Chip Sabrımı Zorluyor!

nasirata
31-12-2006, 12:20   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Her ay bu derginin 5' inden önce bayilere gelmemesinin sebebi nedir. 2 yıldan fazla Chip dergisi alıyorum. Ayrıca Chip özel ve Special sayılarınıda alırım. bir gün olsun erken geldiğini görmedim. Adını yazmayacağım ama 1 yıl öncesine kadar Chip ile birlikte bir dergiyi daha alıyordum. Maddi sıkıntılardan dolayı dergiyi bire indirmem gerekti. Chip' in baskı ve kağıt kalitesinin ve tasarımının kötü olmasına rağmen Chip' i seçtim. Chip' i seçmemin nedeni en çok satan dergi gibi bir fenomen olması. Ancak en çok satması en iyi olduğu anlamını da vermiyor gördüğüm üzere. Üstelik geç gelmesi de cabası. Şimdi yavaş yavaş hata ettiği mi anlıyorum. Ben Kayseri' deyim. Diğer dergilere bir bakıyorum. Ayın ilk günü hatta daha önce bayideler. Arkadaşlar kendi dergilerini alıyorlar okuyorlar. Ben daha Chip bekliyorum. Düşünceniz nedir anlamıyorum ki.Acaba nasıl olsa bizim fanatiklerimiz var zarar etmeyiz diye mi düşünüyorsunuz. Bundan önce tasarım içerik konusunda çok eleştri vardı. Kısmen bunlar halledildi.
Şu anda Chip' in en önemli sorunları geç gelmesi ve kağıt, yapıştırıcı ve baskı kalitesinin kötü olduğunu daha önce de forumda belirtmiştim. Ya bunların bi hal çaresine bakarsınız ya da kaybetmeye devam edersiniz. Ben bir süreliğine dergi almamaya karar verdim. Hadi kolay gelsin.

TuncaBozkurt
31-12-2006, 18:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

o dergilerin bazılarının isimlerini vereyim diyeceğim ama mesajımın silinme ihtimali var.bunları ben de görüyorum bayilerde.ama içeriğine bakıldığında chip in tırnağı dahi olamazlar.tamam.chip in de bazen beni tatmin etmeyen ve ayda 2, hatta 3 dergi aldığım zamanlar oldu.ama genellikle chip i diğer dergilere tercih ederim.

destkop
31-12-2006, 19:56   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

bencede.arkadaşımın isteği üzerine bir dergi almıştım ama içeriği hiç güzel değildi.Chip i deneyiyeyim dedim sonra tutkunu oldum. Ben kocaeli'de oturuyorum ve dergiler ya 1 ya da 2 gün önce oluyor. Birde baskı konusunda hiç bir sorunum yok. Çok kaliteli bir basım ve kağıtlar var. bir dergi yi neden 5 gün bekleyemiyorsun anlayamadım :S . bn 2006 temmuz sayısını ayın 20 sinde almıştımGülümseme.

"Arkadaşlar kendi dergilerini alıyorlar okuyorlar. Ben daha Chip bekliyorum."

Galiba arkadaşlarını kıskanıyorsunKahkaha

theironman
31-12-2006, 21:25   |  #4  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

daha önceleri ayın 27-28'i gibi bayiilerde olurdu; şimdiyse mumla arıyoruz o günleri valla.

Der Rote BaroN
01-01-2007, 23:23   |  #5  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Forum genelinde CHIP'e karşı acımasız bir eleştiri kampanyası olduğunu fark ettim. Ayın ilk günü CHIP geldi diyelim. Bir günde bitirecek misiniz? 1 aylık dergiyi 1 günde bitirme gibi bir düşünceniz mi var?
Pardus 2007'den dolayı ben de CHIP'i sabırsızlıkla bekliyorum ama bir olaydan dolayı dergiyi fütursuzca eleştirmek de yanlış. Zamanı geldi, ben de eleştirdim ama sanki biraz maksadını aşan durumlar silsilesi var forumda. Forumu didik didik gezenlerin daha iyi farkında olduklarını düşünüyorum.

CHIP, aldığım tek dergi değil. Her ay da almıyorum. Her ay pc dergisi de almıyorum. Sitesindeki içeriğine bakarak almaya karar veriyorum. Ama unutmamak gerek ki CHIP sayesinde pek çok şey öğrendik. Üniversite 1.sınıfta fareyi kontrol edemediğimi hatırlarım. Ama şimdi hayatımı kısmen bilgisayar üzerinden kazanıyorum.

