerinin bir firmaya taraf çıktığını ve bu nedenle testleri taraflı yaptıklarını hiç sanmıyorum. Benim dergim böyle birşey yapmaz.

Eğer yapmışsalar yazık olsun onlara, demekki Türkiye'de doğru dürüst bir yayın organı yok.

Sana inanmıyorum ve inanmakta istemiyorum.

Lütfen ilgili ve yetkili kişiler bir açıklama yapsın!!!

Banned
10-06-2007, 12:42   |  #3  
OP Banlandı
24 mesaj

evet buyursunlar yorum yapsınlar...

Banned
10-06-2007, 14:01   |  #4  
OP Banlandı
24 mesaj

Yıllardır prof. sitelerde foto makinesi incelemeleri yapılır. Nice prof adamların yorumlarını da okudum hatta ve hatt,Hiçbir bilgim olmasa bile, en koyu nikoncular bile canon 30d'nin nikon d80'den daha iyi foto çektiğini kabül eder.
O yüzden ben bu foto kalitesi puanlamasında kasıt ararım arkadaşım...

Selçuk İslamoğlu
10-06-2007, 14:09   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Hiç bir bilginiz olmadığını söylüyorsunuz. Bu 3 makinanın aynı anda kıyaslandığı site adreslerini gösterebilir misiniz?

Banned
10-06-2007, 14:13   |  #6  
OP Banlandı
24 mesaj

İlk yazımı okusaydın,bir sonraki yazımda o cümleyi mecaz olarak kullandıgımı ve "hadi hiçbi şey bilmesem nikoncular bile canonun 30d'sine laf söyleyemiyor size ne oluyor be kardeşim" cümlesini anlayabilirdiniz...

Asıl hiçbir bilgisi olmayan o sıralamayı yapanlardır
Nikon d80 ve canon 30d 1000 euro'un altında bir fotoğraf makinesi değilken incelemede hangi mantıkla bu iki makineyi 1000 euro altı kameraları incelemesine koyuyorsunuz?

1550 dolar + kdv'ye nikon d80
1350 euro + kdv'ye canon 30d satılıyor.

Selçuk İslamoğlu
10-06-2007, 14:19   |  #7  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj

Link sağlayabilir misiniz hangi sitelerde bu 3 makinanın görüntü kalitesi karşılaştırması var?

Banned
10-06-2007, 14:30   |  #8  
OP Banlandı
24 mesaj

Çok basit bir örnek göstereyim. buyrun tıklayın

buyrun netfotograf.com sitesine de beklerim. Hem canon 30d hem de pentax k10d incelemesi görmüş olursunuz.

O incelemeleri yapan arkadaşları toplayın buyrun forum.netfotograf.com sitesine gelin orada bu makineleri bilen,kullanmış,satışını yapan,incelemelerini yapmış kişileri ikna edin. Buyrun bekliyoruz. Sizin için bir forum açıldı buyrun...
Bu zamana kadar chip ya da benzeri dergilerin incelemelerinin hiçbirisini dikkate almadım ama şu sıralama neymiş diye bakarken göz attım.Böyle bir sıralama yapmak ihanettir. İnşallah hata vardır bu yazılarda. Bunu düzeltme çabasına gidersiniz.

Selçuk İslamoğlu
10-06-2007, 14:52   |  #9  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj

Söylediklerinizi dergide ilgili arkadaşlara ileteceğim. Bir sorun varsa ilgilenirler.

Banned
10-06-2007, 15:04   |  #10  
OP Banlandı
24 mesaj

ilginize teşekkür ederim.
30d'yi 1000 euronun altında almanın sırrını bana da verirlerse ben de pentax k10d almaktan vazgeçeceğim..

Ayrıca foto makinelerinin böyle değerlendirilmesine karşıyım. Hangi objektiflerle nerede hangi koşullarda neye göre çektiniz. Raw mı dng mi jpeg mi cektiniz. Pentaxın jpegleri çok iyi değildir ama rawları çok çok iyidir.

Ayrıca her şeyiyle aynı olan samsung ve pentaxın donanım özellikleri bakımından kıyaslandıgında samsung nasıl oluyor da pentax'tan 6 puan az alıyor...

