Chrome'de Sekmelerin Pasif Moda Geçmesi

Karcemarskas
07-04-2016, 19:39   |  #1  
Karcemarskas avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Kullandığım Tarayıcı: Google Chrome Sürüm 49.0.2623.110 m

Merhabalar Chrome'de Son 1 aydır yaşadığım durumun nedenini öğrenmek istiyorum.. Chrome'de açık olup ve kullanmadığım sekmeler uyku moduna giriyor.. Eğer 2-3 dakika diğer açık olan sekmelerde gezmezsem,  sekmeye tıkladığım an o sayfa yeniden yükleniyor ve bir not ve aynı kalmasını istediğim bir sayfa birden  yenilenmiş oluyor ve tüm değişikliklerimde kayboluyor, bu çok uyuz ediyor.. bunu araştırdığımda chrome'de kullanılmayan sekmelerin uyku moduna girmesini sağlayan bir eklenti varmış ancak ben öyle bir eklenti kullanmıyorum baktımda.. hatda ayarları sıfırladım, kullandığım bir kaç eklentiyi sıfırladım, tarayıcıyı komple kaldırıp yükledim yine olmadı, chrome'nin beta'da değil.. en son güncel sürümünü kullanıyorum.. acaba bu chrome'nin yeni özelliğimi? chip normalde böyle bir yeni özelliğin bilgisini verirdi de hiç görmedim nedense?bu durumu tek benmi yaşıyorum bilmek istiyorum? yoksa bu bir sorunmu.. gerçekten bu chrome özelliği ise buna mecbur etmeleri beni çok uyuz ediyor ve aynı eskisi gibi sabit kalmasını istediğim sekmeye 2-3 dakika tıklayıp geçmezsem o sekme pasif duruma geçiyor tekrar yükleniyor yenileniyor.

Sistem Bilgilerim
  • Windows 10 Pro 32-bit
  • Intel
  • - Bilmiyorum -
  • Google Chrome
  • - Kullanmıyorum -
  • - Bilmiyorum -
  • - Bilmiyorum -
  • - Bilmiyorum -
M3ric
08-04-2016, 05:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Windows'ta farkli bir kullanici acip dene. Portable Chrome kullan. Bunlardan biri ile sorun duzelirse belirt, ona gore cozum oneririm.

M3ric bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Karcemarskas
08-04-2016, 14:46   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

yok dediğini yaptım farklı bir kullanıcı açtım windows 10'da yine aynı kullanmadığım sekme pasif moda geçiyor.. gerçekten enteresan acaba windows 10'da chrome'nin güncel sürümünü kullananlarda da benim gibi mi.. bu sanırım chrome'nin getirdiği yeni bir özellik, açık olan diğer sekmeye 2 dakika geçmezsem, sekme pasif moda giriyor ve o sekmeye tıkladığımda sayfa yeniden yükleniyor..

Son Düzenleme: Karcemarskas ~ 08 Nisan 2016 14:47
Karcemarskas
08-04-2016, 15:21   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

tamamdır sorun çözüldü şimdi chrome'nin yeni getirdiği bir özellikmiş ve kapatabiliyormuşuz, arkadaş biz bahsetmesek kimse bahsetmiyor, normalde chip yetkilileri böyle şeyleri gözden kaçırmazdı anasayfada haber yapardı çözümünü belirtirdi enteresan, neyse bunun çözümü !

Tarayıcı açık iken adres çubuğuna “chrome://flags/#automatic-tab-discarding” yazıp Enter tuşuna basmanız yeterli. Karşınıza açılan “Otomatik sekme silme Mac, Windows” yazılı bölümde “Varsayılan” değerini “Devre Dışı” olarak değiştirip değişiklikleri kaydetmeniz gerekmekte. Chrome tarayıcınız kapanıp tekrar açıldığında artık yenileme sorunu kalkıyor.