Me@Valla şakası bile hoş değil bence..ayar düşürmekle alakası yokVirüs olayına gelınce arkadaşlar, avira yalnış tanımlamasından kaynaklanıyor.jQuery, dünyanın en ünlü javascript kütüphanesinden biridir. Dilerseniz avira ayarlarınızı biraz düşürün ve tekrar deneyiniz.
bende webquard heuristic low da olsa medium da olsa high da olsa yine virüsü buluyor
extra ayarları yukarda gösterdiğim şekilde yapmaları gerekiyor işte o zaman uyarı vermezSon Düzenleme: MY_KIL ~ 23 Nisan 2009 21:12
Chip Online'a Virüs mü Bulaştı?
- 1
- 2
eltahirAvira Premium Security. Şu altı aylık lisans olan. Ayarlar default yapmıştım. Yemekteydim de, bakamadım. Şimdi ayarlara filan bakacağım. bir dk.Bende de aynı sürüm var ama webguard low levelde böyle bir sorun gelmiyor.Web guard seviyesini biraz düşürebilirsiniz. Ok adar güvenlik bize fazla. Bilgisayara indirdiğimizde zararlı bir etkinlik yapmak istediğinde zaten uyarır.
Ama genede böyle bir uyarı vermemesi gerekir. Sitenin itabarını kötü etkiler.
Orada yanlış anlamdıysan java script downloader gibi birşey yazıyor.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (117983) ~ 23 Nisan 2009 21:06
Şimdi; iki şey yaptım: Birincisi Avira'yı güncelledim. İkincisi, virüs uyarısı yaptığı zaman virüsün yeri geçici klasörlerdi, o yüzden geçici klasörleri, internet geçmişini temizledim. Şu an sorun yok. Uyarı vermiyor, Avira'nın ayarlarıyla oynamadım.
eltahirŞimdi; iki şey yaptım: Birincisi Avira'yı güncelledim. İkincisi, virüs uyarısı yaptığı zaman virüsün yeri geçici klasörlerdi, o yüzden geçici klasörleri, internet geçmişini temizledim. Şu an sorun yok. Uyarı vermiyor, Avira'nın ayarlarıyla oynamadım.Bende de güncelleştirme sorunu çözdü,Muhtemelen geçici bir "avira hatasıydı".
şu an sorun çözüldü yeni güncelleme çıkmış. çünkü az önce denediğimde güncellemeye gerek yok diyordu. şimdi denedim güncelledi.
sizde uyarı alıyorsanız son bir kere güncelleyin tamamdır
Bende bir sorun yok. Sorun çözülmüş galiba.
Sanırım dediğiniz gibi Avira'dan kaynaklanan bir sorun. Bu virüs dediği şeyi arattım Google'da. Bazı forumlarda Avira'yla alakalı olarak sorulmuş yine; mesela Alman Chip forumunda. Ama Almanca olduğu için anlayamadım. Bir de (sanırım)Fransızca bir forumda çıkmış. Başka bazı forumlarda da. Virüs olsaydı herhalde güvenlik yazılımlarının database'leri çıkardı yığınla karşımıza.
Bu Almanya Chip'i:
Bunlardan başka da pek tatmin edici şey yok virüs dediği şey hakkında. Ayrıca kendi virüs kütüphanesinde de yok ve kütüphane bilgi notunda şöyle diyor: Buradaki bilgi veya bilgi parçaları bir durumu ifade ederler, yani bu bilginin oluşturulduğu zamandaki durumu ve her zaman doğru olduğu anlamına gelmez vs...
ademt2006Arkadaşlar bendede aynı oluyor ben NİS2009 kullnıyorum bazen ana sayfada bazen cihp'in başka sayfalarını açtığımdada oluyor bence virüs var chip yetkililerine duyurulur.....İnternet geçmişinizi ve geçici klasörleri temizleyin bakalım. Belki güvenlik yazılımlarının zararlı gibi algıladığı bir çerez oluşmuştur. Çünkü virüs dediği şey hakkında virüs olduğuna dair hiçbir bilgi yok internette.
Internet geçmişi ve çerezlerle bir alakası yok aslında. Avira'nın kendi sayfasında yayınlanıyor Yanlış Alarm olduğu:
Bugün 18.48 Almanya saatiyle. Yeni güncellemenin de yapıldığını söylüyor.
Almanca bilmeyenlere: http://translate.google.com/tran ... =tr&history_state0=
Sorun Avira'daymış demek ki :) Güvenlik yazılımlarına ne oluyor diye bir başlık vardı geçenlerde. Bu da oraya dahil edilmeli demek ki. Bu arada rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın. Ama kusur bende de değil, Avira'daymış.
- 1
- 2