Çocuk Piskolojisi

loseface
14-07-2009, 21:34   |  #1  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Arkadaşlar 2 gün önce 4 yaşındaki kardeşimin başına bi olay geldi ve sonuçları da beni korkutuyor ama ne yazıkki biraz ağitimsiz olan(yanlış anlmayın aileme laf söylemiyorum) ailemi bi türlü piskologa götürmeye ikna edemedim çareyi ikinci ailem olan chip formuna iletmek istedim belki burada bi anlayan vardır da yardı olur diye evvel gece nenemgildeyken amcam şu korku videoları varya aniden canavar çıkan türden onlardan bi tanesini seyrettiriyordu kuzenimle beni korkutmak için odadaki 5 +1 sesinide sonuna getirmişti ben farkında olmadıım için bi şe sölemedim kardeşim hakkında amcam kardeşimin yaında olduğundan habersiz videoyu açtı çocuk dizime yapıştı ayıramadık bi türlü sonra eve gidelim eve gidelim susturamadık şimdi nenem gili ev kelimesini duyunca çocuğu bi ağlama tutuyo durduramıyoruz nenemgilin evine girmiyor bnm pcden korkmuyrdu masaüstünde jokeri görüce baa tırstı bnm pcdende normalde fazla büyülütülmeyecek bi olay gibi geliyor ama ben zamanında dedemi böyle kaybettim dedemi iş yerinde korkutmuşlar ve akabide sarılık oldu ve sonrasın da vefat etti LÜTFEN YARDIM EDİN !!!

İtacHi_
14-07-2009, 21:41   |  #2  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj

Bu olay çocuğu çok fazla etkilemiştir.Bu yüzden ilerki hayatındada bazı sorunlar yaşayabilir.Bunu çevremizdeki yaşanan bu tür olaylardan biliyoruz.Bu yüzden tavsiyem çocuğu ikna edip bir psikiyatrise götürüp profesyonel bir yardım almanız çok iyi olacaktır.Geçmiş olsun ....

Son Düzenleme: İtacHi_ ~ 14 Temmuz 2009 21:42
loseface
14-07-2009, 21:43   |  #3  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
Alıntı: burakesan_1993  
Bu olay çocuğu çok fazla etkilemiştir.İlerki hayatındada bazı sorunlar yaşayabilir.Bunu çevremizdeki yaşanan bu tür olaylardan biliyoruz.Bu yüzden tavsiyem çocuğu ikna edip bir psikiyatrise götürüp profesyonel bir yardım almanız çok iyi olacaktır.Geçmiş olsun ....
bende götürmek istiyorum ama çevredekii herkes boş birşey söylediğimi düşünüyor ve dahasakalım tam çıkmadığı için dinlemiyor biraz eğitimsizlik biraz cahillik =( ne yapiyim bende burada bi uzman arıyorum

Son Düzenleme: loseface ~ 14 Temmuz 2009 21:44
hiko91
14-07-2009, 21:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,899 mesaj

http://www.doktorumonline.net/forum/forum_topics.asp?FID=31 sorununu buradakılerle paylas arkadsm .sıte guvenılır bı sıtedır zamanında bende faydalanmıstım

edit: ayrıca burayada bak psikolojiyle ılgılı http://forum.psikolojikdanisma.net/

Son Düzenleme: hiko91 ~ 14 Temmuz 2009 21:50
loseface
14-07-2009, 21:48   |  #5  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

bi bakayım sağol vaybe intenetten medikal destek alacağım hiç aklıma gelmezdi sağolun cevaplarınız için

İtacHi_
14-07-2009, 21:50   |  #6  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Loseface sen insanlara pek aldırma.En azından böyle bişey yaşamamış insanları kafana takma.Bende yaşadım ama sorunu kendim çözdüm.Bir süre kekemelik yaşadım ve konuşmamda bozukluk oldu ancak yaş ilerledikçe sorun çözüldü.Ancak bu tür olayları her çocuk kaldıramayabilir.Aşırı tepkiler verebilir.Bu yüzden biraz bekle çocuk hala aynı şeylerden tırsıyorsa profesyonel yardım alman gerekli.İyi akşamlar....