Derginin geç gelmesi muhtemelen dağıtımcı firmalarla olan sorunlardan kaynaklanıyor bir arkadaşın dediği gibi. Acımasız olmak istemem ama: Sev ya da terket. Bu lükse sahibiz çünkü biz CHIP ailesiyiz!

tolga2207
02-01-2007, 11:43   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Bu eleştiri ben foruma geldim geleli var. Hatta belki benden önce de vardır. Yetkililerin ise bu eleştiriye cevabı da hep aynı olmuştur:"Matbaa bizi en sona bırakıyor... Dağıtım şirketinin suçu..." gibi. Şimdi bu noktada ben de bir yol ayrımına geliyorum. Birincisi; bu dergi aylık, ha birinden birine çıkmış ha beşinden beşine çıkmış, diyorum. Diğer yandan buna bir problem olarak bakıyor ve nedeni belli olan bir problemin çözümü de vardır diyorum. Çözümü bulmadığı, bulamadığı için de CHIP i eleştiriyorum. Burada da iki yol çıkıyor karşıma. Ya bizim bilmediğimiz ve bilmememiz gereken bir sebepten dolayı bu gecikmeler oluyor ya da CHIP nasıl olsa ayda 40000-50000 arası satıyoruz, ne gerek var, diyor. Biz ise ne yazık ki hala tatmin edici bir cevap bekliyoruz ancak bulamıyoruz.

lazrailefsanesi
02-01-2007, 14:24   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005
tolga2207
Bu eleştiri ben foruma geldim geleli var. Hatta belki benden önce de vardır. Yetkililerin ise bu eleştiriye cevabı da hep aynı olmuştur:"Matbaa bizi en sona bırakıyor... Dağıtım şirketinin suçu..." gibi. Şimdi bu noktada ben de bir yol ayrımına geliyorum. Birincisi; bu dergi aylık, ha birinden birine çıkmış ha beşinden beşine çıkmış, diyorum. Diğer yandan buna bir problem olarak bakıyor ve nedeni belli olan bir problemin çözümü de vardır diyorum.
Aslında biliyorsunuz ki bir ara level dergiside epey bir gec cıkmıstı (rutinin de üstünde 20 de galiba) bu olay üstüne Level yeni bir matbaa ile anlasmıstı.Ama şunu da unutmamak gerek Tüm Türkiye çapında bu büyüklükte basım yapabilen matbaa sayısıda bi elin parmaklarını geçmez.Böyle oluncada hemen baska matbaa ile anlasmak icin istekli olunmuyor.

Bunun haricinde gecikme olarak bana yazıların daha gec hazırlanmasından olabilir diye düsünüyorum.Bayi de gördügüm diger dergiler demek ki kimi yazılarını daha erken hazırlıyorlar.

Ayrıca ben chip süper diger bütün dergiler berbat lafını da abartı buluyorum.En dandik dergide bile baska yerde göremeyeceginiz birsey görebilir bi faydasını görebilirsiniz. Ayda 2 yada 3 dergi alan bir insan olarak chip'le aynı kalitede hatta daha güzel dergilerinde olduguna inanıyorum.Bu bir dergiden ne beklediginizle ilgili birsey.Uzun süre dergi alan insanların zaten ortak sıkıntısı  aldıgım dergiler artık kendini tekrar ediyor tarzındadır.Ama aslında dergi kendini tekrar etmiyordur sadece her zaman belli bir seviyedeki okuyucuya hitap etmesidir. Begenmediginiz dergi belki sizin seviyenize degil daha baslangıc düzeyindeki okuyucuyu hedef alıyordur.Chip yıpratılıyor diye sezarın hakkını sezar a vermemek olmaz.

nasirata
03-01-2007, 14:34   |  #8  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Ben Chip' ten birşey öğrenmediğimi filan iddia etmiyorum. Chip' tende diğer aldığım drgiden de çok şey öğrendim. Son teknoloji haberlerinden haberdar oldum. Kısacası bana çok faydası oldu. Ayrıca gelişigüzel eleştirmiyorum. Bu dergiyi yine de almak istiyorum ama bu "umursamaz" anlayışları ile okurlarını dinlemiyorlar. Nedir kardeşim bunun çaresi. Dağıtıcı mı geç getiriyor o zaman dağıtıcıyı değiştirirsin. ne gerekiyorssa onu yaparsın.

Ayrıca dergi ayın birinde gelecek ben o dergiyi bitirmem mi gerekiyor. Gerçekten saçma bir yorum. Biz para ödüyoruz. Bilgiye sahip olmak için ve o bilgiye diğer arkadaşlardan geç sahip olmam ve onlara Chip' i övdüğüm halde bu durumlar arkadaşların bana bir kozu oluyor.

Örneğin önemli bir haber sektörle ilgili yada yeni çıkmış işlemcilerin testi gibi konulara Chip alayanlar ayın birinde sahip oluyorlarsa biz ayın 4-5' inde sahip oluyoruz.

Forumda bu kadar eleştrinin olması da kuru gürültü olmadığını gerçekten bu durumdan hoşnut olmayan pek çok okurun olduğunu gösterir. Chip yöneticilerin bu konularda en kısa zamanda birşeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Okurlarına bilgiyi en hızlı ulaştırmayı düşünüyorlarsa bunlara dikkat etmeliler.
Bilmem anlatabildim mi?

Son Düzenleme: nasirata ~ 03 Ocak 2007 16:35