arkadaslar çift çekirdek te örneğin e8400 3.0 ghz ise bu 1.5 çarpı 2 mi yoksa 3.0 çarpı 2 mi arkdasla atışıyoz inanmıyor 3.0 çaroı 2 olması lazım değilmi okuduğum makaleler öyle diyor
ÇİFT ÇEKİRDEK NE DEMEK
- 1
- 2
2 tane 3.00 işlemci var .. Yani 3.0 çarpı 2 .
mesela Core2duo 2.0 GHZ yi örnek alırsak bu Teorik olarak 4x2.0 ghz
Dualcore 2.0 GHZ 2*2.0 ghz
Bu demek değildirki direk olarak 2 kat performans sağlayacak. yani 2x2.0 olması toplamda 4.0 ghz ediceği anlamına gelmez. ikisininde Max. vericeği performans
%70 i geçmez bana göre yani yaklaşık MAx. en iyi değerlerde toplamda 3.0 GHZ tadında bir verim alırsınız.
Dualcore serisine tam olarak çift çekirdek diyemeyiz.
intelin yapmış olduğı bir teknoloji sayesinde normal işlemciden %30 daha performans almak amacı ile yapılmış bir teknolojıdir. fakat hiçde %30 performans sağladığını sanmıyorum.
Core2duo ise tamamen gerçek çif çekirdek üzeride 2 adet daha sanal çekirdeğin eklenmesi ile oluşuyor. yani toplamda 4 çekirdek olarak adlandırılıyor fakat gerçek olarak 2 çekirdektir. diğer 2 çekirden ise tabiri caizse sanaldır.
gerçek 4 çekirdekler ise Extereme Edition Core2duo lardır çünkü tek zar üzerinde 2 işlemci olarak 2 çekirdekten oluşur.
3.0 * 2 olarak çalışır. Ama bu performansı alabilmen için kullandığın yazılımın desteklemesi lazım. Mesela winrarda tek veya çift işlemci olması arasında bir fark yok. Ama crysis gibi bir oyunda neredeyse 2 kat performans alabilirsiniz.
sakarboymesela Core2duo 2.0 GHZ yi örnek alırsak bu Teorik olarak 4x2.0 ghzIntel Atom 1.6ghz , vista işlemci puanı 2.9
Bu demek değildirki direk olarak 2 kat performans sağlayacak. yani 2x2.0 olması toplamda 4.0 ghz ediceği anlamına gelmez. ikisininde Max. vericeği performans
%70 i geçmez bana göre yani yaklaşık MAx. en iyi değerlerde toplamda 3.0 GHZ tadında bir verim alırsınız.Dualcore serisine tam olarak çift çekirdek diyemeyiz.
intelin yapmış olduğı bir teknoloji sayesinde normal işlemciden %30 daha performans almak amacı ile yapılmış bir teknolojıdir. fakat hiçde %30 performans sağladığını sanmıyorum.Core2duo ise tamamen gerçek çif çekirdek üzeride 2 adet daha sanal çekirdeğin eklenmesi ile oluşuyor. yani toplamda 4 çekirdek olarak adlandırılıyor fakat gerçek olarak 2 çekirdektir. diğer 2 çekirden ise tabiri caizse sanaldır.
gerçek 4 çekirdekler ise Extereme Edition Core2duo lardır çünkü tek zar üzerinde 2 işlemci olarak 2 çekirdekten oluşur.
Intel Core Duo 1.6ghz , vista işlemci puanı 4.2Yüzde 30'dan fazla Yüzde 44 performans farkı var Vistaya göre
sakarboymesela Core2duo 2.0 GHZ yi örnek alırsak bu Teorik olarak 4x2.0 ghzarkadai intel pentium d hakkında da konuşurmusun mimarisi üzerine
%70 i geçmez bana göre yani yaklaşık MAx. en iyi değerlerde toplamda 3.0 GHZ tadında bir verim alırsınız.Dualcore serisine tam olarak çift çekirdek diyemeyiz.
intelin yapmış olduğı bir teknoloji sayesinde normal işlemciden %30 daha performans almak amacı ile yapılmış bir teknolojıdir. fakat hiçde %30 performans sağladığını sanmıyorum.Core2duo ise tamamen gerçek çif çekirdek üzeride 2 adet daha sanal çekirdeğin eklenmesi ile oluşuyor. yani toplamda 4 çekirdek olarak adlandırılıyor fakat gerçek olarak 2 çekirdektir. diğer 2 çekirden ise tabiri caizse sanaldır.
Peintium D de Dualcore un bir önceki hali diyebiliriz.. görüntüde herkes çif çekirdek bilir ama değildir mesela Pentium D 3.0 ı örnek alırsa normal şartlarda üretimden önceki araştırmalarda %30 performans beklenirken piyasaya sürülen Pentium D ler en fazla %15 performans verebildi ve daha ötesine geçemedi.
