Şahin Ekşioğlu
Sizin anlamadığınız şey şu. Sizin yapmış olduğunuz sıralamadaki foto kalitesindeki tutarsızlığı dile getirdim. Ve arkasından nikon d80 kullananların bile (ki canoncular ve nikoncular diye ikiye ayrılmış gruplar vardır ki bu durum çok vahimdir bence) canon 30d'yi nikon d80 ile kıyaslamazlar dedim. Bunu da bir fotoğraf sitesinde bu fotoğraf makinelerini kullanmış hatta daha iyilerini de kullanmış olan kişileri referans göstererek yaptım. Hatta yabancı sitelere de bakmanızı tavsiye ettim ve bir adet de örnek gösterdim..
Donanım konusunda AF motoru olmayan d40, d80 ile aynı puanı alıyor:) Gerçekten komik bir durum bu. Buyrun açıklaması yapın.
Ayrıca d40'ın küçük olması eli büyük olanlar için problem yaratır.Küçük eli olanlar içinse sorun olmaz mesela.. Benim elim küçük diye ergonomisine + puan mı vermem lazım? O incelemeyi binlerce dolarlık makinelerle yaptıgınızı söylüyorsunuz. Hiçkimse suni ortamda fotoğraf çekmez. Makineleri alıp çıkın dışarıya gidin bir konsere hepsiyle yüksek isolarda çekim yapın. Karşıya elma armut çiçek böcek konularak suni ışıklandırma yapılarak foto makinesi kalitesini anlamak ve böyle oy vermek garip. Bunu da Dpreview sitesinde pentax k10d incelemesini örnek göstererek verdim. Bahsedildiği gibi kötü bir makine mi pentax. Kesinlikle hayır,kit objektifi en iyi olan dslr'dir şu anda zaten. Ayrıca İso konusunda 30d oradaki makinelerin hepsine tur bindirecek bir makine. Ama d40 denilen makine foto kalitesinde daha fazla puan almış... Hayretler içinde izliyorum..
Bu gün şu yapılan sıralamayı en koyu nikoncular bile yapmıyorlar:)
Biracık fotoğraf sitelerini yabancı forumları okuyup araştırmanızı tavsiye ediyorum.
Pentax'la Samsung her şeyi aynı olan makinelerdir. Gramından tutun sensör boyutuna kullandıkları objektiflere kadar tıpa tıp aynı makineler olmasına rağmen samsung'un donanim özelliği 80 almış.
Yaptığınız inceleme fotoğrafçıların kafasını karıştıracak sorularla dolu. Siz bunun farkında olmadığınız için pek umursamıyorsunuz sanırım.
Binlerce insan sizin derginizi alarak o yorumlara bakarak ürün alıyorlar. Fotoğraf makineleri de bunlar arasında yer alıyor. Kendi çapımda fotoğraf çekmeye meraklı olan ve hiçbir makine bağımlısı olmayıp bu maddi koşullar altında kişisel isteklerimi tatmin edebilecek her makineyi almaya açık olan ve çok üst seviyede olmasa da yeterince foto bilgisine sahip birisi olarak yaptıgınız incelemeyi kınadım. Ve sizin de sadece bana değil o fotoğraf sitesinde yer alanlara yukarıda komik buldugum ve anlam veremediğim tutarsızlıkların açıklamasını yapmanızı istemem kadar doğal bir şey yok.
Ben size her yazımda bir soru sordum buna neden böyle oy verdiniz diye. Bir tane cevap alamadım henüz. Ve o yüzden buyrun bahsettiğim fotoğraf sitesine gelin,Eğer amacınız insanları doğru bilgilendirmekse buyrun gelin. Size sorusu olacak bir sürü insan vardır eminim.
Test sonuçlarından bahsediyorsunuz. Hangi makine hangi objektifle çekilmiş. Nasıl çekilmiş hangi ortamlarda hangi modlar kullanılarak cekilmiş. Bunları getirin gösterin insanlar da görsün. Bu gün nikon d70s'e 18-70mm objektif koyup foto cekerseniz 18-55'li d80'den daha iyi sonuç elde ederiniz. Daha fazla uzatmanın gereği yok. Burada daha fazla yazmayacağım.Çünkü her zaman soru soran ve cevapsız olan ben oluyorum..
Bu sorduğum soruların cevabını bireysel olarak bana değil netfotograf sitesinde de bu cevapları merak edenlere teknik incelemeleriyle iletirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar...