Chip Dergisindeki Anonim Sörf Makalesi Üzerine

KIZILSUNGUR
06-03-2008, 06:01   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
179 mesaj

Merhaba,

Anonim sörf yapmak için okumuş olduğum makalede belirtilen iki programı kurdum. İlki Proxomitron idi. İkincisi ise JAP.

Burada bir paradoks dikkatimi çekti. Proxomitron için 8080 portunu kullanmamız zorunluyken; JAP için 4001 portunu kullanmamız zorunlu oluyordu.

Benim sorum şu:

Bu iki programı aynı anda nasıl kullanabiliriz?

Son Düzenleme: KIZILSUNGUR ~ 06 Mart 2008 06:03
BOOMFUNKMCS
06-03-2008, 19:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

portların farklı olması paradoks değildir,her 2 programda kendine port seçimi yapmış o kadar.

bu 2 programı aynı anda kullanma gereği neden duyuyorsunuz ? çünkü her 2 side aynı işi yapıyor.eğer tarayıcı olarak sadece internet explorer kullanıyorsanız bu 2 programdan 1 tanesini seçmeniz gerekiyor.illa her 2 programı kullanmak istiyorsanız 2. bir tarayıcı daha yüklemelisiniz.firefox,opera gibi.yüklediğiniz 2. tarayıcıya da diğer programı atarsanız(atama) her 2 programı aynı anda kullanabilir ve gizli sörf yapabilirsiniz.

karışık geldiyse resimli anlatayım :)

KIZILSUNGUR
07-03-2008, 21:32   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
179 mesaj

The Proxomitron: The program is generally used to block pop-ups and banners, to remove embedded sounds and animation from web pages, to alter or block javascripts, and to modify the appearance and content of web pages. Kaynak: en.wikipedia.com

JAP: Cross-platform, free, it sends requests through a cascade and mixes the data streams of multiple users in order to further obfuscate the data to outsiders. Kaynak: en.wikipedia.com

Sanırım siz bu ay sözünü ettiğim makaleyi okumadınız ve bu yorumu yazdınız. İkisinin de aynı işi yapmadığı açıktır. Bunu İngilizce Wikipedia'dan da görebilirsiniz.

Proxomitron reklam içerikli sayfaları, javascript'li web sayfalarını, web sayfalarındaki sesler gibi birtakım özelikleri engellerken JAP ise bağlantımızı birçok farklı proxy'den sağladığı için IP'imizin bulunma olasılığını azaltıyor. Aralarındaki temel farklar bunlar.

Şimdi resimli anlatabilirsiniz :)

Son Düzenleme: KIZILSUNGUR ~ 07 Mart 2008 21:33
BOOMFUNKMCS
09-03-2008, 17:24   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

özür dilerim,sanırım bir karışıklık olmuş.buyrun; http://www.diyar21.com/diyar/showthread.php?t=528&p=539#post539

KIZILSUNGUR
10-03-2008, 09:31   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
179 mesaj

Belirttiğiniz bağlantıda yazılar çok küçük. İkincisi bu yazıları okumak için sitenize üye olamam; çünkü chip.com.tr den başka bilişim sitesi tanımıyorum. Burası tüm Türk kullanıcılarına yeter de artar bile. Bu sitede uzmanlar ve uzman olmak isteyenler var. Üçüncüsü yine belirtiğiniz bağlantıda söz ettiğim iki program arasındaki farkı gösteren bir bilgiye ulaşamadım.

Son Düzenleme: KIZILSUNGUR ~ 10 Mart 2008 09:31
Borga-x
10-03-2008, 09:44   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

bu yazılar zaten resım ıcıne gomulmuş sıze resımlerın lınklerını sırasıyla verıyorum.

yada reklamları bloklamak otomatık pencerelerın acılmasını ıstemıyorsan Firefoxla beraber firefox'daki Adblok eklentısını kuracaksın ve kullanacaksın.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 10 Mart 2008 09:47
KIZILSUNGUR
18-03-2008, 22:14   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
179 mesaj

Sanırım burada bir anlaşılmazlık söz konusu. Ben Proxomitron ile JAP adlı programların beraber kullanımında yaşanan sorunlardan söz ediyorum. Proxomitron'un nasıl kullanılacağını zaten biliyorum. Ama Anonim Sörf makalesinde iki programın ayrı ayrı kullanılması gerektiği üzerine bir vurgu yapılmamış. Aksine birlikte kullanılabileceği izlenimi verilmiş. Bu yüzden bu sorunu sizlerle paylaşmak istedim. Şimdi sizden tek istediğim bahsi geçen makaleyi bir kez okumanız ve sonra yazdığım soruya tekrar bir göz atmanız.

Şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: KIZILSUNGUR ~ 18 Mart 2008 22:15