Pani Pentium D 3.0 işlemci çif çekirdek değildir. Hyper Threading, eş zamanlı multi threading yani eş zamanlı çoklu işlem adı verilen bir teknoloji ile Pentium D 3.0 normal bir 3.0 işlemciye göre En fazla %15 daha farkla çalışan bir işlemci tipidir.
mengu88Intel Atom 1.6ghz , vista işlemci puanı 2.9o anki anakartın ve yazılımların durumuna göre değişir daha yüksekte olabilir fazlada olabilir. zaten ben net bir değer söylemiyorum bana gööre %30 civarlarında olur diyorum.
Intel Core Duo 1.6ghz , vista işlemci puanı 4.2Yüzde 30'dan fazla Yüzde 44 performans farkı var Vistaya göre
sakarboyo anki anakartın ve yazılımların durumuna göre değişir daha yüksekte olabilir fazlada olabilir. zaten ben net bir değer söylemiyorum bana gööre %30 civarlarında olur diyorum.Intel Atom 1.6 , Crea'nın 399ytl'lik yeni bilgisayarı , 2.9 puan alıyor .
Intel Core Duo 1.6 , Benim Acer laptop'um , vista işlemci puanı 4.2
mengu88Intel Atom 1.6 , Crea'nın 399ytl'lik yeni bilgisayarı , 2.9 puan alıyor .doğrudur mutlakada.. benim bahsettiğim değerler normal pc değerleri için mobile işlemciler için değil.
Intel Core Duo 1.6 , Benim Acer laptop'um , vista işlemci puanı 4.
benim pc pentium d pek te performans gösterdiğini söyleyemem evet çift çekirdek gibi görünüyor ama sakarboy un da söylediği gibi işlemleri iki parça olarak yapıyor
Gerçek çift çekirdek demek zarın içinde birbirinden bağımsız iki tane işlemci vardır ve saat hızları aynıdır.Bir uygulamanın yükü çekirdeklere eşit miktarlarda dağıtılır.Dual core ile Core 2 duo arasındaki farka gelirsek dual core aslında core 2 ailesindendir ve gerçek çift çekirdektir ancak core 2 duo dan ayıran bir kaç özelliği vardır.Ön belleklerin,saat hızlarının core 2 duo lara göre düşük kalması ve üretim teknolojilerinin 65nm olmasıdır.Core 2 duolara göre performansları düşüktür.
çift çekirdek işte böyle bişi demek..
Morgueçift çekirdek işte böyle bişi demek..koptum.
hey Allahım ne kadar yaratıcı bir milletiz.Son Düzenleme: piRe_ ~ 24 Ağustos 2008 18:55
Morgueçift çekirdek işte böyle bişi demek..kabak çekirdeğide varmı acep
Şimdilik yok onuda amd çıkarsın artık.. (:
Morgueçift çekirdek işte böyle bişi demek..süper olmuş yaa.görür görmez gülme krizi tuttu.
tam olarak öle değil ama öyle düşünmende çok sakınca yok çünkü tam anlamak için mühendis olmak gerek örneğin bi pc gördünm 2.0GHz çift çekirdek işlemci var amd ürünü www.srtest.com da bi oyuna baktığımda 5.07 GHz diyor benim pc çift çekirdek 2.0GHz intel ürünü ve aynı sitede aynı oyunda 4.05GHz diyor anlayacağın biraz karışık o işler
Çift çekirdek alcaksan bu modeli öneririm.. çekirdekler daha taze görünüyo..
MorgueÇift çekirdek alcaksan bu modeli öneririm.. çekirdekler daha taze görünüyo..çok güzel bir örnek..çok güldüm valla
Morgueçift çekirdek işte böyle bişi demek..Koptum ya gerçekten güzel olmuş şöyle sekizlisinide bulursan güzel olur
ne var canım 8lisini yapmaya ben bi 6 tane daha çekirdek çıtlıyım geliyom.. =))
arkadaşlar size bi güzellik yapacağım çok az bir paraya sizde çok çekirdekli işlemci sahibi olacaksınız belki amd yada intel bana iş teklifinde bulunur şimdi : en yakın bakkal market büfe vs vs gidiyoruz tazesinden 1 kilo çekirdek alıyoruz ve pc^'mizin başına geçiyoruz aman çekirdekler çift kavrulmuş olsun o/c bakımından kasayı açıyoruz ve çekirdekleri içine boşaltıyoruz ve kapağı kapatıyoruz bu kadar eski teknolojimiz çok çekirdekli oluyor hepinize hayırlı olsun muahahaah:))))
- 1
- 2