Öncelikle Herkese selamlar.., Pc mi yaklaşık 2 ay önce evde kayıt yapmak için aldım, daha sonra kendi çapımda mixer ve mikrofon aldım, pcmde 2 tane ses kartım olduğunu söylediler (Realtek ve Creative) ancak ben sadece Realtek i kullanabiliyorum. Pc nin ses ayarlarını değiştirmeyi denedim ama o zamanda ses hiç gelmedi. Acilen yardımınızı bekliyorum saygılar..
Çift ses kartım var ama kullanamıyorum
yok ikisini birden açmak istemiyorum zaten kayıt yaparken daha kaliteli olduğu için Creative i kullanmak istiyorum
iyi de creative i kullanamazsam hazır realtek de gitçek..
slm arkadaşım
çalarken realtek , kayıt ederken de creative kullanabilirsin.
Kayıt etmek için hangi programı kullanıyorsan o programdan ayarlarından record device (kayıt edici aygıt) ı Creative olarak ayarlicaksın.
ya da realtek i mixere girersin, mixerin de rec out çıkışından direk creative in line ine girersin canavar gibi kayı yaparsın.
hımm saol ilk dediğini de denedm ama ses normalden çok kötü çıkıo. realtekin mixerinde de creativi görmüo kardeşm ya :( ..
ya realtekin mixeri ile ne işin var! ben sana aldığın mixerin recout tan direk creative in line ine giriceksin dedim, ha bu arada, her iki ses kartıda düzgün tanıtılmış ve gerekli programları kurulmuş olması lazım.
ha tamm pardon.. Bende sadece realtekin programı varr..... bide creative nin line ı hangisi onu nasıl bilcem..
normal de ses kartlarında jack girişlerinde renkler bulunur
Yeşil= Line Out (ses çıkışıdır)
Mavi= Line In (ses girişidir)
Pembe=MIC In (Mikrofon girişidir)
ya da renksiz ise (üst modellerde böyledir) bununla ilgili bi kitapçık verilir orda sırasıyle hangi çıkışın ne olduğu yazar ve renkli çıkrtama verirler kullanıcı kendisi yapıştırsın diye . Ses kartının arksasına dikkatli baakrsan ordada bazı sembollerle anatılmak istenmiştir aslında.
Evet tamm ama şu anda hoparlörden hafif bi ses gelmeye başladı. kaydı hala boğuk sesle yapıorum. Creative in programı normalde varmı? bende yok da
kaydı yaparken de realteki seçiorm creative den kaydetmio çünkü
siteden indirdiğim programları kurarken hata verio.. realtekten kayıt yaparken de cızırtı sesi gelio.. Yardımmmmm plsss :S
mutmelen ses kartının ile ilgili olmayan yanlış programları indirdin. Orda Wave Studio ile bile ses kayıdı yapabilirdin.
cızırtı, kablolar tam temas etmediğinde ya da şase ucu değmediği zamanlarda yapar iyice kontrol et bağlantıları.
yok onu da indirdim onu kullanıyorum zaten de realtekin ki gibi bi programı yokmu bunun.bağlantıda bi problem yok sanırsam da.. bide topraklama falan diyolar..?
ya creative nin bir sürü programı var
mesela ne?
Creative Media Go Player
Audio Console (içinde Mixer, Game Mode, Entertaintment Mode, Audio Creation Mode ve çeşitli ayarlar mevcut)
Wave studio... gibi bir sürü prgramlar mevcut.
senin ses kartının creative in modeli neydi?
Tabiki PC yi topraklı prize takmak çok daha iyi.
aa bak topraklı olmayabilir benm priz creative emu10k1