arkadaşlar foxconn marka anakartım var bu resimdeki hatayı veriyor tarih saat ayarını yapıyorum ama kapatıp açınca ayar gidiyor yardım edin lütfen şimdiden teşekkürler...
cmos setting wrong cmos time date not set!
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj
Evet, erdem552 doğru söylemiş. Benim de Bios pili bitti, CHECKsum Error diye bir şey çıkıyor Press F1 Continue gibi birşeyler yazıyor. Sistem açıldığında saate bir bakıyorum 00:00 gösteriyor. Böyle olunca da Facebook'a giremiyorum. Tarih'de 2003'lere gidiyor. İllaki tarihi düzelttikten sonra Face'e girebiliyorum. Saati düzeltiyorum 2 gün idare ediyor sonra yine aynı ekran çıkıyor karşıma.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (155647) ~ 23 Şubat 2012 14:49
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj
bios pilini kontrol et değiştir...
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
bios pilininide değiştirdim ama hala aynı biostan ayarlıyorum kapatıp açınca aynı arkadaşlar peki donanımsal bi hata olabilirmi bu???
OP Taze Üye
8 mesaj
off yaa deli olcam yanlız bişey denedim pc yi yeniden başlatınca böle bişey olmuyor kapatıp fişi çekince oluyorr anlamadım gittii:S:S
OP Taze Üye
8 mesaj
sanırım şanslısın fazlasıyla hemde. bilgisayarcıya götür belki para bile almaz :)şanslısın derken :):beyler resetliyorum saat tarih ayarını biostan ayarlıyorum kaydediyorum ama nafile bencee biosun içinde başka bi ayar var ama ne işte bulamadım başka bi sorun olsa bence pc açılmaz gibime geliyo