Çocuklarda cep telefonu bağımlılığı başladı

CHIP Online
21-09-2009, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çocuklar şeker gibi tasarlanmış cep telefonlarına bayılıyor. İşte araştırmadan ürküten gerçekler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cocu ... -basladi_12395.html


Resimlerle: Tıraş yapan cep telefonu artık gerçek!

Avustralya'da yapılan bir araştırma günümüzde çocukların yeni merakının cep telefonları olduğunu ortaya koydu. Tam 1500 çocukla yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan rapora göre çocukların büyük kısmı bir cep telefonuna sahip ve aktif olarak kullanıyorlar. Telefon hatlarını alanlar aileleri oldukları için, tam olarak kaç çocuğun cep telefonuna sahip olduğunu kestirmek ise çok güç.

Sadece bu bilgiler bile yeterince rahatsız edici ama daha ürkütücü bilgi İsveçli bilim adamlarından geldi. Bilim adamları çocuklar ve gençlerde cep telefonu nedeniyle beyin kanseri oluşma riskinin, yetişkinlere göre 5 kat daha yüksek olduğunu açıkladılar.

Psikologlar da bu konuda iç açıcı bir haber vermiyorlar. Hem sağlık sorunları, hem de telefon görüşmelerinin maddi sonuçları konusunda karar verme yetisi gelişmemiş olan çocukların kısa sürede en kolay iletişim yöntemine bağımlılık geliştirdiklerini söylüyorlar.

Araştırmaya göre 12-14 yaşları arasındaki çocukların cep telefonu sahibi olma oranı %75. 15 yaşına gelindiğinde ise oran %90'lara fırlıyor. Araştırmaya katılan ailelerin %80'i çocuklarının cep telefonuna sahip olmasını yararlı bulduklarını söylediler. Ailelerin %69'u çocukların cep telefonu faturalarına katkıda bulunurken, %31'i faturanın tamamını kendilerinin ödediklerini açıkladılar.

Tüm konu: Çocuklarda cep telefonu bağımlılığı başladı

İzleyin: Sony Ericsson T700

Resimlerle: Tıraş yapan cep telefonu artık gerçek!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz 12 - 15 yaş arası çocukların cep telefonu sahibi olmalarını doğru buluyor musunuz?

_hEro
21-09-2009, 20:24   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Kesinlikle hayır.Çok isabetli bir haber olmuş doğrusu.
Geçen gün otobüste bir çocuk gömülmüş telefona, hiçbirşeye tepki vermiyor.Annesi dibinde hemen en az 3 kez seslendi duymuyor bile çocuk.Nasıl kaptırdıysa kendini...
O yaştaki çocuklar herşeyi merak edip isteyebiliyor.Telefonda bunlardan biri.İş ailede bitiyor.Dikkatli ve bilinçi bir aileyse zaten almaz çocuğuna.Çocuk hernekadar tavır koyup,tabiri yerindeyse "zırlasada" kesinlikle alınmamalı.<

Feel Good
21-09-2009, 20:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: Siz 12 - 15 yaş arası çocukların cep telefonu sahibi olmalarını doğru buluyor musunuz?
Bilmiyorum. Yerine göre evet.


Cep telefonları kansere yol açar mı?
Mit: Cep telefonlarının yaydığı radyasyon insanları hasta yapıyor; hatta beyin tümörüne bile yol açabiliyor.

Gerçek: Almanya'da, devlet organlarının hâlihazırda devam eden bir araştırması bizi rahatlatıyor: 6 yıldır geniş çaplı olarak sürdürülen bu araştırmada cep telefonları ve kanser arasında henüz bir ilişki tespit edilemedi. Araştırma devam etmektedir.

Yukarıda linkini verdiğim CHIP Online "12 cep telefonu yalanı" haberinde, "cep telefonları ve kanser arasında henüz bir ilişki tespit edilemedi. Araştırma devam etmektedir" diyor. Açıkçası hangisine inanacağımı şaşırdım.

DoctorDree
21-09-2009, 22:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
235 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Cep TeLefonu Bir iLetisim Aracından Cok Oyuncaga Dondu Bence.

Fattur
22-09-2009, 22:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Tartışıyoruz: Siz 12 - 15 yaş arası çocukların cep telefonu sahibi olmalarını doğru buluyor musunuz?
Kesinlikle evet.Cep telefonuna tabii ki sahip olmalılar.Ama siz işi abartırsanız o çocuk telefonun başından ayrılmaz. Sadece Ebeveynlere bakar bu iş..

CapanQGLU
22-09-2009, 22:56   |  #6  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Çocuklar Duymasındaki "Havuç" misali çocuklardaki Telefon Bağımlılığı...
- Bu dizinin bir kısmında da bu anlatılıyordu. İzleyenler hatırlar umarım.

Banned
22-09-2009, 23:22   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Oğlum tam 10 yaşında ve neredeyse her gün cep telefonu istiyor. Bunda cep telefonu olan arkadaşlarının olmasının etkisi çok. Ancak ben kesinlikle kararlıyım daha çok uzun yıllar cep telefonu olmayacak. 

Radyasyonun sağlığa etkisi öyle birşey ki zararları ancak 20-25 yıl sonra ortaya çıkıyor. Eğer radyasyaon ve/veya radyoektiviteye maruz kaldıysanız ve bundan vücüdunuzdaki tek bir hücre dahi etkilenerek yapısı bozulduysa ( ki mutlaka her defasında binlercesi bozuluyor, ölüyor) özellikle büyüme çağının içerisindeyseniz bu yapısı bozuk hücreler çoğalarak tümörleşebiliyor veya çoğalması gereken hücre çoğalmayıp gelişim bozuklukları oryata çıkabiliyor veya radyasyana maruz kalan hücre kendisine verilmeiş yapması gereken görevi yapmıyor.

Sadece çocukalra değil tüm telefon kullanıcılarına diyorum ki asla gereksiz telefon görüşmesi yapmayın, görüşmelerinizi olabildiğince kısa tutun, görüşmelerde telefonu  kulağınıza yaslayarak değilde kulaklık aracılığı ile vücunuzdan uzaklaştırarak görüşün ve asla ve asla cep telefonunuzu üzerinizde taşımayın. Küçük bir çanta kulanarak telefonunuzu burda taşımak güzel bir çözüm olacaktır.