Merhaba şu olaya bir açıklık getirelim diyorum biri tek diyor biri çift diyor.Şimdi 4ghz tek çekirdekli işlemci mi yoksa 2 ghz çift işlemci mi ?Bir türlü anlayamıyorum
Çift Çekirdekli İşlemci mi, Tek Çekirdekli mi?
artı hepsi çift çekirdek. tek çekirdek diye bişey yok şuanda.
intel tabanlı bir işlemci istiyorsanız. bütcenizin yettiği çift çekirdek core2duo yada 4 çekirdekli core2quad işlemci tercih edebilirsiniz.
amd tabanlı sistem istiyorsanız . Atlon x2 veya daha yüksek phenom2 serisi işlemci tercih edebilirsiniz.
kulaktan duyma uydurma laflarada kulak asmayın.
teşekkür ederim cevabınız için.Peki şimdi 2 çekirdekli işlemci kullanıyorum core 2 duo hangi hıza denk geliyor bilmek istiyorum
umutcuk1teşekkür ederim cevabınız için.Peki şimdi 2 çekirdekli işlemci kullanıyorum core 2 duo hangi hıza denk geliyor bilmekModele göre değişir mesela bende E6300 var 1.86 GHZ...
Bi yerde E8400 3 GHZ olabiliyor...
umutcuk1teşekkür ederim cevabınız için.Peki şimdi 2 çekirdekli işlemci kullanıyorum core 2 duo hangi hıza denk geliyor bilmekaslında mantıken baktıgınızda çift çekirde 2 ghz X2 olarak düşünmeyin. şöyle düşünün.2ghz hızında aynı anda 2 işlemi yapabilmek olarak düşünün.
tek çekirdekten aynı anda 2 işlem yaptıgınızda performans yarıya düşer. ama çift çekirdekte aynı anda yaptıgınız 2 işlemde performans aynı kalır.
Mesela şöle mi iki tane nero programı açtım ikisiylede aynı cd yazıcam aynı performansla mı çalışıcak
umutcuk1Mesela şöle mi iki tane nero programı açtım ikisiylede aynı cd yazıcam aynı performansla mı çalışıyazdırma performansı olarak düşünmeyin. programın çalışma hızı olarak düşünün. nero aynı anda 2 cd yazmaz :)2ghz tek çekirdekte nero ve Photoshop çalışırken işlemciye binen yükü %100 düşünün.
2ghz cift çekirdekte işlemciye binen yük ise %60 civarında olur. ve dolayısı ile daha rahat çalışır size 3. bir işlem yapma şansı bırakır.umarım anlatabilmişimdir.
Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 08 Haziran 2009 17:55
evet anladım teşekkür ederim. intel core 2 duo processor t6400 benim işlemcim bu OnnuuR adlı arkadaşımız hızyla ilgili bilgiler vermiş .Benim ki ile ilgili bilgi verebilir mi fiyatı özelikleri gibi....
Soru:Rep nasıl veriliyor?:D
https://www.chip.com.tr/forum/Dua ... i-Fark_t100587.html bu konuyu okudun mu işlemciler hakkında daha çok bilgi edinirsin.
konuştuğumuz konuyla farklı bir konu ama yinede saolun
umutcuk1konuştuğumuz konuyla farklı bir konu ama yinedekonu aynı konu arkadaşın verdiği link tek çekirdek ve çift çekirdek arasındaki farkları detaylı olarak anlatıyor.
sakarboy size bir sorum daha olacak.Ben sizin dediklerinizi anladım çok saolun cevaplarınız için bi dek şunu kapamadım bilgisayarım 2ghz hızındamı çalışıyor yoksa daha fazla mı
umutcuk1sakarboy size bir sorum daha olacak.Ben sizin dediklerinizi anladım çok saolun cevaplarınız için bi dek şunu kapamadım bilgisayarım 2ghz hızındamı çalışıyor yoksa daha fazla mıcore2du işlemciniz var ama hangi model oldugunu söylemediniz E8600 T7200 gibi model ismi vardır onu söylerseniz cevabınızı verebilirim.
umutcuk1evet anladım teşekkür ederim. intel core 2 duo processor t6400 benim işlemcim bu OnnuuR adlı arkadaşımız hızyla ilgili bilgiler vermiş .Benim ki ile ilgili bilgi verebilir mi fiyatı özelikleri gibi....rep e-maile gelen konuyla ilgili olan linki tıklayıp rep vermek istediğin kullanıcıya oy vererek tamamlaman yeterli
Soru:Rep nasıl veriliyor?:
sakarboycore2du işlemciniz var ama hangi model oldugunu söylemediniz E8600 T7200 gibi model ismi vardır onu söylerseniz cevabınızı verebilirim.Intel Core 2 Duo Proccessor T6400 Yanıtınızı bekliyorum