Chrome durmak nedir bilmiyor, Chrome 5 beta

ufuk_35
30-01-2010, 14:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj

Google, Chrome 5 beta yı duyurdu ve indirmeye sundu. Ay sonundan önce çıkarılması planlanıyormuş ancak 4. versiyonun aksine bu versiyonda, nedendir bilinmez, geliştiriciler biraz zor bir başlangıç yapmışlar.

Bazı temalar ile uyumlu olmayan sürüm, arayüzünde ve menülerinde bazı küçük değişikliklere sahip. Kararsız olduğu önemle belirtiliyor.

Çevrimiçi kurulum için:
http://download.cnet.com/Google- ... 356_4-10958229.html

Çevrimdışı kurulum için:
http://www.filehippo.com/download_google_chrome/

Son Düzenleme: ufuk_35 ~ 30 Ocak 2010 14:33
D o ğ a n
30-01-2010, 16:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
534 mesaj

Gereksiz bir sürat.

world_pc
30-01-2010, 16:47   |  #3  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Bence de gereksiz yeni sürümünde hız konusun da gelişme kayd edebilmiş mi bari...

hargun
30-01-2010, 16:50   |  #4  
hargun avatarı
Yıllanmış Üye
192 mesaj

yazılımcılarda bir versiyon furyasıdır gidiyor, biliyorlar ki insanlar en son çıkana rağbet eder...

Kapalı Hesap (135391)
30-01-2010, 18:25   |  #5  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Bencede gereksiz :)

Kapalı Hesap (158417)
30-01-2010, 18:28   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj
Alıntı: Melih Çalışkan  
Bencede gereksiz :)
skymoon_891_
30-01-2010, 20:21   |  #7  
Yeni Üye
28 mesaj

Chrome a eklenti desteği geldikten sonra sanki üstüne bi ton yük bindi. Hiç verimli çalışmadığını düşünüyorum. Bide eklentilerde sekmeler gibi ayrı bi işlem olarak çalışıyor ve beraber rami yiyip bitiriyo :)

Erhan Tiryakioğlu
30-01-2010, 21:06   |  #8  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Google Chorome'dan daha beklediklerimiz var, Şu an Mozilla Firefox 3.6, Safari son sürüm, Google Chorome 4 ve İnternet Explorer 8 Bulunmakta içinden en çok kullandığım Firefoxdaki bir haftalık yavaşlama sonucunda Chorome'un hızı beni büyüledi, beta sürümler sadece Firefox Betaları kullanırım çünkü hiç bir zaman ben yarıyolda bırakmamıştır, Chorome'da ki çökmeler çok can sıkıcı hal almaya başlıyor, hele ki Chip'te uzun uzun yorumlar yapıpda özenerek bezenerek yapıpda ardından Yanıtı gönder butonuna tıklayınca çökmesi insanı bir anlık şok ve ardından cinnete getiriyor : )<

PcMaKeR
30-01-2010, 21:16   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

IE 9 çıkana kadar google chrome un versiyonunu 9 yapacak. Ha gayret.

Yanlız merak edip kaynak kodunu kendi makinamda derleyeyim dedim bir exe yi oluşturması 2 saat sürdü makina ve hdd yavaş benim.

Neyse Debug klasöründe exenin bulunduğu bölümde 4 gblık derleme dosyası oluşmuş. Chrome baya bir gelişkin aslında göstermiyor ama süper bir tarayıcı.

Ama sonsuza kadar ie ie ie.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 30 Ocak 2010 21:18
Toxic
30-01-2010, 23:11   |  #10  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

chrome bende sürekli çöküyor :S:S ben yeni sürümden stabilite bekliyorum

Boracalin
30-01-2010, 23:27   |  #11  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj
Alıntı: Erhan Tiryakioğlu  
...hele ki Chip'te uzun uzun yorumlar yapıpda özenerek bezenerek yapıpda ardından Yanıtı gönder butonuna tıklayınca çökmesi insanı bir anlık şok ve ardından cinnete getiriyor : )<
Evet o nedenle chorome çok ama çok küfür etmişimdir....

CarL CoX
30-01-2010, 23:44   |  #12  
CarL CoX avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
614 mesaj

çehomero iyidir yaaw suyunu çıkarmasınlar onunda :D

ismet35
30-01-2010, 23:56   |  #13  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
IE 9 çıkana kadar google chrome un versiyonunu 9 yapacak. Ha gayret.

Yanlız merak edip kaynak kodunu kendi makinamda derleyeyim dedim bir exe yi oluşturması 2 saat sürdü makina ve hdd yavaş benim.

Neyse Debug klasöründe exenin bulunduğu bölümde 4 gblık derleme dosyası oluşmuş. Chrome baya bir gelişkin aslında göstermiyor ama süper bir tarayıcı.

