Chris Salt - İstanbul'a Geliyor!

Koray Kocaman
07-03-2008, 20:28   |  #1  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Ingiltere’nin en önemli Dj' lerin den biri olarak görülen Chris Salt, yeni albümü 'No Surrender' tanıtım turu için Türkiye’ye geliyor. 2003 yılında Silver Planet Plak Şirketiyle imzaladığı iki albüm kontratından hemen sonra, uluslararası yüksek vizyonlu bir kariyerin ilk cumartesi gecesini Tokyo Shibuya' nın prestijli yeni bir kulübünde çalarak geçirdi. Bir gece öncesinde plağı "Dub Sonar"ı verdiği kişi, ünlü house DJ'i Satoshi Toomie' den başkası değildi. 23. yaş gününe denk gelen gecede Chris'in sergilediği set dinleyiciler tarafından çok başarılı karşılanıp, iki ay sonra organizatörler tarafından tekrar çalmak üzere çağırılmasını sağladı.

Döndüğünde, Chris' in prodüksiyonlarına ve projelerine ilgi artmaya başlamıştı. Parçası "Dub Sonar" Sasha, Nick Warren, Sander Kleinenberg, Slacker ve Jonathan Lisle’ den büyük destek gördü. Bu parça DJ MAG, IDJ, DMC Update ve M8 dergilerinde büyük yorumlar alan ilk parça oldu. Ve bu başarıyı M8 dergisindeki tam sayfa bir makale takip etti.

Chris' in dikkat çeken ve ünlü prodüktörlük kariyerindeki yeri gitgide büyüyordu. Bu büyümeyi Flash Brothers’ ın "Ways" parçasına yaptığı remixle sağlamlaştırdı. Bu remixte, Sasha' dan DJ MAG ve M8 dergilerinden büyük destek aldı.Ayrıca en etkili sıralamalardan biri olan hooj.com da birinciliğe yükseldi. Daha sonra Silver Planet, James Holden ve Flash Brothers' a yaptığı teklifi Chris' e de yaparak, toplama albümleri olan Fear Series in üçüncü parçasını Chris' in düzenlemesini istedi.

Fear 3 toplaması, kendisinin ilk gecesini geçirdiği Tokyo gecesinin yıl dönümünde piyasaya sürüldü. Bu albümü yayın organları inanılmaz bir yükseliş ve ulaşması zor bir başarı olarak adlandırdılar. Albüm tanıtım çalışmaları Twisted Melon, Emphaty, Audio Deluxe gibi İngiltere'nin seçkin kulüplerindeki partilerle ve uluslararası turları ile tamamlandı.

Bu aynı zamanda Silver Planet' in 50nci albümü olup, "Dub Sonar" ın Luke Chable remixini ve Main Element "Delta of Venus" e Chris' in yaptığı remixi içeriyordu. Kiss FM in DJ leri John Digweed ve Steve Smarttan gelen destekleri, listelerinde ikinci sıraya koyan Nick Warren takip etti. Chris' in ikinci parçası, "Atmosphreic Graffiti" Anthony Pappa tarafından toplanan Balance 006 albümünde yer aldı ve Nick Warren tarafından 2004 ün en iyi parçası olarak seçildi.

Chris in ikinci toplama albüm çalışması olan ve Kickin Music tarafından piyasaya sürülen Future House, Universal ve JVC gibi büyük şirketlerden yayın ve dağıtım konusunda büyük destek aldı. Nottingham' da The Bomb, Londra' da Turnmills, Earls Court' ta London Calling, Prague' da L'Enfer Rouge, Shangai' de Park 97, Amsterdam' da Studio 80’de düzenlenen gecelerle uluslararası albümün tanıtım çalışmaları gerçekleşti.

Hybrid, Phil K, Futureshock, Phil Kieran, Slacker, Andy Moor, Ashley Casselle, Jody Wisternoff ve Lexicon Avenue ile dokuz farklı ülkede çaldı. Ve Londra’da Electronic Sessions da resident olarak yer aldı. Şu sıralar Chris yeni albümü "No Surrender" ın tanıtımı için bir dünya turu düzenliyor. Chris Salt, bu turun Türkiye ayağında İstanbul ‘Balans Tonique’ ve Ankara ‘Drop' ta performans gösterecek. Chris Salt’ın hemen ardından Türkiyenin en iyi DJ’lerinden biri olan Sertac Kaya geceye devam edecek.



















Biletix Ön Satış: 17.5 YTL
Kapı Satışı: 20 YTL
Kapı Açılışı: 22:30
Organizasyon: Digital
Biletler www.biletix.com