Çin kopyalamada kendini iyice aştı...

CHIP Online
12-07-2009, 14:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Çinliler bu kez tek cihazı kopyalamakla yetinmedi, iki farklı cihazı tek cihazda bir araya getirdi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cin- ... ice-asti_13891.html

Resimlerle: Çin kopyalamada kendini iyice aştı...

Çinliler yeni model çıkartmak konusunda Apple'dan önde gidiyor. Apple'ın yapmaya cesaret edemeyeceği şeyler yapıyor, çıkması imkansız modelleri gün be gün ortaya koyuyorlar. Bugüne kadar sadece Apple'ı değil, PSP gibi Sony ürünlerini de taklit ettiklerini gördük. İşin ilginç yanı taklitlerin, orijinallerinden çok daha ilginç ve bazen de gelişmiş özelliklere sahip olması.

Shenzen'den çıkan ve iphone NG68 adıyla anılan bu iPhone Nano, Apple'ın iPhone'u ile iPod'un birleştirilmiş hali. Biraz garip dursa da 5 megapiksel kamerası iPhone 3GS'in kamerasından çok daha iyi. 90 dolarlık fiyatıyla da oldukça ekonomik. Üstüne üstlük hat sözleşmesi gibi problemleri de yok.

Tüm konu: Çin kopyalamada kendini iyice aştı...

Resimlerle: Çin kopyalamada kendini iyice aştı...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Türkiye'de satılsa alır mıydınız?

hiko91
12-07-2009, 14:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj

almazdım cunku her 2 ayda bı telefon degstırıp durlmaz .90 dolar 90 dolar bırsueu edr

ParanoiD
12-07-2009, 14:44   |  #3  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj

Almazdım.Kendi adıma Çin mallarını boykot ediyorum.

evrenoss
12-07-2009, 14:50   |  #4  
Yeni Üye
24 mesaj

tabi alırım nokia mı para kazandırcam apple mı al işte mis gibi cihaz yok yani ben çin malını boykot etsem nolcakkı sankı durucak çim malları hem çin mallarınıda artık kucumsemeyın yane bızım orda bı unlu bı telefon bayınde iphone çin malı satılıyor ip hone daha cok ozelllıgı var 220 ytl hemde 2 yıl garantılı bu urun turkıyede olsa gıder bakarm nası diye

ParanoiD
12-07-2009, 15:11   |  #5  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj
Alıntı: evrenoss  
tabi alırım nokia mı para kazandırcam apple mı al işte mis gibi cihaz yok yani ben çin malını boykot etsem nolcakkı sankı durucak çim malları hem çin mallarınıda artık kucumsemeyın yane bızım orda bı unlu bı telefon bayınde iphone çin malı satılıyor ip hone daha cok ozelllıgı var 220 ytl hemde 2 yıl garantılı bu urun turkıyede olsa gıder bakarm nası
Sen böyle düşünüyor olabilirsin.Ama herkesin düşüncesine saygı duymalısın.Çin mallarını küçümserim kopya malların neresini öviyim?Yaratıcı olup kendi tasarladıkları cihazları satışa sunsunlar.Ayrıca boykot etmemin nedeni çin mallarının kopya olmasından falan degil.Gündemi takip etmiyosun heralde.Yada seni ilgilendirmeyen bi durum belkide.

ismet35
12-07-2009, 15:22   |  #6  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj

Çinlilerin tek yaptığı iş bu zaten :@ :@
Anca kopyalasınlar :@
Nefret ediyorum yaa...

Hallederiz_87
12-07-2009, 17:56   |  #7  
Hallederiz_87 avatarı
Yıllanmış Üye
934 mesaj

O Markarı kim öretiyor? kim montajini yapıyor? iyi bi araştırın derim!

ferhat.uzun1461
12-07-2009, 20:22   |  #8  
Taze Üye
5 mesaj

ben çinlileri sevmesem de sonuçda telefon ihtiyacımız olan bir şey ve Türkiye'de üretimi olmayan bir teknoloji illa başka bir ülkeye para kazandıracaksak en azından bunun için bütçemizi sarsmayalım ben çin mallarından yanayım her ne kadar kanserojen maddelerden üretildiğini bilsem de dünya standartlarına uygun zararlı olmayan ürünleri de var tabiki bunlar orjinal ürünler