Yavaş abi :)
Fnatiklik iyi de artmış sende de :D
Bence de çok gereksiz FF 3.5.X sürümlerine döndü bu.
I.E. 8 le yola devam.

senbilme
31-01-2010, 00:09   |  #14  
Üye
62 mesaj

Bilgisayarı çökertmeyen programın kendisi çöksün:P
zaman ilerledikçe dahada kapışılacak ve daha faklı tarayıcılarla internette daha hızlı ve görsel gezintiler yapılacağı kanısındayım.chrome ilk çıktığındaki gibi örnek alınmaya devam edecektir.

D o ğ a n
31-01-2010, 00:50   |  #15  
Yıllanmış Üye
534 mesaj

Firefox 4'ten çok umutluyum ben. Hayalimde çok büyüttüm belki de ama süper bir tarayıcı bekliyorum ben. Çok hoş görünen oldukça hızlı bir tarayıcı...

PcMaKeR
31-01-2010, 10:24   |  #16  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

http://src.chromium.org/viewvc/chrome/
Google ın kaynak kodları.
her bir versiyon var release e ye girin bakın ne kdar versiyon var.
Dedim ya ie9 çıkası kadar google yetişecek versiyon olarak :D

D o ğ a n
31-01-2010, 14:12   |  #17  
Yıllanmış Üye
534 mesaj
http://src.chromium.org/viewvc/chrome/
Google ın kaynak kodları.
her bir versiyon var release e ye girin bakın ne kdar versiyon var.
Dedim ya ie9 çıkası kadar google yetişecek versiyon olarak :
Teşekkürler, güzel paylaşım.

Nicoll
31-01-2010, 14:24   |  #18  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

https://www.chip.com.tr/blog/selc ... tarihcesi_2149.html

Üstteki makaleye bakın... IE dahil piyasadaki bütün tarayıcılar kendini Mozilla diye tanıtıyor...

Yakında IE açıklarla boğuşmayı bırakıp sırtını tamamen açık kaynak Mozilla/Gecko motoruna dayarsa hiç şaşırmayın. Gerçek rakibi Google için de bir gözdağı olur bu. Zaten Firefox eklentileri de uyumlu olacakmış...

O zaman Almanya, Fransa gibi güvenliğine düşkün ülkelerin de diyecek bir sözü kalmaz...

Microsoft açık kaynak/Linux geliştiricilerini boş yere işe almıyor...

Alıntı: ismet35  
Yavaş abi :)
Fnatiklik iyi de artmış sende de :D
Bence de çok gereksiz FF 3.5.X sürümlerine döndü bu.
I.E. 8 le yola devam.
PcMaKeR
31-01-2010, 15:42   |  #19  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Nicoll Chipte iki üç makale haber okudum diye microsoft dahisi olmuş gibi konuşma.
Daha o makalede ne yazdığını kavrayamamışsın.
Webmasterlar geliştirdikleri sitelere bağlanan tarayıcıları süzüp tarayıcıya uygun safalar üretip yönlendiriyordu! Biraz dikkatli okuman tarafımdan tavsiye edilir!

IE konusuna gelince:
Git msdn.microsoft.com dan ie kaynaklarını oku.
ie nin ilk çıkışını oku.
technet te ie nin nasıl ve ne şekilde çalıştığını oku ondan sonra gel burda millete yön ver.
İkide bir geliyorsunuz konuları karıştırıp gidiyorsun.

Bir daha böyle yaparsan yönetime şikayet edeceğim. Gelmişsin burda da fanatiklik yapıyorsun. Bize ne mozilladan. Ben chrome ile ilgili bilgiler veriyorum versiyon hızından bahsediyorum. Çomak sokar gibi gelip "bütün tarayıcılar mozilla olarak tanıtıyor kendini diyorsun"

Microsoft açık kaynak koda destek veriyor ne zamandır. İşe alınca hemen ms nin yol değiştirdiğini sanmak ne kadar saçma bir düşünce.

http://www.codeplex.com/ Ana Açık kaynak kod dağıtan host
http://www.codeplex.org/ buda dernek!
Aşağıdaki kimin ismi var bak bakalım bu sitelerde.

Edit: Şunuda okuyuver bir zahmet
https://www.chip.com.tr/blog/pcma ... karmasasi_3474.html Şimdi sen symbiana da el atmış dersin...