ParanoiD
14-07-2009, 21:51   |  #7  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Eger aileni ikna edemiyorsan sen bir uzmana götür derim.Bu gibi durumlarda en iyisi uzmana başvurmak.

loseface
14-07-2009, 21:52   |  #8  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

kardeş bu foruma bi türlü kayıt olamadım tüm bilgileri tc oyu girmediniz diyo ssk numarasına kadar istiyor güvenemiyorum ama çaresizim başka bi bildiğin adres falan yokmu?

hiko91
14-07-2009, 21:58   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,899 mesaj

onların hepsını germene gerek yok abicm.sadece yıldız olanları doldur bu kdr.ayrıca yukarda bı lınk daha verdım

loseface
14-07-2009, 21:59   |  #10  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
Alıntı: ParanoiD  
Eger aileni ikna edemiyorsan sen bir uzmana götür derim.Bu gibi durumlarda en iyisi uzmana başvurmak.
galiba son çare onu yapacam sağolun belki burada bi uzman çıkar diye açmıştım ama galiba yok yinede sağolun

Phoenix_
14-07-2009, 22:04   |  #11  
Yıllanmış Üye
895 mesaj

peki ailede yada çevrede senden büyük seni anlayabilecek birileri yok mu tahsilli falan?Onlara aktarsan bu olayı onlar da uygun bir dille anlatsalar ailene bu olayın ciddiyetini?

geçmiş olsun...

MBTGROUP
14-07-2009, 22:05   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,727 mesaj

Çocukda çok küçükmüş.Bu siteyi dene dergiside var güvenilirdir.http://www.anneyiz.biz/uzmanlaronline/

loseface
14-07-2009, 22:12   |  #13  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

tekrardan sağolun iki üç siteye soru bıraktım bakalım yarına kadar olmazsa artık eniştemin yanına giderim o anlasa anlar beni

loseface
14-07-2009, 22:14   |  #14  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Tekrardan bu siteyin İkinci ailem olduğunu tastik ettiğiniz için sağolun ailem yokken chip yanımdaydı arkadaşlarım dışarda top oynarken yine yanımda sorunlarımda hep yanımdaydı herkes bunu bi karşılık beklemeden yapıyor bnm bi sözüm var söylemekten te kınavç duyuyorum zaten karşılıklı olarak karşılık beklemezsek herşey karşılıklı olur iyi akşamlar size

MBTGROUP
14-07-2009, 22:15   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,727 mesaj

Sanada:D

loseface
14-07-2009, 22:16   |  #16  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
Alıntı: burakesan_1993  
Loseface sen insanlara pek aldırma.En azından böyle bişey yaşamamış insanları kafana takma.Bende yaşadım ama sorunu kendim çözdüm.Bir süre kekemelik yaşadım ve konuşmamda bozukluk oldu ancak yaş ilerledikçe sorun çözüldü.Ancak bu tür olayları her çocuk kaldıramayabilir.Aşırı tepkiler verebilir.Bu yüzden biraz bekle çocuk hala aynı şeylerden tırsıyorsa profesyonel yardım alman gerekli.İyi akşamlar....
kardeş şu cocukların şelerine mucuxmucux mu artık yapılıyorya onu yapınca  çocuk tırsıyor bide babam şehir dışına gitti onunda biraz etkisi var bu saatte bu kadar cevap gelmesi beni sevindirdi

hamann7725
14-07-2009, 23:09   |  #17  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

en azından elinden geldiğince onların gerçek olmadığını küçük ve komik oyunlarla ispatlamaya çalışabilirsin.Ben küçüktüm bir korku filminde yaratık adamı klozete attı ve bir girdap oluştu adamı yuttu bende birazcık endişelendim o sırada babam bir kahkaha attı normalde babam öyle şeyleri sevmez ama göz ucuyla bakıyormuş.Ben babama baktım o sırada babam gülerek "hele bakki ne iş az akıllı olun insan klozete deliğine sığar mı?" diye bizi telkin etti.Gerçekten bende o an düşündüm ve böyle birşeyin olma ihtimalinin sıfır olduğunu anladım ama tabi senin kardeşin çok daha küçük ama en azından buna benzer şeylerle anlatmayı deneyebilirsin.