CHIP Online kusursuz tarayıcıyı arıyor...

CHIP Online
17-04-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

IE, Firefox, Chrome... Hepsinin iyi ve kötü yanları var. Peki ama kusursuz tarayıcı nasıl olmalı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/CHIP ... i-ariyor_12090.html

Web tarayıcısı pazarının tartışmasız bir numaralı ismi, herkesin malum olduğu üzere Microsoft'un popüler yazılımı Internet Explorer'dır. Son olarak 8. sürümüyle kullanıcılarının karşısına çıkan Internet Explorer, her ne kadar web tarayıcı pazarının büyük bir bölümünü elinde bulunduruyor olsa da, alternatiflerini de pek küçümsememek gerekiyor. Mozilla Firefox, Opera, Safari, Google Chrome ve daha niceleri...

Web tarayıcıları sayesinde internette sörf yapabilir, internetteki hemen her aktivitemizi bu araçlar sayesinde hallederiz. Web tarayıcısı dendiğinde kullanıcıların bir tarayıcıdan bekledikleri genellikle hız, işlev, kişiselleştirilebilirlik ve görsellik. Ancak görsellik söz konusu olduğunda Google'ın her zaman olduğu gibi Chrome'da da sade bir tasarımı seçtiğini görüyoruz. Bu da Google'ın en basit kullanımı kullanıcıya sunmak istemesinden ve karmaşık bir yazılımdan uzak durmak istemesinden başka bir şey değildir aslında.

Ancak tüm bunlara rağmen, hiçbir web tarayıcısı mükemmel değil ve mutlaka kendilerine özgü bazı kusurları içlerinde barındırıyor. Biz de CHIP Online olarak, kendi web tarayıcımızı oluşturmaya karar verdik. Diğer bir deyişle, ne Internet Explorer, ne Firefox, ne Chrome ne de bir başkası... Dünyanın en iyi web tarayıcısı, bu yazının içinde...

Elbette yeni bir web tarayıcısı geliştirecek değiliz; ancak bir web tarayıcıdan ne bekleriz sorusuna verdiğimiz cevaplar doğrultusunda sanırız ki dünyanın en iyi web tarayıcısına kolayca ulaşabileceğiz.

Tüm konu: CHIP Online kusursuz tarayıcıyı arıyor...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Size göre kusursuz bir tarayıcı hangi özellikleri sunmalı?

yaselim
17-04-2009, 03:46   |  #2  
yaselim avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

bir web tarayıcısı en başta güvenli olmalı.kesinlikle hızlı olmalı.pratik olmalı.
estetik olmalı.
bu saydıklarımın 'eksikliklerinin olmasına rağmen' google chrome da barındığını söylemeliyim.

Son Düzenleme: yaselim ~ 17 Nisan 2009 03:49
hoppi
17-04-2009, 08:01   |  #3  
Üye
72 mesaj

bence chrome'nin gidişatı iyi

ama ben şu an ie8 kullanıyorum

sırf windows live hotmail oturum açma ekranında birden fazla kullanıcının profilini gösterebiliyor ve rss ,webslice var diye .

hoppi
17-04-2009, 08:05   |  #4  
Üye
72 mesaj

ha bide internet explorer'i bilgisayardan tamamen(kökünden) kaldıramadığım için ie varken başka bir tarayıcı kurmak ikilik oluşturuyor ve buda benim piskolojimi bozuyor ondan

ErsinX
17-04-2009, 08:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
167 mesaj

Güvenli ve hızlı olmalı :)
tasarım olarak Chrome bence çok güzel.

bletchley
17-04-2009, 10:43   |  #6  
Taze Üye
6 mesaj

Niye oldugundan emin degilim ama Opera kullaniyorum...Aliskanliktan galiba, aslinda denedim bilgisayarimda Google Chrome ya da Safari 2-3 kat daha hizli calisiyor ama gene de Opera...

runoades
17-04-2009, 13:15   |  #7  
Yıllanmış Üye
160 mesaj

GÜvenlik benim için çok önemli. Bu yüzden Firefox ve noscript eklentisi bir araya gelince kendimi güvende hissediyorum.

