Çinlilerin gözleri neden çekiktir?
Yalnız Çinliler'in değil Orta ve Güneydoğu Asya da yaşayanların, Japonlar'ın hatta Eskimolar'ın da gözleri çekiktir.Aslında göz yapısı bütün dünyada aynidir.Farkı yaratan göz kapaklarıdır.Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne daha çok inmiştir.Bazı teorilere göre bu kıvrım insanların gözlerini yoğun kar tabakasının,göz kamaştıran ışığından korumak için bir çeşit kar gözlüğü gibi gelişmiştir.Çin de ve öteki bölgelerde her ne kadar yoğun kar yağmıyorsa da onların atalarının buzul çağında kuzeyde yasadıkları daha sonra güneye indikleri kanıtlanmıştır.Yalnız gözleri değil, burunları da rüzgâra karşı korunmak için küçülmüş, burun delikleri soğuğu engellemek için daralmıştır.Ciltleri de koruma amaçlı olarak yağlıdır.Göz kapakları da yağlıdır.Gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur.Yani çekik gözlü değil,düşük göz kapaklı,demek daha doğrudur.(Alıntı)
Çinlilerin gözleri neden çekiktir?
- 1
- 2
butun cekık gozlulerden nefret ederım..
bakalım bu sefer konu nerelere gıdecek ...:))
çubuklarla pilav yedikleri için olabilir
fıkrımızı soran yok okursan anlarsın ...
enteresaan, sagol
ayrıca bende bekliyorum, bakalım onlineTR konuyu nereye vardırcak
mikro elektronik devreleri ürettikleri için de olabilir :)
ewet viking bir konuda kimse benim açtığım daha önemli konulara ilgi göstermiyor diye veryansın etmişsin o zaman el birliğiyle bu konuyada entrika, vahşet, kan, polemik bulaştırmaya geldik...
onlinetr seni çin halk cumhuriyetinin fahri bir vatandaşı olarak bu tutumundan dolayı kınıyorum. :D:D:D (mesela yani!!)
bunları bilmiyordum bilgi için teşekkürler.
cbilgen13ewet viking bir konuda kimse benim açtığım daha önemli konulara ilgi göstermiyor diye veryansın etmişsin o zaman el birliğiyle bu konuyada entrika, vahşet, kan, polemik bulaştırmaya geldik...hadi tartışıp konuyu coşturalım...onlinetr seni çin halk cumhuriyetinin fahri bir vatandaşı olarak bu tutumundan dolayı kınıyorum. :D:D:D (mesela yani!!)
ulan alayınızın var yaaaaaaaaaa ..........
Son Düzenleme: physfg ~ 23 Kasım 2008 16:11
onlineTRbutun cekık gozlulerden nefret ederım..(mademki ekşın istiyorsunuz )
bakalım bu sefer konu nerelere gıdecek ...:))orta asyada bizim atalarımızında gözleri çekikti .sen hiç mi tarkan filmi izlemedin kardeşim
bir dost(mademki ekşın istiyorsunuz )hatta sarı saçlı, mavi gözlü.orta asyada bizim atalarımızında gözleri çekikti .sen hiç mi tarkan filmi izlemedin kardeş
bir dost(mademki ekşın istiyorsunuz )ekşına bak çekık gozlu derkene yok atalarımızda cekıktı onlardan nefret edıyorum demedım cekık gozlu japonudur çınıdır bunlardan nefret edıyorum şimdi oldumuorta asyada bizim atalarımızında gözleri çekikti .sen hiç mi tarkan filmi izlemedin kardeş
ben buna inanmıyorum çok ama çok saçma doğudaki yurtaşlarımız herkesten çok kar görüyorlar ama bi değişim yok aksin güneşte kalmış gibi esmerler ne yani şimdi bizim vatandaşımız kışın ortasında güneşmi gördülerde esmer yaradan çeşitliliği sever o yüzden dünyada bu kadar çok hayvan çeşidi ve değişik ırklar mezhepler insanlar var bu teze sadece kahkahalarla gülüyorum.
paylaşım için teşekkür ederim.ya zaten ben ayırt edemiyorum ki.hepsi birbirine benziyor.enteresan.:S
saintben buna inanmıyorum çok ama çok saçma doğudaki yurtaşlarımız herkesten çok kar görüyorlar ama bi değişim yok aksin güneşte kalmış gibi esmerler ne yani şimdi bizim vatandaşımız kışın ortasında güneşmi gördülerde esmer yaradan çeşitliliği sever o yüzden dünyada bu kadar çok hayvan çeşidi ve değişik ırklar mezhepler insanlar var bu teze sadece kahkahalarla gülüyorum.literatürlerde yer alan ve bilim adamlarınca bilimselliği kanıtlanmış:[ihtiyaç organ yaratır]hipotezine karşımısın?
tugcelim.ya zaten ben ayırt edemiyorum ki.hepsi birbirine benziyor.enteresan.:çinliler de öle diyo zaten siz avrupalılar hepiniz aynısınız diye...
saint, böyle değişiklikler küt diye olur mu sanıyorsun? her doğan yeni nesilde çok ufak ufak değişiklikler oluşur ve bu böyle birkaç kez tekrarlandıktan sonra öyle büyük farklar meydana gelir, küt diye vücut değişmez. bu sadece insanlar için değiş hayvanlar hatta bitkiler için bile geçerlidir, tüm canlıların yapıları bulundukları ortama göre(uzun süre, nesillerce kalırlarsa tabi) evrimleşir.
physfgçinliler de öle diyo zaten siz avrupalılar hepiniz aynısınız diye...idare edip gidiyoz işte böyle:D:D
Üstün Dökmen'in kitabında okumuştum. Hani biz çekik gözlü diye onlarla dalga geçiyoruz ya işte onlar da bizle yuvarlak gözlüler diye dalga geçiyormuş.
Birşey daha var. Biz çekik gözlüleri hep birbirlerine çok benzetiyoruz. Onlar böyle düşünmüyorlamış. Hatta "asıl yuvarlak gözlü olanlar (yani bizler) birbirine benziyor" diyorlarmış.
bir dost(mademki ekşın istiyorsunuz )o kartal tibet le alakalı kardeşorta asyada bizim atalarımızında gözleri çekikti .sen hiç mi tarkan filmi izlemedin kardeş
Razorbacko kartal tibet le alakalı kardeşsüperdituttum bunu
- 1
- 2