Chrome OS: Google'a destek veren dev isimler

CHIP Online
10-07-2009, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın sürpriz işletim sistemini destekleyecek ilk firmalar açıklandı. Listede hangi devler var?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/chro ... -isimler_13873.html

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Herkesi şaşırtan duyurudan bir gün sonra Google, Chrome OS'a iyi bir pazar başlangıcı yapmada yardımcı olacak firmaları tanıttı. En çok göz çarpan netbook ortakları arasında Asus var: Koreli firma Google'ın işletim sistemini çıkacak olan Eee-PC serisinde ön yüklü olarak sunmak istiyor.

Google tarafından yayımlanan liste henüz tamamlanmış değil; şimdilik en büyük ortakların kimin olacağı duyuruldu. İnternet devi yeni ortaklıklara açık olduğunu bildirdi. Yayımlanan blog girdisinde Asus'un dışında Acer, Adobe, Hewlett-Packard, Lenovo, Freescale, Toshiba, Qualcomm ve Texas Instruments'ten bahsedildi. Dell'in hala listede olmaması ise dikkat çekti; zira firma kısa bir süre önce netbook'larında işletim sistemi olarak Windows XP'nin yanında Ubuntu'yu da sunacağını açıklamıştı.

Tüm konu: Chrome OS: Google'a destek veren dev isimler

İzleyin: Chrome için TV reklamı

Resimlerle: Yeni Chrome mercek altında...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Chrome OS, arkasına aldığı destek ile piyasada yer edinebilir mi?

bycentrino
10-07-2009, 21:00   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj

Piyasada yer edineceği kesinde, piyasa şartlarına dayanabilecek mi işte orası meçhul....

çünkü windows dışındaki  işletim sistemlerinin en büyük dezavantajları bilgisayar bilgisi ortalamanın altında olan kullanıcılara göre alışılması zor olması, gerektiği kadar driver ve program desteğini sunamaması 

Son Düzenleme: bycentrino ~ 10 Temmuz 2009 21:01
DaRWeLL
10-07-2009, 21:13   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

10 sene içinde mümkün :) 

Mustafa@PC
10-07-2009, 21:23   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Google zaten Windows ile başedemeyeceğini biliyor. O yüzden farklı cihazlara yöneliyor.

Birden çıkıpta silin Windowsları yükleyin Chrome OS demesinin rekabet koşullarında ne kadar anlamsız olduğunu biliyor.

Ayağını yorgana göre uzatıyor. Ayak ne kadar uzun yada yorgan ne kadar kısa, zaman ve kullanıcılar gösterir.

myduroc
10-07-2009, 21:26   |  #5  
Yıllanmış Üye
150 mesaj

Sanmam fazla bir pazar payı elde edemeyecektir.

alpbilgekagan
10-07-2009, 21:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
111 mesaj

Bence fazla umutsuz bakılıyor. Chrome çıktığında da aynı yorumlar yapılıyordu. Ama büyük pazar payı elde etti ve her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Google işletim sistemi başlangıçta sorunlar yaşayabilir ama yüzlerce dolar verip windowsun saçmalıklarından bıkan insanların kurtuluşu olabilir. Açıkçası zırt bırt format atmaktan usandım. Umarım google adam gibi bir sistem çıkarır...

Mustafa@PC
10-07-2009, 21:39   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Chrome OS tam teşşekürlü bir sistem olmayacak. Daha çok internet kullanım amaçlı ve düşük pil tüketimine uygun olacak...

Kapalı Hesap (53751)
10-07-2009, 21:44   |  #8  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Chrome OS, arkasına aldığı destek ile piyasada yer edinebilir mi?

Bir işletim sistemi yapsam bu kadar desteği benim yaptığım işletim sistemi alsa o bile yer edinir:P Neyse gerçi destek veren firmaları anlamadım, biraz dereyi görmeden paçaları sıvamak gibi olmuş bence:))

TuncaBozkurt
10-07-2009, 23:26   |  #9  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Aslında edinebilir. Ama şu da var: Linux işletim sistemleri sıfırdan yazılmıyor. Nasıl ki çok sayıda Windows sürümü, çekirdek tamamen yenilenmediği için çok büyük farklar içermiyorsa, Linux dağıtımları arasında da çok büyük farklar yok. İşlevsel olarak belki, performans olarak belki ama sonuçta çekirdek benzer olduktan sonra bence çok büyük farklılıklar yaratmak pek mümkün değil.

spyhero
10-07-2009, 23:34   |  #10  
Üye
65 mesaj

google chromo un cıktıgı gibi internet explorer i nasıl zorladıgını dusunecek olursak cok yakın bir tarih içerisinde chrome os işletim sistemini tüm bilgisayarlarda görmeye baslarız hele bir de oyunlar destek verirse o zaman değmen benim gamlı yaslı gonlume :D

Banned
17-01-2010, 01:45   |  #11  
Banlandı
72 mesaj

chrome os çok ucuz olacak