Kapalı Hesap (91855)
17-04-2009, 15:56   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj
hoppi
     bence chrome'nin gidişatı iyi

ama ben şu an ie8 kullanıyorum

sırf windows live hotmail oturum açma ekranında birden fazla kullanıcının profilini gösterebiliyor ve rss ,webslice var diye .

web chunks eklentisi var firefox için onu yükle webslices görevini görüyo
rss zten firefoxta var

tolter
17-04-2009, 19:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

chip zaten son zamanlarda tarayıcılardan başka birşey düşünmüyor.içim dışım tarayıcı oldu hepsi aynı kullanın gitsiin.hepsinden bal alın ben duruma göre hepsini kullanıyorum..hepsinin yeri ayrı

TuncaBozkurt
17-04-2009, 22:56   |  #10  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Yeterli hız ve güvenlik zaten en başta geliyor. Sonra da tasarımın basitliği ve kullanım kolaylığı. Ayrıca tarayıcı, bir web sitesinde gezinirken her türlü seçme, kopyalama vs. özelliklerine(Ctrl ile çoklu kopyalama) izin vermeli(Bence IE 8'in en büyük eksiği). Görüntüleme sorunu bulunmamalı, her türlü içeriği görüntüleyebilmeli.

man on the moon
17-04-2009, 23:05   |  #11  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

muhtemelen fare hareketlerine alıştığın içindir..

bletchley
Niye oldugundan emin degilim ama Opera kullaniyorum...Aliskanliktan galiba, aslinda denedim bilgisayarimda Google Chrome ya da Safari 2-3 kat daha hizli calisiyor ama gene de Opera...
Ahmet Ertuğrul
17-04-2009, 23:29   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
e-eyup
muhtemelen fare hareketlerine alıştığın içindir..
Evet fare hareketleri çok hoş.Beğendim bir de 1 nisan şakası vardı Opera'nın yüz hareketleri diye ben inanmıştım onaKahkaha

IE 7 kullanırken Opera'yı deneyeyim dedim sonra FF ve Chrome u da denedim, Chrome çok hoşuma gitmesine rağmen, Opera'dan vazgeçemedim. Beğendim

man on the moon
18-04-2009, 02:04   |  #13  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

gerçekten herşeyiyle bizi kendisine alıştırdı.windows explorer da bile zorluk çekiyoruz. (belki total commander ın benzer bir eklentisi vardır.)buna bir bakmalıyım. total commander a da geri döneriz.

ahmeyt05
Evet fare hareketleri çok hoş.Beğendim bir de 1 nisan şakası vardı Opera'nın yüz hareketleri diye ben inanmıştım onaKahkaha

IE 7 kullanırken Opera'yı deneyeyim dedim sonra FF ve Chrome u da denedim, Chrome çok hoşuma gitmesine rağmen, Opera'dan vazgeçemedim. Beğendim

ayktcntrk
18-04-2009, 17:03   |  #14  
Taze Üye
2 mesaj

bilgisayarımda firefox,chrome,opera,safari,ie yüklü
(sebebi de web projesi yapıyorum tüm tarayıcılarda denemek baabında:)
hepsinde kendine has güzel taraflar var hepsini kullandım ama alışkanlıkdan,keyboard kısayollarından,kolaylıklardan(örneğin metni seçip sag tıkla google,vikipedi,ek$isözlük gibi yerlerde arama yapabilme)ve de eklenti olayından ötürü firefox dan vazgeçemiyorum
safari'nin görünümü açıkçası muhteşem
operanın mouse hareketi algılama olayıda çok iyi
chorome ise hızlı ve sade
hepsinin iyi yanları var fakat ie ın tek bir iyi yanı bile yok(hee bi şey var o da bazı sayfaları digerleri düzgün açmazken ie ın düzgün açması bu da diger tarayıcıların hatası değil siteyi yapan elemanların hatası) veya ben göremiyorm .
bu microsoft'a muhalif biri olmamdan da kaynaklanıyor olabilir (kendime göre haklıyımda )
ama şunu da görmemek elde değil azcık profesyonel kullanıcıların neredeyse hiçbiri ie ı tercih etmezler...

4ever FF (: "

Son Düzenleme: ayktcntrk ~ 19 Nisan 2009 16:58
Selçuk İslamoğlu
18-04-2009, 18:54   |  #15  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
ayktcntrk
bu microsoft'a muhalif biri olmamdan da kaynaklanıyor olabilir
*öhö* Sanıyorum bir tek bundan.

