Çift Kanal Bellek Hakkında Bir Soru

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
nasirata
30-08-2006, 16:08   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Arkadaşlar bende şimdi bir tane DDR2 533 mhz 512 mb bellek var. Şimdi bir tane daha alıp Çift Kanal (dual channel) olarak çalıştırmak istiyorum. Bu iki belleğin çift kanal çalışması için hangi özelliklerinin aynı olması gerekli ve ne tür ayarlar yapılmalı.
Özellikle Chip donanım editörleri yardımcı olurlarsa çok memnun kalırım. Teşekkürler.

zaferaltay
30-08-2006, 16:42   |  #2  
Taze Üye
3 mesaj

anakrtın dual ddr desteği varsa herhangi bir ayar yapman gerekmiyor 1 tane daha  DDR2 533 mhz 512 ram takman yeterli yanlız dikkat et eğer anakrtının dual özelliği yoksa tek 1024 olark çalışoır

turksoftware
30-08-2006, 16:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,015 mesaj

Evet zaferaltay'ın dedıgı dogru,ınsallah anakartında dual ozellıgı wardır

mmtopkaya1991
30-08-2006, 17:29   |  #4  
Üye
77 mesaj

Kardeş benim bildiğim ramlerin de dual channel desteği olması lazım. Ve sorun çıkarmaması için iki ramin de aynı olması lazım diye biliyorum ama... Sen bu konuyu chip donanım yazarlarına falan sorda öyle al bence. Sonra ramleri de belli bir sıraya göre de takıyorsun.   Belki bu bildiklerim harddiskler hakkında bildi,klerimle karıştırıyor olabilirim. Sen chip yazarlarına danış bence...

nasirata
30-08-2006, 19:02   |  #5  
OP Yeni Üye
25 mesaj

arkadaşlar anakart dual ddr2 destekliyor. mesele şu. tam olarak bilen varsa lütfen cevap yazsın 2 ram in dual çalışması için hangi özelliklerinin aynı olması gerekli bir de bios tan ne gibi ayarlar yapılmalı. Ecevit Abiye de e-posta attım bakalım ne olacak. 2-3 günden sipariş vereceğim.

Recep Baltaş
30-08-2006, 20:36   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Editörlerin her kullancı ile özel olarak ilgilnemsini istemeniz imkansız.Biraz tarafsız olalım.

Sorunuza gleince

Eğer gerçek anlamda bir Dual isityorsnaız Kit alackasınız.

nasirata
30-08-2006, 21:04   |  #7  
OP Yeni Üye
25 mesaj

İlla ki her gün editörler e-postalarını kontrol edecek vakit buluyorlardır. İki satırlık  bir cevap yazmak sorunlarımızı çözebileceği gibi bizi ne kadar önemsediklerini de gösterir.

make-believe
31-08-2006, 00:07   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
Recep Baltaş
Editörlerin her kullancı ile özel olarak ilgilnemsini istemeniz imkansız.Biraz tarafsız olalım.

Sorunuza gleince

Eğer gerçek anlamda bir Dual isityorsnaız Kit alackasınız.

Sevgili Recep kardeşim dual channel olması için illaki kit olması gerekmiyor. Ben de dual channel kullanıyorum (2x1024 DDR 400 Kingston Dual Channel 128 Bit) Ramlerin aynı marka ve hızda olması yeterli. Kit olması tabi daha iyi ama, dediğim gibi insanları yanlış yönlendirmeyelim.
Arkadaşım kit şart değil. Sen aynı marka ve hızdan bi tane daha al, dual çalışır merak etme.

Recep Baltaş
31-08-2006, 00:58   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Lütfen dikkatli okyunuz yazımı ben "tam anlamda" dedim...Yani eğer dual DDR da hızların düşemden ve sistemin gerçek Dual mod da  olması için Kit olması gerekiyor.

Bilmem anlatabildimmi..Herhalde benim o kadar para verdiğim Twinmos dual kit ramlerimi çözpe atmama gerek yoktur.

nasirata
01-09-2006, 22:32   |  #10  
OP Yeni Üye
25 mesaj

Nedendir bilinmez dual channel hakkında Ecevit Bıtktım'a attığım e-posta cevaplanmadı. Ya gerçekten kafalarını kaşıyacak zamanları yok yada birine yardım etmek için istek gelmiyor içlerinden. Üstelik bir Chip okuru olursa bu kişi sorusunun cevaplanması lazım. İki satırlık cevap yazıp insanlara yardım etmek çok mu zor. Zor bir soru da sormadık. Neyse ben burdan kendime bir pay çıkardım. Bir bilgisayar dergisi alırken sadece en iyisi olmasına bakmamak lazım ( ki bu tartışılabilir) aynı zamanda da tüketiciye değer veren bir dergiyi seçmek lazım. Ben zamanında iki bilgisayar dergisi alıyordum diğeri de PCNET ti. Baskı ve kağıt kalitesi ve destek açısından PCNET daha iyi geliyordu bana. Chip te yazıların  kaliteliliği bakımından iyi geliyordu. Chip'i seçtim. Ama bununda son zamannlarda değiştiğini görmek mümkün. Chip devamlı tekrar yapıyor. Birde Chip için çevirme dergi diyorlardı bilmiyorum bu ne kadar gerçek ama şu bir gerçek okuru dinlemiyor. Ya da okuru dinliyor da işine gelmezse cevaplamıyor. Yada uyduruk bir şeylerle geçiştiriyor.
Bizde artık bundan sonra seçimlerimizi daha ince eleyip sık dokuyarak yaparız.
Bence bu e-posta vakit olmadığı için değil "amann ne uğraşacağım ya" diyerek cevaplanmadı. Bu kadar zamanı olmayan kişiler başını kaşıyamacak kadar çok çalışan? kişiler acaba masa tenisi oynamaya nasıl zaman buluyorlar???

Son Düzenleme: nasirata ~ 01 Eylül 2006 22:35
nasirata
04-09-2006, 15:14   |  #11  
OP Yeni Üye
25 mesaj

CEVAP GEÇDE  GÜÇ OLDU AMA GELDİ. CEVABIN GELMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜREK 3 GÜN EVVELDEN SİPARİŞ VERMİŞTİM. DUAL KİT 2*512 533 MHZ ALDIM. YİNE DE YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER.

Recep Baltaş
05-09-2006, 00:14   |  #12  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Demekki biraz da sabırlı olmak gerekiyor.Bu arda üst tarafta yazmam rağmen ısrarla tekrar ediyorum sorularınızı CHIP yardım destek hattyına sorun.Ecevit bey yardım destek hattında çalışmıyor...

Lütfen...