CHIP Nereye Gidiyor?Yorumlarınızı Paylaşın Lütfen!

serseri_15_35
07-10-2008, 18:32   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj

İyi Günler CHIP Yetkilileri;

4 yıldır sizi beğeniyle okuyorum.Fakat son 1 yıldır neredeyse dergiyi sadece CD-DVD leri için almaya başladım desem yanlış olmaz.Derginiz artık sırf teknoloji ve donanım test dergisine dönmüş durumda.Genel amacınızdan yavaş yavaş saptığınızı düşünüyorum.Teknoloji ve donanım elbette önemli fakat derginin çoğunluğunun bu konuları oluşturması artık can sıkmaya başladı.Gelişen teknolojiyi az çok internetten de öğrenebiliyoruz.Artık dergide bilgisayar konularına daha çok önem vermenizi rica ediyorum.Acaba bunda dergininin yayın haklarının DoğanBurda yönetimine geçmiş olması etkili olabilir diye düşünmüyor değilim.Eski sayıları özler gibi oluyorum artık her ay CHIP aldığımda.İlk önce beğeni ile okuduğumuz Oyun Sayfası dergiden kaldırıldı.Sonra her ay Windowsun aynı sorunlarını ,tarayıcı kavgalarını evirip çevirip yayınlamaya başladınız.Acaba bizleri salak yerine mi koyuyorsunuz.Artık önümüzdeki ay CHIP içeriğinin ne olacağını öğrenmek için son sayfaya bakmaya bile gerek duymuyorum.Artık diğer Bilgisayar dergileri son sayfalarında Workshoplar yayınlayarak okuyucularını çeşitli yazılımlar ,web ve programlama dilleri vb.. konularda bilgilendiriyor.Siz ise çoğu kişinin okumaya ihtiyacı olmayan fazla önemi bulunmayan konulardan bahsediyorsunuz.Dergi içeriğinin biran önce eski haline dönmesini istiyoruz.Her makaleyi büyük bir zevkle okumak istiyoruz.Artık bir makaleyi okuyacak dermanı zor buluyorum kendimde doğrusu.Okuyucu kitlenizin %50 sini kaybetmiş durumdasınız.Bunu her ay dergide yayınlanan satış istatistiklerinden rahatlıkla görebiliyoruz.Geçen sene satış miktarı 50.000 civarı olan derginiz bu sene 30.000 i zor buluyor.Böyle giderse kimse bu dergiyi okumak istemeyecek.Acaba tehlikenin farkında değilmisiniz?Diğer CHIP okuyucularınında benimle hem fikir olduğundan %100 eminim.Bu kadar tecrübesi bulunan CHIP in bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyor ,saygılarımı sunuyor ve kolay gelsin diyorum.

Evet arkadaşlar CHIP hakkındaki görüşlerim böyle.Sizler ne düşünüyorsunuz.CHIP nereye gidiyor???

Kapalı Hesap (65342)
08-10-2008, 12:01   |  #2  
Kapalı Hesap
16 mesaj

kesinlike dogru...özellikle nerdeyse her ay chipde , windowsu hızlandırmanın yollarını görüyorum

serseri_15_35
11-10-2008, 23:36   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
113 mesaj

Bu kadar mı arkadaşlar??

uGuR.uK
12-10-2008, 14:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

bu benimde dikkatimi çekmişti, ama tek bizim dergide degil digerlerinin cogunda var nerdeyse. yeni konular mı bulunamıyor başka sebepler mi var bilmiyorum ama dergilerin sayfa sayıları cok incelmiş durumda ve içerikte eskisi gibi zengin degil. o yüzden aboneligim bitince yenilemedim ben mesela...

Banned
12-10-2008, 15:18   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

iyi bir konuya parmak basmışsın.artık her ay yayınlanan bayat konulardansa okuyucuların ilgisini çeken yararlı konulara ağırlık vermeleri gerektiğini düşünüyorum.windowsu nasıl hızlandıracağımızı google yazarsak sürüsüyle bilgi çıkar peki bu durumda neden para verip dergiyi alayım.işte düşünmeleri gereken asıl mesele burada.

