Chrome OS ve Win7 netbooklar

CHIP Online
28-11-2009, 11:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chrome OS ve Windows 7 kullanan netbooklar nasıl olacak? İşte fiyata ve donanıma olası etkileri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/chro ... tbooklar_16625.html

Resimlerle: Windows 7 için 77 püf nokta

Windows 7 Starter Edition'un bekleneni verememesi, özellikle alt segmentte yer alan ucuz netbooklarda Chrome OS'un tercih edilmesine sebep olabilir.

Microsoft'un yeni işletim sistemi oldukça düşük sistem kaynaklarıyla çalışabilmesine karşın, Chrome OS daha da düşük sistem ihtiyaçlarıyla çalışıyor ve bu alanda bariz bir avantaj sahibi. Özellikle internet bağlantısının ekonomik ve kesintisiz sunulduğu ülkelerde Chrome OS'un şansı var.

Öte yandan Windows 7'nin Starter Edition üstündeki sürümleri daha yüksek fiyatlarla satılan ve gelişmiş özelliklere sahip netbooklarda ve dizüstü bilgisayarlarda tercih edilecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Steven Sinofsky'nin Windows 7 takımıyla birlikte tasarladığı dizüstü bilgisayar, hiç de lüks olmadığı halde Windows 7 Ultimate kullanıyordu.

Belki de Microsoft Starter Edition yerine bu özel bilgisayarda yaptığı gibi Windows ekibinin özel tasarladığı BIOS'a benzer BIOS'lar kullanarak daha üst sürüm işletim sistemlerini ve gelişmiş özellikleri daha rahat çalıştırabilir. Ancak bunun önündeki en büyük engel fiyat, ekonomik netbooklar Microsoft'a çok az para kazandırıyor. Ve bu da çok önemli bir meseleye bağlanıyor...

Tüm konu: Chrome OS ve Win7 netbooklar

İzleyin: Ve Chrome OS ortaya çıktı!

Resimlerle: Windows 7 için 77 püf nokta


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Chrome OS ve Win7 netbooklara nasıl etki eder?

Toxic
28-11-2009, 14:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

chrome os tutmaz bence benim elimde süper donanımım var donanım yerine internet tabanlı kullanacağım ha??asla kullanmam :D:D

posicor
28-11-2009, 21:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Daha var böyle web os'ların tutmasına, ama gelecek onların.İlerde herşey network tabanlı olacak dolayısıyla evlerde workstation tipi güçlü bilgisayarlara olan ihtiyaç ortadan kalkacak.Stream oyun oynayıp web'den film izleyeceğiz, ofis vs. hepsi web tabanlı olacak.Dolayısıyla windows 8 hala workstation benzeri desktoplar için çıksa bile 9 veya 10'dan itibaren o da web tabanlı olacak.