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 31 Ocak 2010 15:46
silenceandsilence
31-01-2010, 16:06   |  #20  
Yıllanmış Üye
275 mesaj

Chrome ilginç bir tarayıcı daha yeni bir tarayıcı olmasına rağmen sürüm numarası 5. Chrome buçukları hiç sevmiyor. 3-4-5 gidiyor. Bu hızla giderlerse, yaptıkları küçükten biraz büyük her yenilik için sürüm numarası verirlerse herhalde 5 seneye 11. 12. sürüm çıkacak. Biraz abarttılar bence, galiba yeni olmayı sürüm numarasını yüksek göstererek telafi etmeye; "yeniyiz ama tecrübeliyiz" demeye çalışıyorlar herhalde. Neyse ki diğer tarayıcılarda böyle bir durum yok. Olsaydı herhalde ie 17, firefox 10, opera da 19 filan olurdu. İlginç bir gelişim politikası.

Son Düzenleme: silenceandsilence ~ 31 Ocak 2010 16:07
Nicoll
31-01-2010, 21:53   |  #21  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Ben burda rapor yazmıyorum. Microsoft dahisi değilim; düşüncelerimi paylaştım.
O makalede ne yazdığını gayet iyi biliyorum...
MS IE'ı silip atsa siz hala IE peşinde koşacaksınız bukadar büyük sevgi yani... Tebrik ederim.

Pcmaker kızıp alınacak diye ağzımı kapayıp oturamam. İsterseniz cumhurbaşkanlığına kadar şikayet edin.

Fanatiklik yapan ben miyim? İddia ederim forumdaki en tarafsız kişi benim.
Nicoll Chipte iki üç makale haber okudum diye microsoft dahisi olmuş gibi konuşma.
Daha o makalede ne yazdığını kavrayamamışsın.
Webmasterlar geliştirdikleri sitelere bağlanan tarayıcıları süzüp tarayıcıya uygun safalar üretip yönlendiriyordu! Biraz dikkatli okuman tarafımdan tavsiye edilir!

IE konusuna gelince:
Git msdn.microsoft.com dan ie kaynaklarını oku.
ie nin ilk çıkışını oku.
technet te ie nin nasıl ve ne şekilde çalıştığını oku ondan sonra gel burda millete yön ver.
İkide bir geliyorsunuz konuları karıştırıp gidiyorsun.

Bir daha böyle yaparsan yönetime şikayet edeceğim. Gelmişsin burda da fanatiklik yapıyorsun. Bize ne mozilladan. Ben chrome ile ilgili bilgiler veriyorum versiyon hızından bahsediyorum. Çomak sokar gibi gelip "bütün tarayıcılar mozilla olarak tanıtıyor kendini diyorsun"

Microsoft açık kaynak koda destek veriyor ne zamandır. İşe alınca hemen ms nin yol değiştirdiğini sanmak ne kadar saçma bir düşünce.

http://www.codeplex.com/ Ana Açık kaynak kod dağıtan host
http://www.codeplex.org/ buda dernek!
Aşağıdaki kimin ismi var bak bakalım bu sitelerde.

Edit: Şunuda okuyuver bir zahmet
https://www.chip.com.tr/blog/pcma ... karmasasi_3474.html Şimdi sen symbiana da el atmış dersin...
moon
01-02-2010, 05:02   |  #22  
moon avatarı
Yıllanmış Üye
113 mesaj
Alıntı: skymoon_891_  
Chrome a eklenti desteği geldikten sonra sanki üstüne bi ton yük bindi. Hiç verimli çalışmadığını düşünüyorum. Bide eklentilerde sekmeler gibi ayrı bi işlem olarak çalışıyor ve beraber rami yiyip bitiriyo :)
Zaten eklentiler tarayıcılar için herzaman bir yüktür. Sadece Chrome için değil... Ama Chrome, Google Wave gibi bir hizmet sundu ve tarayıcıların oldukça hızlı olması gerekiyor Wave için. Chrome'da ki yavaşlık gayet normal ama güngeçtikçe daha da hızlanacaktır hızlanmakta zorunda.

Son Düzenleme: moon ~ 01 Şubat 2010 05:05
jppc
01-02-2010, 10:21   |  #23  
Üye
60 mesaj

chrome 4 ten memnunum.

mantalite
27-03-2010, 12:07   |  #24  
Taze Üye
12 mesaj

Merhaba ;

Ben 1080p çözünürlükte wide screen monitör kullanıyorum. İnternet de gezinirken siteler ekranda biraz ufak kalıyor tabi başta font olmak üzere diğer bileşenlerde. Chrome'un eski sürümünde CTRL + kombinasyonuyla isteğim oranda büyültebiliyordum ve tarayıcıyı açıp kapatsam dahi hafızasında tutuyordu bu ayarı. Ancak Chrome kendini versiyon 4'e güncellediğinden beri bu ayarı hafızasında tutmuyor her sitede tekrar ayarlama yapmak durumunda kalıyorum ve bu gerçekten can sıkıcı bir hal alıyor. Bu soruna bir çözüm yolu bir ayar varmıdır yardım lütfen.<