Cloud işletim sistemini şimdi deneyin

CHIP Online
21-12-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın işletim sistemi Chrome OS'u denemek için beklemenize gerek yok. İşte yapmanız gerekenler.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/clou ... -deneyin_24166.html

Resimlerle: Google Chrome OS : Cloud işletim sistemi

Google yeni Chromebook'un dağıtımına başladı. Ama maalesef şu anda sadece sınırlı sayıda Amerikan  vatandaşıyla Chromebook'u paylaşıyor. Ama artık, tamamen ücretsiz olan Chrome OS'u yeni kurulum gerektirmeden deneyebilirsiniz. İhtiyacınız olanlar ise sadece bir Netbook, USB depolama aygıtı ve uygun dosyalar.

Google CR-48 netbook sektöründe merakla bekleniyordu. Kod adının arkasında Chrome OS işletim sistemli bir netbook saklıydı. Testciler zaten şuan devrim niteliğindeki Cloud işletim sistemini deneyebiliyorlar. Google Chromebook'u şuan sadece Amerika içindeki belirli kişilere test için gönderiyor. Bu şekilde fikrin kahramanlarının yanında, reklamcılar ve Facebook bilmecesi oyunun kazanların Laptop'a sahip olabiliyor.

Tüm konu: Cloud işletim sistemini şimdi deneyin

Resimlerle: Google Chrome OS : Cloud işletim sistemi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google Chrome OS'u Windows ve Mac'a bir alternatif olarak görüyor musunuz ?

Fattur
21-12-2010, 01:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Cloud olduğu için hani ne bileyim şimdilik o kadar iyi olmayabilir. Ve birde paranoyak ve güvensiz kişiler için hiç de mantıklı bir sistem değil...

okaelizey
22-12-2010, 13:05   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

bunu söylemek için çok çok erken. Şu an mevcut chrom OS işletim sistemi Windows'un 3.1 işletim sistemiyle aynı düzeyde diyebilirim. Google bunun için daha çok yol katetmeli bence.
Şu durumda;
1-)Mac OS
2-)Windows
2-)Linux diye sıralayabilirim.

Chrom'un bırakın alternatif olmasını, aynı kulvarlara dahil edilemez bile.

Son Düzenleme: okaelizey ~ 22 Aralık 2010 13:06
Rashnu
28-12-2010, 06:09   |  #4  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj
Alıntı: OnurKinin  
Bulut sisteminde bu dedikleriniz olmaz öncelikle açın okuyun nedir bu bulut sistemi mantıgı hemen alışmıssınız masaüstü pencereler bekliyordunuz heralde güldürdünüz beni.
selamlar,
saygısızlık olarak algılamayın ama bize anlatırmısınız bu cloud olayını? Ayrıca neden pencere beklemeyelim?