man on the moon
12-10-2008, 15:25   |  #6  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

valla CHIP in bir kısmı Pcmag dergisine gitmişti Kahkaha ama o dergide o kadar iyi değil. tabii bir de doğan burda nın satın alma olayı var. tabii doğan burda nın asıl dergisi pcnet... tmm chip sadece belli haklarını satın aldı diyeceksiniz. peki o zaman hindistanlı yazar niye artık yazmıyor. (silikonlu gazeteci artık başka yerlerdeymiş onu anladık) Zaten konularda bir kısır döngü içine girdi. Benim için önemli olan köşe yazılarıdır. chipteki bilgileri biryerlerde illaki bulursunuz.
(cd-dvd isteyen kim) nerede chip miniler...
bir defa eskiden chip diskleri daha zengindi. onların içinde de bazı bölümler vardı.(ismini unuttum "fotoşap" yazarsam hatırlarsınız umuyorum.)hasan yasin miydi acaba

sanırım sayfa sayısı olarakda epey azaldı ilk aldığım zamanlar 250 üstüydü(tmm 60%-40% öğrendik onu)

ama yinede chipi seviyoruz. ne yapalım en iyi si o. hiçbir dergi chip kadar iyi test yapmıyordur. ama biz yazılım istiyoruz.

eski bilimkurgu hi-tech bölümlerini tekrar istiyoruz.

bu ay yazılım günlüğünü de unutmamak gerek.

şu forumda ki kaç kişi chip okuyor? ya da düzenli chip okuyanların kaçı bu foruma düzenli giriş yapıyor.

arkadaşlarım artık satış rakamlarını artırması için chip dergisinin newtech yada stuff dergilerinin kapaklarını örnek almasını söylüyor.

bir de hala anlamadığım bir şey var. neden chip upuçlarında verilen kayıt defteri değiştirmekle ile ilgili bölümler .reg dosyası olarak verilmiyor.

Son Düzenleme: man on the moon ~ 12 Ekim 2008 15:34
man on the moon
15-10-2008, 01:59   |  #7  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

Chip Eylül 07 den beri neler yapmış?
Sadece içindekilere bakarak Chip nereye sorusunu tekrar sordum. Ve yılların başlangıcını ocak olarak değil de eylül olarak almak pratikte birçok fayda getirdiğinden yavaştan incelemeye başladım. ve ilk etapta eylül ayında ki fotoğraf makinası testi dikkatimi çekti. ve ttnetin yaz kampanyasının ardından divx mp3 msn sırları başlığı hiç fena olmamış. Tabii yeni dizüstü platformunun çıkmasıyla dizüstü fiyatlarındaki ani düşüşler tüm yılı etkilemiş ve neredeyse her sayıda dizüstü konusu ele alınmış. tabi indirilen filmler için kaydedecek yer kalmayınca chip yine imdadımıza yetişiyor ve taşınabilir sabit disk testi yapıyor sonraki sayfalarda ise veri takası.. yine eylüle dönecek olursak yazılımla yapılan tuninge ekim ayında overclock olması pek normal. tabii sene başında bulaşan virüslere karşı chip ekimde "yeni virüler"den dem vuruyor. bunların "boot sorunları" getireceği aşikar. Chip gelecek aya ise hala boot sorunlarını çözemeyen arkadaşlar için "Chip kurtarma paketi" hazırlıyor. Bununla birlikte (daha önceki sayılarda var mıydı bakmadım) webde firewall kurmadanda güvenli bir şekilde surf yapılacağı teorisini chip öne sürmeye başlıyor. Ve sosyal ağlarla afişte olmuş kimliklerimize dikkat çekiyor.
Bununla birlikte kışın gelmesiyle evlerde koltuklara yavaş yavaş gömülmemizle beraber chipte hd televizyon testi yapıyor. Ve bilgisayardaki filmleri salona en rahat götürmemiz içinde cd\dvd yazma programları testi var.

12. ayda ise üzerinden bir yıl geçen vista hevesi geçmiş olmalıki bizi XP ultimate adında bir işletim sistemi karşılıyor.(aslında bu bir yıl süren bir yazı dizisi. chip her ay xp ye yeni özellikler rekor açılış-kapanış süreleri max. güvenlik ve en ince ayarları ortaya döküyor. Eminim ki chip dergisi ikiye ayrılmış vistacılar ve xpciler olmak üzere... tabii onları izleyenler ise macçiler ve freemanler.
tabii 12. ay hem yeni anakart yongaları, hemde2007 trendi...

2008 in konusu burada başlıyor. kapı zili her evde nasıl varsa artık evin bilgisayarı da olacak. Bu bilgisayar sessiz olacak. ama kocaman bir sabit diski olacak. bir ağı yönetecek diğer bilgisayarlar için güvenlik duvarı mail bilmemneyi torrent istemcisi.... evet bu konu Bill amcanın eviyle başladı süper sabit disk windows home server ve evlerde kurulan ağ olarak devam etti.