Ayrıca kimisine göre fotoğraf makinesinin body'si büyük olursa hosuna gider kimine göre ergonomik olursa. yazıcı incelemesi gibi fotoğraf makinesi incelemesi yapılmaz.
Hatta böyle bir inceleme dergide hiç yeralmamalı bile. Çok yönlendirici ve gerçek dışı veriler yazılmış..
Nikon d80 bile canon 30d'ye rakip olarak üretilmemişken böyle garip sonuçlar çıkartmayın ortalıga
Sony'in hiç haketmediği bir puanı nasıl alır? Bunları netfotograf.com forum sitesinde bu incelemeleri yapan arkadaşlar bize açıklarlarsa çok seviniriz

Şahin Ekşioğlu
10-06-2007, 15:28   |  #11  
Yıllanmış Üye
104 mesaj

bisquit, öncelikle sakin olun biraz bakalım. ihanettir filan demişsiniz nooluyoruz? Zaman zaman herkes gibi biz de hata yapabiliriz ve bunu derhal düzeltme yoluna gideriz. Fakat tarzınız biraz ağır kaçmış. Fiyat konusunda hata olabilir Ptesi günü konuyla ilgileneceğim. Bunun dışında DSLR makineleri profesyonel anlamda karşılaştırmalı teste tutacak donanıma sahip olmadığımız için o listeyi Alman CHIP'inden alıyoruz. Yazdıklarınıza ve kullandığınız dile bakılırsa fanatiklik yapan biz değiliz gibime geliyor. Bu arada Almanya'daki test laboratuarında kullanılan ölçüm cihazları arasında 100.000 Euro'nun üzerinde olanlar var. Yani Noise gibi önemli bir konuda bahsettiğiniz sitedeki incelemede yer alan "Makinanın gürültü (noise) performansını ben oldukça iyi buldum." şeklinde bir yaklaşım değil bilimsel veriler söz konusu. Bunu da genel bilgi olarak vereyim. Ayrıca bizi iddialı söylemlerle ikna turlarına davet ediyorsunuz ama adınızı bağışlayın da karşımızda kim var bilelim sayın bisquit. Bahsettiğiniz sitede ürün incelemelerde 1. tekil şahıs kullanılmış fakat incelemeyi kimin yaptığına dair bir bilgiye rastlayamadım hatta site iletişim bölümünde de isim yok. Her halükarda biz 10 yıldır buradayız zaman ayırıp dergiye uğrarsanız ya da düzgün bir e-posta adresi ve isim verirseniz ilgili listenin orjinalini size gösterebilir ya da fakslayabiliriz. Ayrıca test kriterleriyle ilgili detaylı bilgi verebiliriz. Sakin ve fanatizmden uzak günler diliyorum.  

Banned
10-06-2007, 15:41   |  #12  
OP Banlandı
24 mesaj

İhanettir diyorum çünkü hiçbir geçerliliği yok bu incelemenin...
Buyrun bilgi birikiminizi bahsettiğim forumda tartışalım..
Gelin oraya fotoğrafı konuşalım. Benden çok daha fazla tecrübeli çok daha büyük ekipmanlara sahip kişilerle konuşmaktan çekinmeyin..

Fanatiklik yaptığımı bir yazıda belli edin lütfen. Doğruya doğru Canon 30d oradaki her makineden iyidir. Pentax k10d özelikle fiyat performansa mükemmel bir makinedir. Sony hiçbir zaman yabana atılmayacak bir makinedir ve orada sonye verilen puanlama kesinlikle haketmediği bir puandır.
Bu tutarsızlıklar ihanettir dedirtiyor.
Karşı tarafa elma armut koyup cihazlarla fotoğraf çekmektense buyrun bu makineleri bilenlerin kullananların yorumlarıyla yüzleştirelim sizi.
dpreview sitesinde de pentax k10d hiç haketmediği kadar kötü övülmüş fakat yaptığı işlere bakarsanız tam tersini hakedecek çok başaarılı performanslar sergilemiş..
Kullanıcıların hiçbirisi yüzbinlerce dolarlk test makinelerinden çıkan suni ışıklarda çekilmiş fotolara göre fotoğraf makinesi almazlar...

Bu arada hangi mantıkla 1000 euro ve altı fotoğraf makinesi incelemesi diye oraya canon 30d konuluyor.Almanyadaki fiyatları baz alıp 1000 euro ve altı diye koyduk derseniz sizi alkışlarımAlkış

Ha bu arada ismim de Ogün Demir. mail adresimi de profilimi incelerseniz görebilirsiniz

ExCeLLiuM
10-06-2007, 17:06   |  #13  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Lütfen ayrıntılı bir açıklama yapın! Ben kameradan anlamam ancak bisquitin iddialarının geçersiz olduğunu ispatlamalısınız!

Yoksa bu CHIP e yakışır bir durum olmaz. 7 Yıldır takip ettiğim bir derginin marka taraftarlığı yapacağınız düşünmüyorum, ancak bisquit ne diyor?Açıklama!

Şahin Ekşioğlu
10-06-2007, 19:38   |  #14  
Yıllanmış Üye
104 mesaj
bisquit
dpreview sitesinde de pentax k10d hiç haketmediği kadar kötü övülmüş fakat yaptığı işlere bakarsanız tam tersini hakedecek çok başaarılı performanslar sergilemiş..
Kullanıcıların hiçbirisi yüzbinlerce dolarlk test makinelerinden çıkan suni ışıklarda çekilmiş fotolara göre fotoğraf makinesi almazlar...
ben sizin ne demek istediğini anlayamıyorum. Hangi makine size göre haketmediği puanı almış. Kötü övülmek ne demek.
Benim bilgi birikimimi x sitesinde neden tartışmaya açmak istiyorsunuz. Eğer size mantıksız gelen bir tablo ya da sıralama varsa kriterleri size daha detaylı bir şekilde verebilirim fakat amacınız bu da değil. Söylediğiniz siteye gidip insanları ikna etmeye mi çalışayım? Gerçekten bunu talep ediyor olamazsınız değil mi?

Berk Ergin
10-06-2007, 20:34   |  #15  
Yeni Üye
28 mesaj

Herkese selam,
Görünen o ki, bu ay Top 10 listesinde yayınladığımız SLR fotoğraf makinelerinin sıralaması ve aldığı görüntü kalitesi puanları bisquit arkadaşımızda ciddi sıkıntı oluşturmuş. Kendisine tamamen katılıyorum. Hatta o düzeyde ki söz konusu tablo hazırlanırken hemen aynı tepkileri ben de göstermiş ve "şahsi" görüşüm olarak Nikon d80'nin Canon 30D'nin yanına yaklaşamayacağını belirtmiştim. Nitekim daha haziran sayısında yazdığım makalede Nikon'un d40'ta yaptığı hataları hemen iki ay sonra piyasaya sürdüğü d40x modelinde gidermeye çalıştığını belirtmiştim (Bk. CHIP Haziran sayısı, Photo&Digital 07 fuarı). Ne var ki Şahin Bey'in gayet açık belirttiği üzere var olan tablo, "kanaat"lerden değil testin ortaya koyduğu "veri"lerden oluşturulmuş bir tablo. Beğenilerimiz, yaklaşımlarımız, kendi karşılaştırma kıstaslarımızın bu durumda tartışma oluştursa da, işe yaramayacağı açık.

Gelelim netfotograf.com sitesine. Türkiye'de fotoğrafçılık konusunda insanların bilinçlenmesi, doğru tercihlerde bulunması için her oluşuma destek verdiğimiz açık bir ilkedir. Hele ki bu özellikle bilişim alanında oldukta. Netfotograf.com da böyle, faydalı bir site; sizin gibi fotoğraf yaşantısını içselleştirmiş üyelere sahip. Tıpkı CHIP bünyesinde çıkartmakta olduğumuz Foto Video-Digital dergisinin PDF'lerini, fotoğraf bilgisi adına başkalarının emeklerine hiç saygı göstermeden internette yayınlayacak üyelere sahip olduğu gibi (Bk. http://forum.netfotograf.com/fotografcilik.asp?msg_id=12645). Umarız bu site yöneticilerinin "gözünden kaçmış" bir durumdur ve en kısa zamanda engellenir.
Demem o ki, maalesef ülke koşulları içerisinde en naif hobiler dahi kişilerde böylesine hırs oluşturabiliyor. Keşke fotoğraf alanında bilgi ve düşüncelerimizi birbirimizi kırmadan, yapıcı bir şekilde birbirimize aktarabilsek. Örneğin belirttiğiniz gibi Pentax K10D'nin, Nikon D200 ya da Canon 30D'den çok; Canon XTi ve Sony Alpha ile karşılaştırıldığını söyleyerek sizin konu hakkındaki düşüncelerinize katkıda bulunmam gibi... Neyse belki hepimiz için bir başlangıç olur bu tartışma.
İçten saygılarımla.

