Chip'e Eleştiri !

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Diablotical
07-08-2008, 18:32   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
593 mesaj

https://www.chip.com.tr/konu/Ucuz ... mcileri_8049_2.html

Bu testin böyle şartlarda yapılmasını ve kısıtlı bilgilerle tüketicinin yanıltılmasını kınıyorum!!!
Testte en azından çift çekirdeklilerde bi AMD 6000+ ın olmalıydı,yada 6400+ tmm intel 8400 kadar performanslı değil ama madem f/p oranı baz alınarak bir test yapılmış,AMD nin daha üst düzey bir işlecmsinin testte var olması beklenirdi
AMD 5200+ la İntel 8400 ü kıyaslanması mümkün değil.
4 çekirdekli işlemcilerde ise AMD nin hiç olmayışı ise kabul edilemez ve ayrı bir konu,
CHİP in bu konuda taraflı davrandığını düşünüyorum ve kınıyorum!!

saygılar

Reborn91
07-08-2008, 18:34   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Bende intelciyim. Fakat neden en azından 6000+ kullanılmadığını anlayamadım...

SAİNT
07-08-2008, 18:40   |  #3  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

arkadaşlar başlık adından okunduğu gibi zor değil anlamak fiyat performans diyor demekki AMD aldığı paranın hakkını performans olarak verebilen bir işlemcisi yok ondan koyulmamış fiyat x performans = intel herhalde bu açıklayıcı olmuştur nm teknolojisini göze aldığın zaman acaba hangisi amd 90 nm eski teknolojimi 6000x2 mi yoksa 45 yada 65 nm core 2 duo mu intel hem ısıdan hem enerjiden yararlanmış oluyor tutupta cayır cayır yanan bir işlemci almak istemem amd 6000x2 gibi birde elektirik faturası var ısı yanında düşüncelerim bunlar chıp uzmanları doğru yaklaşmışlar konuya

Son Düzenleme: SAİNT ~ 07 Ağustos 2008 18:41
Diablotical
07-08-2008, 18:43   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
593 mesaj
saint
arkadaşlar başlık adından okunduğu gibi zor değil anlamak fiyat performans diyor demekki AMD aldığı paranın hakkını performans olarak verebilen bir işlemcisi yok ondan koyulmamış fiyat x performans = intel herhalde bu açıklayıcı olmuştur nm teknolojisini göze aldığın zaman acaba hangisi amd 90 nm eski teknolojimi 6000x2 mi yoksa 45 yada 65 nm core 2 duo mu intel hem ısıdan hem enerjiden yararlanmış oluyor tutupta cayır cayır yanan bir işlemci almak istemem amd 6000x2 gibi birde elektirik faturası var ısı yanında düşüncelerim bunlar chıp uzmanları doğru yaklaşmışlar
sana gerekli cevabı verdim artık saçma sapan ısınan işlemci hikayeni başka yerde anlat,
AMD hakkında hiç birşey bilmediğin belli

SAİNT
07-08-2008, 19:03   |  #5  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

tabi tabi chip bile kale ye almıyorsa gerek yok amd babnın markası olsa bu kadar savunmassın sanırım klasık ucuzcu amd ci fanlarındansın başka ne olabilirki

SAİNT
07-08-2008, 19:04   |  #6  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

belliki sende intelden anlamıyorsun yoksa böle saçma sapan gereksiz bir konu açmazdın belliki amd hala kendini kanıtlayamadıki kaleye alınmıyor buda kapak olsun kardeş
hala eski teknolojiyi 6000 yazıyorsun heryerde sanırım işlemcin 6000KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Son Düzenleme: SAİNT ~ 07 Ağustos 2008 19:07
Diablotical
07-08-2008, 19:42   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
593 mesaj
saint
tabi tabi chip bile kale ye almıyorsa gerek yok amd babnın markası olsa bu kadar savunmassın sanırım klasık ucuzcu amd ci fanlarındansın başka ne
Bırak ya AMD kullanan AMD yi bilir İntelde kullandık biliyoruz tartışmaya gerek yok belliki sende İntelden kazık yemeye alışmışlardansın

