Chrome olağanüstü ram harcaması
Eh bir miktar. Yanlız şöyle diyeyim, Firefox açık ve sadece 2 adet chip sayfası aktif bilgisayarımda ve Firefox bellek kullanımı 379.544 olarak gözüküyor. Chrome her sayfa ve her eklenti için ayrı exe açtığından normal denilebilir.
Ama daha gereksiz şeyler açık sisteminizde. Sidebar, vprot, nvidiaların iki tanesi... Windows servisleri ve başlangıçta çalışanlar ile zamanlanmış görevlere komple bir el atmanızı öneririm.
bende şu an top eleven açık 3 tane chip sayfası dh anasayfa acunn.com hepsi toplam 716 mb ram yiyor chrome.
700 değil 1 yesin isterse sorun değil 8 gb ram alıyoruz en olmayan 64 bit sistemde 4 gb garanti var ne diye alıyoruz o ramleri programlar az kullanıp yavaş çalışacağına çok kullanıp hızlı çalışsın.
Öncelikle merhabalar ;
- PortakallRengii adlı arkadaşa kesinlikle katılıyorum ;
Chrome 4 yıl kadar kullanmış ve fazlasıyla reklam virüsü yemiş birisi olarak diyorum ki chrome kesinlikle berbat .. Google'nin geliştirmiş olmasına rağmen kesinlikle ayaklı virüs sistemi ..
- Chromede 2 sekme açık iken 650 mb ram harcayan bilgisayarım , Opera ile şuanda tam olarak 9 tane sekme açık ve harcadığı ram sadece 69 mb .. Arada neredeyse 500 mb'dan fazla ram olayı var ..
- Ayrıca opera her türlü mikrolaşma denilecek kadar ayrıntıya izin veriyor ve asla ve asla reklam olayı yok ..
- Son 2 buçuk yıldır opera kullanan birisi olarak söylüyorum ki günlük en az 10 saatten fazla kullandığım bir tarayıcı kendisi , şuana kadar 1 defa ıh demedi yani :))
- Hepinize teşekkür ediyorum , iyi çalışmalar ..