bu yılın yazılım tarafı ise kesinlikle yazılımların sürümlerini kontrol eden yazılımlar.
ben yoruldum artık yazılım kur kaldır. onları temizlemek için ayrı yazılım kur. güncellemek için ayrı yazılım kur. sanırım bir sonraki formatta her şeyi windowsun içindeki programlarla ağır aksak da olsa yaparım. ama bilgisayara da yazılım filan kurmam diyeceğim. ve belki normal programlara göre yavaş açılsalarda(konum tespitinden olsa gerek portable program kullanacağım.) ya da tamamen linuxa geçeceğim(yemez)

ankaland2013
20-10-2008, 14:29   |  #8  
Taze Üye
6 mesaj

artık barışma zamanı geldi
2008 yılına chip dergisi bir felaket olarak başladı. sayfa sayısı ve konular azaldı çalışmayan dvd ler verilmeye başlandı. mail lere cevap yok yorumlar yok oldu. 2008 mart ayında daha fazla bu hezayanı görmek istemedim ve chip dergisini almayı bıraktım. ekim 2008 sayısını geçenlerde görünce bir daha şans vermeyi düşündüm. dergi baştan sona değişmiş mart 2008 ile ekim 2008 dergisi arasında dağlar değil gezegenler kadar fark var eski chip geri geldi. dolu dolu konular ve tam olarak çalışan DVD ler. ayrıca işinize yarıyacak çok fazla program dergide bulunuyor. artık barışma zamanı geldi. HOŞ GELDİN chip tekrar seni aramızda görmek harika her satırın okunmaya artık değer
her harfi yazana teşşekür bir borç.
bizler chip çiyiz en mükemmeli ararız. sadece kaliteyi ve emeği överiz. aksini lanetleyip herkese söyleriz. ve Sayın Chip ciler EKİM sayısını sakın kaçırmayın macera devam ediyor...

omer_6134
20-10-2008, 14:36   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Arkadaşlar birazda hak verelim ama bir dergide 1 konu veya 1 program yok. Onlarca konu ve program var. Aynı konuları veremeyeceğine göre her dergiye o kadar konuyu veya programı (oyunu,testi vb.) bulmak zor dimi ama Göz kırpma

man on the moon
20-10-2008, 14:59   |  #10  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

CHIP Dergisi kime hitap ediyor?
Chip dergisinde değişim kaçınılmaz. Hitap ettiği kesim ise bambaşka oldu. bundan on yıl önce bilgisayar dergisi takip edenlerin sosyo-kültürel durumuyla şimdiki chip okuyanlar arası büyük bir uçurum olduğunu chipte biliyor. Strateji çoktan değişti. Chip'e abone olunacak hal kalmadı. yani konular artık birbirini o kadar tekrarlamaya başladı ki....
yeni birşeylerde eklenmiyor. daha önceden yayınlanan yazıların kırpılmışları tekrar karşımızda... unutulanlar dışında yeni birşey yok.  bir ara çok sevmiştim. görkem çetin yazıyordu(daha sonra chipos u hazırlayan görkem çetinin yerine geçti) silikonlu gazeteci ve hindistanlı editör ün köşeleri vardı.
bu sene nelerden bahsettiğini üstteki mesajdan belirttim.
chip seni 90'lı yıllarda okuyanlar şu anda dergilerinle ilgilenmiyorlar. tamam hangi konulardan bahsedeceğinin alt ve üst sınırı olabilir ama konu seviyeni yukarıya çekmediğinden eski okurlarını kaybettin. evimizde yığınla chip var. (lütfen bir arşiv tekrar ver) ama yinede chip sürekli okuyucunu düşünüyorsun ve maksat cafcaf olsun diye dvd kutusu vermiyorsun..(bir zamanlar derginin içinden ön yüzünden kesince cd kutusu, arka yüzünden kesince zarf olan sayfaların vardı. yinede akıllıcaydı) ama aylık verdiğin ve 15 günde eskiyen şeylerden çok fazla vermeni istemiyoruz.

sakin_insan
24-10-2008, 22:35   |  #11  
Yıllanmış Üye
508 mesaj

artık dergiyi verdiği eğitim cd leri için almaya başladım.
çok güzel eğitim programları veriyor. :)

gsln
02-03-2009, 10:10   |  #12  
Yıllanmış Üye
130 mesaj

tüm arkadaşlarıma katılıyorum bende

eolos
02-03-2009, 11:57   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

arkadaşlar tamam dergi kısır bir döngünün içinde fakat sonucta piyasadaki en iyi bilgisayar dergisi olma unvanını koruyor trajları düşmüş olabilir bu her derginin başına gelebilir öncelikle bunu unutmamakta fayda var

workshop olayına gelince evet bencede dergide donanım testlerine cok önem veriliyor ama herkese hitap etmiyor bu bölüm ben şahsen o sayfalara hiç bakmıyorum programlama eğitimleri verilmesi lazım bence dergide sıfırdan  başlanarak

ayrıca dvd kutuları arşivleme açısından iyiydi neden zarfa döndünüz. bari eski karton zarflara  dönün