Diablotical
07-08-2008, 19:45   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
593 mesaj
saint
belliki sende intelden anlamıyorsun yoksa böle saçma sapan gereksiz bir konu açmazdın belliki amd hala kendini kanıtlayamadıki kaleye alınmıyor buda kapak olsun kardeş
hala eski teknolojiyi 6000 yazıyorsun heryerde sanırım işlemcin 6000KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha
Saygısızla gerek yok,"kapak olsun" gibi tabirlerle seviyeli bir forumda seviyesizliğe gerek yok,yorum yapacaksan adam gibi yorum yap.
Adam gibi yorum yapmayacaksan çek git.
Gereksiz yorumlarına burda gerek yok.

Z1mBaBwE
08-08-2008, 00:04   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
saint
AMD zamanında kendini kanıtladı kafanı yorma sen çoklu çekirdek devrini başlatmakla büyük bir adım attı AMD ve kendini kanıtladı.6000 dediğin işlemci 90nm olmasına rağmen bazı 65nm core 2 duolardan daha az enerji tüketiyor ve ısınıyor.Ayrıca bazı testlerdede E8400 gibi yeni olan bir işlemciyi geçiyor bunları unutma.Ucuzcu AMD taraftarı diyorsunda önce kendine aynada bak yağlı kazık yemeye alışmış bir dantel taraftarı.......

Son Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 08 Ağustos 2008 00:06
zaftolga
08-08-2008, 15:30   |  #10  
Üye
86 mesaj

ben bu dergilerin ve sitelerin yaptığı tüm değerlendirmeleri zaten yanlı buluyorum.kim dergiye reklam veriyorsa o ürünler ya birinci yapılıyor yada editörün tavsiyesi oluyor.galiba bu ticaretin bir şartı olsa gerek.

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 15:51   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Noluyor YAV AMD ile INTEL para dağıtıyorda benimmi haberim yok !!!

Hangisi daha çok para veriyor söyleyinde bende onu savunayım :))

yapmayın ya arkadaşlar gerek yok böyle polemiklere herkesin zevki kendine. amd beğenen amd kullanır intel beğenen intel kullanır.. Bu tartışma zaten hiç bitmedi bitmeyecekte.

Bana görede en iyi işlemci IBM de  hadi buyrun burdan yakın..
Gereksiz tartışmalar bunlar..

SAİNT
08-08-2008, 16:02   |  #12  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj
Diablotical
Saygısızla gerek yok,"kapak olsun" gibi tabirlerle seviyeli bir forumda seviyesizliğe gerek yok,yorum yapacaksan adam gibi yorum yap.
Adam gibi yorum yapmayacaksan çek git.
Gereksiz yorumlarına burda gerek yok.
kardeş siteyi ne zaman aldın anlamadım hayırlı olsun çek git felan demişinde ben bir yorum yaptın sazanlamaya atladın (bu bir tabirdir yanlış anlamayın) tutupta düşünceme saçma maçma eme gibi bi hakkın yok hele böle çocuklar gibi çek git felan diyemessin beğenmeyene kapı orada umarım aklının biyerlerine girer azıcık olgunluk isteyen istediği eleştiriyi yapar şahsa olmadığı sürece

SAİNT
08-08-2008, 16:07   |  #13  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj
R3QU3M
AMD zamanında kendini kanıtladı kafanı yorma sen çoklu çekirdek devrini başlatmakla büyük bir adım attı AMD ve kendini kanıtladı.6000 dediğin işlemci 90nm olmasına rağmen bazı 65nm core 2 duolardan daha az enerji tüketiyor ve ısınıyor.Ayrıca bazı testlerdede E8400 gibi yeni olan bir işlemciyi geçiyor bunları unutma.Ucuzcu AMD taraftarı diyorsunda önce kendine aynada bak yağlı kazık yemeye alışmış bir dantel taraftarı.......
walla ben kazık yemem öle bi huyum yok ama sen ne yersin bilemem junıor daha çok yolunuz var seneler geçince belli bi yaşa gelince belki o zaman hak verirsin

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 16:11   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
saint
belliki sende intelden anlamıyorsun yoksa böle saçma sapan gereksiz bir konu açmazdı
sen neden konuya atlıyosun kimsin sanane diceksin mutlaka ama dikkatimi çektide onu söylemek istedimm..

