Cinselliğe bir veto daha!

CHIP Online
21-09-2010, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın çok tartışılan "seks yasağı" şimdi de dünyanın en büyük yazılım devine bulaştı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cinsellige-bir-veto-daha_22479.html

Resimlerle: Apple'ın kara listesi!

Şu ana kadar cinsellikle ilgili en katı kuralları koyan Apple, artık bu kulvarda yalnız değil. Çünkü Microsoft'ta konu hakkındaki kesin tavrını belirtti.

Microsoft, Windows Phone Mobile Tasarım kit'inin son versiyonunu Perşembe günü yapımcılara dağıttı. Tasarımcıların yapacakları uygulamaları yakından takip edecek olan Microsoft, Ekim ayı içerisinde platform olarak piyasaya girecek. Yine aynı ay içerisinde ilk Windows Phone 7 telefonun da piyasaya çıkması bekleniyor.

Bu arada Microsoft tasarımcılara birkaç tane de hatırlatma da bulundu. Bu hatırlatmalar içerisindeki yasaklarsa asıl dikkat çeken kısmı oluşturuyor. "Cinsellik ve çıplaklık içeren herhangi bir görüntü olmayacak.  Bir şekilde pornografiye dönüşen ya da andıran herhangi bir içerik bulunmayacak."

Bu ve benzeri birkaç maddenin daha yer adığı bildiriyle birlikte Microsoft'un konu hakkında ne kadar hassas olduğunu anlamak sanıyoruz çok da zor değil.


Tüm konu: Cinselliğe bir veto daha!

İzleyin: Muzır ve tabii ki Japon işi!

Resimlerle: Apple'ın kara listesi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un kararı sizce doğru mu?

Fattur
21-09-2010, 01:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Adamlar aslında haklılar ama umarım apple gibi herşeye engel çıkartmazlar yazılım konusunda. Ve eklemek gerekirse winmo da javalar vs. de çalışabildiği için ms ordan engellese oradan çıkar xD