Banned
12-07-2009, 20:41   |  #9  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Teknoli ürünlerinin büyük çoğunluğu çinde üretiliyor. Bugün asus, gigabayt, sapphire nokia nın birçok modeli vs. vs. çin üretimi. Ne demişler bükemediğin bileği öpeceksin. Çinde işgücü çok ucuz. Gümrük sorunuda yok. Teknoloji üreten firmalar çinlilerle uğraşmaktansa onlara ortak olup gelin ürünlerimi yasal olarak üretin parasını vereyim dedi veya fabrikasını çine taşıdı. Tabiki çin malı alırım. Hatta bir tane kullanıyorum tek kelime ile mükemmel.  Telefonda saatlerce tv seyrediyor mp3 dinliyorum pili bitmek bilmiyor. Ütelik sesi bilgisayarımın hoparlörlerinden bile yüksek çıkıyor.

Umarım bu üründe gelirde alma imkanımız olur.

tolter
12-07-2009, 22:46   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

radyosyon canavarı bunlar.Bedava olsa almam

StanOne
13-07-2009, 01:23   |  #11  
Yıllanmış Üye
753 mesaj

şimdiye kadar biLinçLi oLarak hiçbir çin maLıyLa işim oLmadı,
haberLerden dehşetLe seyrettiğimz, duyduğumuz oLayLarın ardından ne bu yer bitmesi cüceLerin maLLarını aLırım ne de sempatim oLur..

Semih Özyurt
13-07-2009, 12:37   |  #12  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj
Alıntı: ParanoiD  
Almazdım.Kendi adıma Çin mallarını boykot ediyorum.
Aynen

Toxic
13-07-2009, 13:23   |  #13  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

alamazdım zaten kalitesizdir bunlar

TuncaBozkurt
13-07-2009, 13:23   |  #14  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
Alıntı: StanOne  
şimdiye kadar biLinçLi oLarak hiçbir çin maLıyLa işim oLmadı,
haberLerden dehşetLe seyrettiğimz, duyduğumuz oLayLarın ardından ne bu yer bitmesi cüceLerin maLLarını aLırım ne de sempatim oLur..
Çin malı var, Çin malı var... Bilgisayar başında otururken sırasıyla klavye, mouse, monitör ve varsa hoparlörün nerede üretildiğine bakmanı istiyorum. Ya Çin'dir, ya Tayvan'dır(ki kendileri de Çin Cumhuriyeti olur) ya da Uzak Doğu'daki komünist ülkelerden biridir(Örneğin Vietnam).

Örneğin ben kendimden örnek vereyim:
Klavyem Microsoft marka ve Çin'de üretilmiş.
Mouse'um yine Microsoft marka ve yine Çin'de üretilmiş.
Monitörüm Samsung ve Malezya üretimi.
Hoparlörüm Creative ve Çin üretimi.
Devam edeyim:
Harici hard diskim Seagate marka. Kore'de üretilmiş(Kuzey veya Güney yazmıyor ama büyük olasılıkla Güney Kore'dir) ve Çin'de birleştirilmiş.
Modemim Zyxel ve Çin'de üretilmiş.
Telefonum Samsung. Kendisi de pili de Çin'de üretilmiş.

Bu liste uzayıp gider. Söylemek istediğim şu: Piyasada başta Çin olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Asya üretimde lider konumda. Ve bu uzun yıllar da böyle gidecek gibi duruyor. Ve bu ülkelerde sadece çakma ürünler değil, kaliteli ürünler de üretiliyor. Yoksa yukarıda saydığım markalar bu ülkelerde üretim yapmazlardı. Ayrıca da  boykotla falan Çin'in hiçbir zarar göreceğini sanmıyorum. Belki dünya çapında bir boykot olursa olabilir.Ağzı kulaklarına varıyor

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 13 Temmuz 2009 13:25
PcMaKeR
13-07-2009, 13:31   |  #15  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: evrenoss  
tabi alırım nokia mı para kazandırcam apple mı al işte mis gibi cihaz yok yani ben çin malını boykot etsem nolcakkı sankı durucak çim malları hem çin mallarınıda artık kucumsemeyın yane bızım orda bı unlu bı telefon bayınde iphone çin malı satılıyor ip hone daha cok ozelllıgı var 220 ytl hemde 2 yıl garantılı bu urun turkıyede olsa gıder bakarm nası
nokia alırım. aldım da hatta ve memnunum. dandik çin dandik mal, dandirik işçilik.
Hele Uygur lara yaptıklarından sonra Çin diye bir yer tanımıyorum.