Başkası senin fikrine yorumuna saçma sapan dediğinde hakkın yok diyorsunda peki sana başkalarının yorumlarına saçma sapan deme hakkını kim veriyorki.

amacım sataşmak değil bu çelişkiyi söylemek istedim sadece..

SAİNT
08-08-2008, 16:18   |  #15  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

ilk başta o yazdığı için karşılık açısından birde çek git felan demiş glüyorum sadece bunlar bana göre değil

SAİNT
08-08-2008, 16:19   |  #16  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj
saint
arkadaşlar başlık adından okunduğu gibi zor değil anlamak fiyat performans diyor demekki AMD aldığı paranın hakkını performans olarak verebilen bir işlemcisi yok ondan koyulmamış fiyat x performans = intel herhalde bu açıklayıcı olmuştur nm teknolojisini göze aldığın zaman acaba hangisi amd 90 nm eski teknolojimi 6000x2 mi yoksa 45 yada 65 nm core 2 duo mu intel hem ısıdan hem enerjiden yararlanmış oluyor tutupta cayır cayır yanan bir işlemci almak istemem amd 6000x2 gibi birde elektirik faturası var ısı yanında düşüncelerim bunlar chıp uzmanları doğru yaklaşmışlar
benim ilk mesajım bu bunda bi terslik varmı kardeş

SAİNT
08-08-2008, 16:20   |  #17  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj
Diablotical
sana gerekli cevabı verdim artık saçma sapan ısınan işlemci hikayeni başka yerde anlat,
AMD hakkında hiç birşey bilmediğin
benim msj dan sonra bunu yazmış kim demiş ilk saçma sapan diye agresif tutumlar sergileyen yarası olan gocunur

Fatih_ARMAĞAN
08-08-2008, 16:22   |  #18  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
saint
benim ilk mesajım bu bunda bi terslik varmı kardeş
yanlış bişey söylememişsin fikrini söylemişsin gyet de mantıklı

sadece nebilim hani bana biraz sen bana diyemezsin ben derim gibilerinde geldide :D

boşver ya bi AMD Intel için birbirimizi kırmayalım kardeşim ya.. boşver kapat gitsin konuyu..

ikinizde azçok gördüğüm kadarıyla iyi kişiliklersiniz ama Saint kardeş sen biraz Agresifsin :)

sihirbaz_
08-08-2008, 16:55   |  #19  
Yıllanmış Üye
298 mesaj

bu konuyu on yıl evvelde forumlarda tartışırdık, hala aynı tartışma.

her iki firmanın işlemcilerininde birbirlerine karşı daha üstün oldukları farklı konular olduğu için ne amd diyenler haklı çıkabildi nede intel diyenler.

sonuçta hepimizin ihtiyaçları farklı olduğuna göre seçimlerimizinde farklı olması çok normal bir durum.

merak eden olursa, fil tarihinden beri amd kullanırım.

Son Düzenleme: sihirbaz_ ~ 08 Ağustos 2008 16:58
Z1mBaBwE
08-08-2008, 17:38   |  #20  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
saint
walla ben kazık yemem öle bi huyum yok ama sen ne yersin bilemem junıor daha çok yolunuz var seneler geçince belli bi yaşa gelince belki o zaman hak
Sen çok yedin galiba o başka şeyi ordan biliyorsun evet önümde daha çok yol zaten ben hava atmıyorum herşeyi çok iyi biliyorum diye.Senin yaşın kaçtır bilmem ama beyninin sıfır olduğu kesin.Ben intel kullandım diyorum bir çok farklı modelini sen hala neden bahsediyorsun kısacası anlatayımmı intelden cacık olmaz.... Sana iyi kazık yemeler