merhaba hp dv 5 1021 et dizüstüm var bildiğim kadarıyla normal xplerde satayı desteklemıyor.. kendım xp cdsıne sata eklemek ıstıyorum fakat anakrtında galıba nvidia ati intel diye 3 çeşitli chipi varmıs benımkının hangısı oldugunu bilmiyorum benım bildiğim ati nvidia ekran kartı bunun ekran kartıyle ne alakası var? :S benim ekran kartım nvidia 9600 gt işlemcim intel p8400 core 2 duo hangisine göre yukleyeceğim? biri yardımcı olabilir mi??
chip yardım acil..
ewet xp yukleyeceğim sisteme aslında ubuntu yukledim sanaldanda onu kuraacağım... daha once bir arkadasa yukledım xp sata desteklemedıgı için bıosta satayı kapatmak zorunda kaldım...:) kapiş neyse baska bir arkadas yardım etti sağolun yinede... teşekkurederim punısher123
O bilgisayara XP yüklemekle yazık edersiniz. Kapiş?
CPU-Z yi indir mainboard kısmındaki bilgileri buraya yaz. Oradan çipsetini öğrenecez sonra da o çipsete göre driver indirip N-LİTE adlı programla driverleri Windows XP Proffesional SP2 cdsine entegre edicez.
bende aynen emrekaan52 kardeşin anlattıklarını gibi yaptım..sorunumu cozdum.. teşekkurederim emre..suleyman kardeşim xp yuklemek yazık olabilir ama windowsun cıkarmıs oldugu en sorunsuz işleim sistemi o hala.. ve ben sadece xp kurmayacağım windows 7 yuklu orada normal işlerimi yapıyorum.. aynı zaman suanda ubuntu lınıx kuruyorum sanaldan ubuntunun içine virtualbox programı sayesinde windows xp yukleyeceğim onuda farklı işlerim için kullanacağım..