CNC (Siens) Bilgisayarı Toplarmısınız Çizim Pc Si

Arsız Shopar
05-12-2013, 11:31   |  #1  
Arsız Shopar avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
97 mesaj

Slm Arkadaslar Yeni Girdigim İş Siensi Çizim İşi Ve Bu İş İçin İyibir Çizim Bilgisayarı Lazım Patron Kendisi Toplayacakmıs Ben Israr Ettım Kendım Toplammak İçin 7000 Tl Aldım Çünkü Ol Ordaki Bütün Bilgisayarı O Toplamıs Ve Benım Kullanacagım Pc Kendım Topluyacam 7000 Tl Var Elimde Banabir Siens Pc Toplarmısınız Bu ARADA Monitör 27 İnç Olsun Çünkü 3d Çizim Oldugu Cok Büyük gÖRÜnmesi Lazım Beklıyorum Bu Durumuda DiamondMines Çözerdie Düşünüyorum

Son Düzenleme: Arsız Shopar ~ 05 Aralık 2013 11:32
DiamondMines
05-12-2013, 21:55   |  #3  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: Arsız Shopar  
Slm Arkadaslar Yeni Girdigim İş Siensi Çizim İşi Ve Bu İş İçin İyibir Çizim Bilgisayarı Lazım Patron Kendisi Toplayacakmıs Ben Israr Ettım Kendım Toplammak İçin 7000 Tl Aldım Çünkü Ol Ordaki Bütün Bilgisayarı O Toplamıs Ve Benım Kullanacagım Pc Kendım Topluyacam 7000 Tl Var Elimde Banabir Siens Pc Toplarmısınız Bu ARADA Monitör 27 İnç Olsun Çünkü 3d Çizim Oldugu Cok Büyük gÖRÜnmesi Lazım Beklıyorum Bu Durumuda DiamondMines Çözerdie Düşünü
Hangi programları kullanacaksın? Quadro gibi bir ekran kartına gerçekten ihtiyacın var mı?

GannicusS
05-12-2013, 23:21   |  #4  
GannicusS avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
467 mesaj

autocad mı solidwork mü catia mi cadcam mı ?

Arsız Shopar
06-12-2013, 15:01   |  #5  
Arsız Shopar avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
97 mesaj

Hangi Programı Kullanacagım Blmiyorum Sormadım Siz ÜÇünüde Kullanacagım Bi Sistem Kurun Pazartesiye kadar Zaman var

Alphapc
06-12-2013, 17:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 19
213 mesaj

topladığım sistemde o üç programı da kullanabilirsin

DiamondMines
06-12-2013, 22:55   |  #7  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: Arsız Shopar  
Hangi Programı Kullanacagım Blmiyorum Sormadım Siz ÜÇünüde Kullanacagım Bi Sistem Kurun Pazartesiye kadar Zaman
Kullanacağın programların listesini çıkar ve hangi ekran kartının daha iyi performans vereceğini ciddi bir şekilde araştırmalısın. Quadro/GeForce hangisi alınacak çok önemli aldıktan sonra pişman olma...

akcora
08-12-2013, 01:47   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

4820k işlemci max 1866mhz ram destekler. 

http://ark.intel.com/products/77781

buna göre ram seçmekte fayda var.

quadro çizim için en iyi karttır.

asusun 27 ipsleri vatanda kampanyada idi.

son not :  eğer kullancağınız programlar catia 2dmax maya değilse yada catia kullanıp iki pad iki sketchlik işim olur diyorsanız quadro alıp yazık etmeyin karta.  :)

velhasıl ne kullanacaksanız web sitesini ziyaret ediniz ve sistem önerilerini takip ediniz.

700w bu sisteme az gelir. zira sadece ekran kartı 420 watt çekiyor. 1000wattın üstüne çıkmanızı öneririm.

Son Düzenleme: akcora ~ 08 Aralık 2013 01:51
black_flood
08-12-2013, 12:31   |  #9  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

:)))) sazanlar uçuşta o iş o kadar basit değil her cnc cihazı aynı değildir kimisi pcı kart bağlanır kasaya oradan com çıkışı alınarak çalışır kimisi usb portundan çalışır. ayrıca her işlemci ile o makinayı çalışltıramazsınız işlemcide seçer ve bunun intel yada amd olması ile alakası yok cnc makinasındaki kart ile alakası vardır.

ilk önce şu meşhur cnc makinasına ait bir link ve model  marka lazım ayrıca pcı kart mı yoksa başka bir bağlantı tipi ile çalışıyor pcı kart ise şuan ki kullanılan işletim sistemini belirt. Windows Vista ve 7 sürücüsü mevcut mu bakalım ilk sonrada kullanılacak donanıma hep beraber bakalım. Çünkü bende bu tip makinaların kullanıldığı birkaç atölyenişn bilgisayar işlerini yapıyorum ve nefret ediyorum cnc cihazlarının pcı kart üzerinden çalışanından  bir kart yolladılar sadece 98 ve xp üzerinde çalışıyor ayrıcar xp sp3 tede bazen sıkıntı yaşatıyor sürücüsü.