Banned
10-06-2007, 21:53   |  #16  
OP Banlandı
24 mesaj

Şahin Ekşioğlu
Sizin anlamadığınız şey şu. Sizin yapmış olduğunuz sıralamadaki foto kalitesindeki tutarsızlığı dile getirdim. Ve arkasından nikon d80 kullananların bile (ki canoncular ve nikoncular diye ikiye ayrılmış gruplar vardır ki bu durum çok vahimdir bence) canon 30d'yi nikon d80 ile kıyaslamazlar dedim. Bunu da bir fotoğraf sitesinde bu fotoğraf makinelerini kullanmış hatta daha iyilerini de kullanmış olan kişileri referans göstererek yaptım. Hatta yabancı sitelere de bakmanızı tavsiye ettim ve bir adet de örnek gösterdim..

Donanım konusunda AF motoru olmayan d40, d80 ile aynı puanı alıyor:) Gerçekten komik bir durum bu. Buyrun açıklaması yapın.

Ayrıca d40'ın küçük olması eli büyük olanlar için problem yaratır.Küçük eli olanlar içinse sorun olmaz mesela.. Benim elim küçük diye ergonomisine + puan mı vermem lazım? O incelemeyi binlerce dolarlık makinelerle yaptıgınızı söylüyorsunuz. Hiçkimse suni ortamda fotoğraf çekmez. Makineleri alıp çıkın dışarıya gidin bir konsere hepsiyle yüksek isolarda çekim yapın. Karşıya elma armut çiçek böcek konularak suni ışıklandırma yapılarak foto makinesi kalitesini anlamak ve böyle oy vermek garip. Bunu da Dpreview sitesinde pentax k10d incelemesini örnek göstererek verdim. Bahsedildiği gibi kötü bir makine mi pentax. Kesinlikle hayır,kit objektifi en iyi olan dslr'dir şu anda zaten. Ayrıca İso konusunda 30d oradaki makinelerin hepsine tur bindirecek bir makine. Ama d40 denilen makine foto kalitesinde  daha fazla puan almış... Hayretler içinde izliyorum..

Bu gün şu yapılan sıralamayı en koyu nikoncular bile yapmıyorlar:)
Biracık fotoğraf sitelerini yabancı forumları okuyup araştırmanızı tavsiye ediyorum.

Pentax'la Samsung her şeyi aynı olan makinelerdir. Gramından tutun sensör boyutuna kullandıkları objektiflere kadar tıpa tıp aynı makineler olmasına rağmen samsung'un donanim özelliği 80 almış.

Yaptığınız inceleme fotoğrafçıların kafasını karıştıracak sorularla dolu. Siz bunun farkında olmadığınız için pek umursamıyorsunuz sanırım.
Binlerce insan sizin derginizi alarak o yorumlara bakarak ürün alıyorlar. Fotoğraf makineleri de bunlar arasında yer alıyor. Kendi çapımda fotoğraf çekmeye meraklı olan ve hiçbir makine bağımlısı olmayıp bu maddi koşullar altında kişisel isteklerimi tatmin edebilecek her makineyi almaya açık olan ve çok üst seviyede olmasa da yeterince foto bilgisine sahip birisi olarak yaptıgınız incelemeyi kınadım. Ve sizin de sadece bana değil o fotoğraf sitesinde yer alanlara yukarıda komik buldugum ve anlam veremediğim tutarsızlıkların açıklamasını yapmanızı istemem kadar doğal bir şey yok.

Ben size her yazımda bir soru sordum buna neden böyle oy verdiniz diye. Bir tane cevap alamadım henüz. Ve o yüzden buyrun bahsettiğim fotoğraf sitesine gelin,Eğer amacınız insanları doğru bilgilendirmekse buyrun gelin. Size sorusu olacak bir sürü insan vardır eminim.

Test sonuçlarından bahsediyorsunuz. Hangi makine hangi objektifle çekilmiş. Nasıl çekilmiş hangi ortamlarda hangi modlar kullanılarak cekilmiş. Bunları getirin gösterin insanlar da görsün. Bu gün nikon d70s'e 18-70mm objektif koyup foto cekerseniz 18-55'li d80'den daha iyi sonuç elde ederiniz. Daha fazla uzatmanın gereği yok. Burada daha fazla yazmayacağım.Çünkü her zaman soru soran ve cevapsız olan ben oluyorum..

Bu sorduğum soruların cevabını bireysel olarak bana değil netfotograf sitesinde de bu cevapları merak edenlere teknik incelemeleriyle iletirseniz sevinirim.

İyi çalışmalar...

Tırtıl
10-06-2007, 22:01   |  #17  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj

"Siteye gelin, siteye gelin" reklam , +rep kokan hareketler bunlar. O sitedekiler buraya gelsin bir sorunları varsa, değil mi?