Zaten anca KOPYALARLAR. Üretecek zeka yok ki. Salt işçilik.

yalcinkurt
13-07-2009, 13:55   |  #16  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

Şu Çinlilerden korkulur. :D Onlar kopyalamıyor ki esinleniyor. :D

ParanoiD
13-07-2009, 13:59   |  #17  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj
Alıntı: tuncab  
Çin malı var, Çin malı var... Bilgisayarbaşında otururken sırasıyla klavye, mouse, monitör ve varsa hoparlörünnerede üretildiğine bakmanı istiyorum. Ya Çin'dir, ya Tayvan'dır(kikendileri de Çin Cumhuriyeti olur) ya da Uzak Doğu'daki komünistülkelerden biridir(Örneğin Vietnam).

Devam edeyim:
Haricihard diskim Seagate marka. Kore'de üretilmiş(Kuzey veya Güney yazmıyorama büyük olasılıkla Güney Kore'dir) ve Çin'de birleştirilmiş.

Buliste uzayıp gider. Söylemek istediğim şu: Piyasada başta Çin olmaküzere Doğu ve Güneydoğu Asya üretimde lider konumda. Ve bu uzun yıllarda böyle gidecek gibi duruyor. Ve bu ülkelerde sadece çakma ürünlerdeğil, kaliteli ürünler de üretiliyor. Yoksa yukarıda saydığım markalarbu ülkelerde üretim yapmazlardı. Ayrıca da  boykotla falan Çin'inhiçbir zarar göreceğini sanmıyorum. Belki dünya çapında bir boykotolursa olabilir.Ağzı kulaklarına varıyor

Kendi adıma konuşiyim uyguladıgım boykotda çinin zarar gormesi zerre kadar umrumda degil.Ben kendi adıma üzerime düşen ve yapmam gerektigini düşündügüm şeyi yapıyorum.Evet hayatımızın bir çok yerinde çin malları var.Ama bunların alternatifleride vardır mutlaka.En azından bunu minimum seviyeye indirmek benim için bir görev niteliginde.Sizin görüşünüzede saygım var tabi ki..

StanOne
13-07-2009, 18:27   |  #18  
Yıllanmış Üye
753 mesaj
Alıntı: tuncab  
Çin malı var, Çin malı var... Bilgisayar başında otururken sırasıyla klavye, mouse, monitör ve varsa hoparlörün nerede üretildiğine bakmanı istiyorum. Ya Çin'dir, ya Tayvan'dır(ki kendileri de Çin Cumhuriyeti olur) ya da Uzak Doğu'daki komünist ülkelerden biridir(Örneğin Vietnam).

Devam edeyim:
Harici hard diskim Seagate marka. Kore'de üretilmiş(Kuzey veya Güney yazmıyor ama büyük olasılıkla Güney Kore'dir) ve Çin'de birleştirilmiş.

Bu liste uzayıp gider. Söylemek istediğim şu: Piyasada başta Çin olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Asya üretimde lider konumda. Ve bu uzun yıllar da böyle gidecek gibi duruyor. Ve bu ülkelerde sadece çakma ürünler değil, kaliteli ürünler de üretiliyor. Yoksa yukarıda saydığım markalar bu ülkelerde üretim yapmazlardı. Ayrıca da  boykotla falan Çin'in hiçbir zarar göreceğini sanmıyorum. Belki dünya çapında bir boykot olursa olabilir.Ağzı kulaklarına varıyor

herifLer herşeyin kopyasını anında yapabiLiyorLar, önde geLen üretici firmaLarıda bu durum karşısında çaresiz eLi koLu bağLı kaLmamak için geL arkadaş bizim maLımızı sat ortak yürüteLim işimize bakaLım dioLar.

ben kendi çapımda yapmam gerekeni yaparım arkadaşım, biLinçLi oLarak çin maLı aLmamaya ve ve kuLLanmamaya özen gösteriyorum artık.