Arkadaşlar merhaba.
Ben kısıtlı bütçemle Linux işletim sistemli kelepir bir bilgisayar toplamak istiyorum.
Bununiçin çift çekirdek 32 bit bir AMD işlemci arıyorum. Kasam eski vedandirik olduğundan öyle çok fan, ISINMA, GÜÇ, GÜRÜLTÜ vs... problemiçıkarmayacak (layt) bir model arıyorum.
Ayrıcabuna uygun bir Anakart ve RAM tavsiye ederseniz çok memnun olurum.Anakart olarak on-board ekran, ses, LAN herbişeyi içinde bir model olursa çok iyi olur.
Fazlasını istemek gibi olacak ama eğer mümkünse Anakart'ın USB'den boot edebilir bir modeli olursa muhteşem olur. (Beyin ölümüm gerçekleştiğindenmidir nedir şu GRUB bootloader denilen şeyi floppye kurmayı bi türlü beceremedim.)
İlginiz ve ayırdığınız vakit için teşekkürler.
Çift Çekirdek, 32 bit, DÜŞÜK GÜÇ tüketimli AMD?
arkadaşım çok fazla istekte bulunuyorsun başından belirteyim. 32 bit işlemci amd firması hiç üretmedi. hep gerçek 64 bittir İNTEL GİBİ ÇAKMA 64 BİT İŞLEMCİ HİÇ ÜRETMEDİ. HALEN İNTEL ÇAKMA 64 BİT KULLANIR ( EMT 64 )
ısı olayına gelince tüm işlemcileri cool zaten sate phenom 3.4 ghzler biraz ateşli 32.5 derecelerde çalışıyor.
en ucuz işlemci 75 dolara athlon II 2.8 ghz am3 var. anakart olarak en ucuz asus m2n68-se var. ddr2 ram marka olacak hi level marka ram çalıştırmıyor oemlerde hiç açmıyor.
önerim kingston 1 gb 800 yada 2gb 800 en az. geforce 7025 ekran kartı var üzerinde. eğer anakarta 100 doları gözden çıkartırım dersen ati hd 4200 512 mb ekran kartlı modelide mevcut ve 4350 harici ekran kartının bire bir kopyası. 4350 ekran kartı ile ne açabiliyorsan 4200 ilede açabilirsin.
Teşekkürler Black Flood,
Linux makinası olacağından ekran kartımın fazla güçlü olmasına gerek yok, olurda bunu oyun bilgisayarım yapmayı düşünürsem bütçemi 4200 e zorlarım.
Özellikle de RAM markası ile ilgili uyarına teşekkürler, ilerde bana çok problem çıkarırdı.
Hep bir AMD makinam olsun isterdim sonunda geç de olsa toplayabileceğim.
İyi günler...