Chrome OS'un gizli görevi!

CHIP Online
30-11-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Chrome OS'un hedefi Windows, Mac OS ve Linux'a rakip olmak mı? Tabii ki değil! İşte işin aslı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/chrome-os-un-gizli-gorevi_16732.html

Resimlerle: İşte Chrome OS'tan ilk gerçek ekran görüntüleri

Google'ın Chrome OS işletim sistemi özel donanımlar üzerinde çalışmak için tasarlanmış. İnternete bağlı çalışan işletim sistemi, klasik masaüstü işletim sistemi kalıplarını yıkıyor.

Chrome OS ile masaüstü yazılım kurmak yerine, internet üzerinden sunulan ve internet tarayıcı içerisinden çalışan yazılımlar kullanılıyor. HTML 5 ve çeşitli eklentiler kurulu bu internet tarayıcı/işletim sistemini tanıtan Google, Microsoft'a meydan okuduğu için kafalarda bazı yanlış anlaşılmalar oluşturdu. Google'ın bu işletim sistemiyle neler yapmayı amaçladığına bir bakmak gerekiyor. Mesele derin ama sonuna kadar sabırla okursanız aslında işleri oldukça basit olduğunu göreceksiniz.

Google'ın bu projede temel olarak iki amacı var. Birincisi Google işletim sistemi ile masaüstü yazılımları geride bırakmak. Yani kurulum, güncelleme gerektirmeyen online yazılımların, masaüstü yazılımların yerini alması.

Tüm konu: Chrome OS'un gizli görevi!

İzleyin: Ve Chrome OS ortaya çıktı!

Resimlerle: İşte Chrome OS'tan ilk gerçek ekran görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Chrome OS amacına ulaşabilir mi?

posicor
30-11-2009, 02:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj

Evet, microsoft, apple ve hatta oracle bile google'dan korkuyor ve tetikte bekliyor.Oracle şimdilik dışarıdan gözlese de diğerleri tedbir almaya çalışıyor.Microsoft en iyi bildiği şeyi yapıyor, taklit ediyor ve geliştiriyor.Yani rakibi ne yaparsa aynısını daha iyi yapmaya çalışıyor (live hizmetleri, bing, online ağırlıklı office 2010, vb.) Apple ise yeni trendler (iphone, tablet zımbırtı, vb.) belirleyip kendi tarikat üyelerini korumaya çalışıyor.Sonuçta er yada geç bu trene (tamamen internet tabanlı ortam) binecekler çünkü bu evrimin doğal sonucu.Soru şu: bunu kendi istedikleri şekilde ve zamanda mı yoksa google gibi bir firmanın zorlamasıyla alelacele mi yapacaklar? Benim tahminim microsoft choromeos az biraz bile tutacak olsa panikle kendi çözümünü daha tam pişmeden yayınlayacak, apple ise iphone 4g, ihede, ihödö gibi yeni zımbırtıları her haziranda çıkarmaya devam ederek kendi müritlerinin dikkatinin dağılmasını önlemeye çalışacak.

Microsoft'un da kendi çabasıyla desteklediği çok güzel fikirleri (tablet pc veya surface mesela) var ancak nedense kullanıcılarda bir trend oluşturamıyor, birkaç senede bir böyle güzel bir fikirle çıkıyorlar, darbeyi yiyince vazgeçip taklit olayına geri dönüyorlar.2000'den xp'ye geri dönüş bile öyledir mesela.2000'de tüm işletim sistemlerini tek bir mimariye toplamak gibi güzel bir fikirle yola çıkmışlardı ancak darbeyi yiyince babadan kalma client farklı server farklı mimariye geri döndüler.Jobs ise her sene salak bir cihazla ortaya çıkıyor millet balıklama atlıyor.Bir önceki versiyonundan çok bir farkı olmayan 3gs bile olay yarattı ya daha ne diyim.

Son Düzenleme: posicor ~ 30 Kasım 2009 02:22