Çünkü bir profesyonel web tasarımcısı olarak söyleyebilirim ki, IE8, diğer tarayıcılara göre çok daha standartlara uygun ve olmazsa olmazlardan.

ayktcntrk
19-04-2009, 16:56   |  #16  
Taze Üye
2 mesaj
Selçuk İslamoğlu
*öhö* Sanıyorum bir tek bundan.

Çünkü bir profesyonel web tasarımcısı olarak söyleyebilirim ki, IE8, diğer tarayıcılara göre çok daha standartlara uygun ve olmazsa olmazlardan.

öncelikle şunu belirtmeliyim ie8'i daha kullanmadım onun hakkında pek bişey sölemem dogru olmaz(en yakın zamanda bilgisayarıma yüleyeceğim(umarım yükledigime pişman     olmam :)) fakat daha önceki ie sürümleri için şunu söyleyebilirim ,  en yaygın olarak kullanılan tarayıcı olmaları standartlara uygun olduklarını göstermez . en yaygın olmalarının sebebide açık , windows'la birlikte geliyor olmaları.

microsoft çalışanlarının bile kendilerini ie konusuna başarılı bulduklarını zannetmiyorum Beğenmedim

arifkrc
22-04-2009, 12:11   |  #17  
Yeni Üye
22 mesaj

Herşeyden önce kullanışlı olmalı.
Çok sıkıcı bir arayüzü olmamalı.
insanı ferahlatmalı. mesala arka boylu boyunca şelale görüntüleyebilmeliyim.
Tabi bir çok arka plan seçebilmeliyim buna bağlı olarak.
Sekmeler farklı renklerde olabilmeli hangisi hangisiydi diye uzun uzun bakmalı.
Tablar için çok farklı görsel stiller buluna bilmeli.
Tabi biraz da hızlı olmalı.
Güvenilir olmalı.
Zırt pırt hata gösterip kapanmamalı.
Olurda hata gösteririse yeniden açtığımda buları rahatça kurtarabilmeli.
Hem windows hemde linux te hemen hemen tam uyum sağlayabilmeli.
A bide benim için çok güzel ve en çok kullandığım yanı ise kullanışlı yer imleri.

Ben butun bunları tarayıcıdan beklediğim için Mozilla Firefox kullanıyorum.

Kullanmaya başlayalı 2 yıl kadar oldu.

VE Firefox kesinlikle en iyisi derim ben. Tabi insanların beklentilerine göre değişir. Ama özgür yazılımı ve 10 binlerce eklentisi ile firefox gibisini bulmak zor.

VE aykut cantürk e tamamen katılıyorum.
ve ben 10 yıllık windows ve dolyası ile ie kullanıcısıyım. ama artık nerdeyse değil. Elim varmıyor ie simgesine.

mycookie
24-04-2009, 10:40   |  #18  
Yeni Üye
22 mesaj

Arayüzü önemli bence. Kullanıcı dostu olmalı. Ben de sade olmasından yanayım. Hızlı olması da önemlidir.  Eklentileriyle birlikte düşününce, Firefox en iyisi bence.

arifkrc
02-05-2009, 19:08   |  #19  
Yeni Üye
22 mesaj

Allahım Allahım.

nefret ediyorum nefret ediyorum vede nefret ediyorum ya.

oturdğum şu kafede olsun firefox kurmadan iki dakka ie kullanayım dedim illa yaptı yapacağını takıldı kaldı en önemli yerde. kapatma bile sorun oldu zira görev yöneticisinden kapattım uzun uğraşlar sonunda.

ie nin bir etkisi var o da insanın ruh sağlığını bozuyor.

Fİrefox:
Ruh sağlığını düşünenlere

Barış
02-05-2009, 22:33   |  #20  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

hatasız kuL, kusursuz tarayıcı oLmazmış

xmenevren
02-05-2009, 22:45   |  #21  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj

güvenli ,tehtitleri önceden süzmeli,hızlı,daima güncel,bol menü araç çubukları,grafiksel açıdan bizi memnun etmeli vb ..gibi  olmalı