Banned
10-06-2007, 22:15   |  #18  
OP Banlandı
24 mesaj

88bin üyesi olan bir sitenin reklama hiç ihtiyacı yok. Fotoğraf ya da fotoğraf makineleriyle  ilgili  problemi olanlar araştırdıklarında girip cevap alabilecekleri birkaç siteden bir tanesidir.
Boş konuşmak yerine bilgin dahilinde yazıya katılmayı dene bence.

Tırtıl
10-06-2007, 22:18   |  #19  
Denetmen
1,579 mesaj

Buranın da 50bin üyesi var. Niye chip dergisi yazarları oraya gitsinki, "aha ben onları getirdim" buraya demek için mi? baktım ordaki mesajlara, sırf senin yazılarınla şişmiş 3 sayfa. konuyu sen açmışsın, senin derdin. al sormuşsun işte burda yanıtını burda alıyosun. hava atmaktan öte bişi değil. +rep +rep! chipin bi hatası varsa, burda yayınlanır. niye alakasız bi sitede yayınlansınki

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 10 Haziran 2007 22:24
Banned
10-06-2007, 22:24   |  #20  
OP Banlandı
24 mesaj

O tip cümleleri sizin gibi forum kullanıcıları kurarlar. Burada amaç yanlış bilgilendirmeleri düzeltmekse buyrun gelsinler. Klasik forum üyeleri gibi cevap vermek yerine buradaki ya da  oradaki tartışmaları oku da bir şeyler öğren.Mümkünse bilgin dahilinde cevap yaz. O buraya gelmiş bu oraya gitmiş muhabbetleri çoluk çocuk muhabbetinden öteye gitmiyor çünkü.
Diğer yazıları da okuduysan pek umursadıkları da yok zaten bu incelemeyi. Dikkat edip burada bu incelemeyi eleştiriyorsak insanlar yanlış bilinçlenmesin diyedir.
Bu zamana kadar hiçbir dergi incelemesini dikkate almayıp kullancıı görüşlerine göre ürün aldıgım için benim de çok umrumda değil buradaki inceleme fakat bazı hatalar alenen yapılmaz.

Bireysel olarak sana da cevap vermeyeceğim. Benim derdim fotoğraf. Önceden de dediğim gibi buyrun gelin hoşgelirsiniz diyorum...

Tırtıl
10-06-2007, 22:25   |  #21  
Denetmen
1,579 mesaj

diyorumya chipin hatası varsa burda yayınlanır, niye başka siteye laf yetiştirsinlerki, chipin o siteye borcumu var? her mesajında siteye gelin ordan yanıtverin diyosun. başka anlam çıkmıyor dediklerimden başka. anladık biz seni.

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 10 Haziran 2007 22:33
Selçuk İslamoğlu
10-06-2007, 22:43   |  #22  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj

Lütfen kendi aranızda tartışmayın. Yanıt verilirse, yine bu sayfalar üzerinde verilecektir.

ExCeLLiuM
10-06-2007, 22:59   |  #23  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

Bencede, burada asıl önemli olan konu biscuitin dediği gibi marka taraftarlığı yapılarak test sonuçlarımı açıklanıyor. Eğer öyleyse CHIp dergisinin kalitesine yakışmıyor böyle hareketler.
Eğer değilse bunu yetkililer güzelce açıklasınlar! Soeun bu bırakın repi mepi!

Banned
11-06-2007, 12:46   |  #24  
OP Banlandı
24 mesaj

Devam edin yazılarımı silmeye chip'in nasıl bir dergi olduğunu şimdi görmeye başladım.

Borga-x
11-06-2007, 13:37   |  #25  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

arkadaşım bence konuyu güzel açmışsın ama devamı çok kötü olmuş.Öncelikle başkalarına laf yetiştirme yarışında 1 numarasın. Gördümki kendı forum sıtende de arkadaşlarını dolduruşa getirip, yazılar yazmasını sağlamışsın. Burda da önemli insanlar var, öncelikle hitap şeklini bilmek gerekir. Orda burda arkadaşlarını doldurup forum içinde böyle saçmalıklar yazması hoş değil.

Ben CHİP dergisinin yaptıgı testlere inanıyorum, aksi kanıtlanmadıgı sürece ama bu şekilde gel orda konuşalım tavrı yanlış. Haa burası bizim çöplüğümüz, orası sizin çöplüğünüz her horoz kendı çöplüğünde öter. OK?

bence bu şekilde saldırı şeklindeki sert tavırlardan vazgeçersen, mesajların da silinmez gibi geliyor bana. Anladın sen onu

Son Düzenleme: Borga-x ~ 11 Haziran 2007 13:39