Çin'den Google'a şok suçlama!

CHIP Online
24-03-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bu kavga hiç bitmeyecek gibi görünüyor. Çin, Google'ı öyle bir şeyle suçladı ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cin- ... -suclama_19067.html

Resimlerle: Çin'de 60. yıl kutlamalarından enfes kareler...

Google ile Çin arasında uzun süren gerilimli ilişkide geri alınamayacak sözler söylendi.

Google'ın sunucularına düzenlenen saldırılar ile zirve yapan kriz, Google'ın Çin hükümetinin bu saldırılarda parmağı olduğunu iddia etmesiyle ilişkilerde kopma noktasına ulaşmıştı. Beklenen kopuş gerçekleşti, Google sunucularını Hong Kong'a taşıdı ce Çin ofisini kapattı ama tartışma bitmedi.

İktidardaki Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından birinde yer alan iddialar gündeme bir bomba gibi düştü: "Google tanrı değildir, Google bakire değildir, Google'ın casusluk yaptığını biliyoruz"

Daha detaylı açıklamak gerekiyor, bu gazete Google'ı Amerikan casuslarıyla işbirliği yapmakla suçluyor...

Tüm konu: Çin'den Google'a şok suçlama!

Resimlerle: Çin'de 60. yıl kutlamalarından enfes kareler...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google, Çin...Kim haklı?

PcMaKeR
24-03-2010, 21:06   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Çin haklı!

Google da yapılan her arama loglanıyor kim aramış nereden aramış hangi tarayıcı kullanmış hangi işletim sistemi kullanmış, ip ler, girdiğiniz sitede kaç dakika durmuş.
O reklamları google rastgele mi gösteriyor sanıyorsunuz.
Adsense, Adwords, Analistics Bu 3 özelliği bir zahmet girin bir inceleyin.
Gmail da hiç dikkat ettiniz mi sağda maili okurken reklamlar çıkıyor. O Reklamlar mailinizi okuyup İçinde geçen kelimelere göre reklam çıkartıp hem google ın para kazanmasını hem reklam verenin müşterisinin artmasını sağlıyor!
MS de öyle reklam çıkıyor mu Hotmailde çıkıyor mu. Çıkmıyor ama okunmadığını bilemeyiz hiçbirinin ama Gmail...
Gmaili denemek isteyen başka bir arkadaşına rica etsin. Bilgisayar ile ilgili mesela notebook ile ilgili hp, dell vs konu içeren mail atsın. "Sence nasıl bu ben bunu satın almak istiyorum"
Sağdaki reklamlara bakın maili okurken. Bilgisayar Satın Al. Online Teknoloji Mağazası vs vs reklamlar dökülecek... Sonuçta bunu bilgisayar okuyor insan okumuyor ama neden ben reklam verenin reklamlarını mailimde kullanmak isteyeyim ki!
Daha analistics ile adsensenin topladığı bilgiler var asıl onlar bilgi toplamada iş götürüyor...

Fattur
25-03-2010, 00:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Tabii ki de Çin.
Sonuna kadar haklı çin.
Ayrıca PcMaker gene güzel anlatmışsın =)