CoD:Black Ops'unuz Orijinal mi Korsan mı ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
dervipasa
15-11-2010, 19:36   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
650 mesaj

walla madem konu korsana geldi bende fikrimi söyleyeyim bari :)
sevdigim oyun olursa orjinal alırım
crysis ve nfs serileri
vakit geçirmek için oynadıgım oyunlarıda internetten indiririm
korsanına para vermek de neymiş hem kaçak hem paralı olmaz bana uymaz
hoş bugune kadar da başka oyundan zevk almadım yarım saatten fazla oynamadım da

alien_fx
16-11-2010, 11:48   |  #27  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

Burak kardeşim niyetim seni kırmak veya sana karşı cephe almak değildi :) Asıl amacım insanların korsan alarak saygı göstermediğini açıklamaya çalışıyorum. Ama cephe alacak olursak bahane çok. Yok parası çok fazla yok onu alacağıma sahte alır crack yaparım falan filan... Alan alsın. Amerika ya gidersen korsan oyun alan insanları tutukluyorlar ama neyse, siz alın korsan oyununuzu, sonra neden türkçe olmadığını merak edin.

alien_fx
16-11-2010, 12:16   |  #28  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj
Alıntı: Karub  
@alien_fx  valla yanımda olsan büyük kavga çıkarırdım :D
şaka bir yana
orjinal almak isterim elbette ama zaten anakartım gitti bu sıralar sinirden kafayı yicek gibiyim. 120lira mı verelim emekse emekte malesef alamıyorum.
Zaten düşünürseniz 120 lira verip alan kişi ile crack kullanan kişi aynı işi görmüyor mu?
Herşeyin çözümü vardır :D
 Sizler bana korsancı, pislik diyeceğinize anket sonucuna bakında koruşun. Bu fiyata alan pek fazla yok !
Dolar bazında geldiği için ülkemizde pahalı.
 Burak, bi düşün şimdi. 1 sene boyunca uğraşıp gece gündüz bir oyun yaptın ve okadar cok kopyalayıp zarara girdin ve satışlardan kar almayı umuyosun. Bir grup insan oyunu kopyalayıp senin emeklerini kullanarak karlarını yükseltiyorlar. sen hem zarara giriyorsun, hemde senin emeklerin sömürülüyor.
 Biraz empati kur lütfen...

Karub
16-11-2010, 18:44   |  #29  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

120 lira olduğu için empati kuramıyor olabilir miyim acaba? :)

mdikmetas
16-11-2010, 21:13   |  #30  
Üye
53 mesaj

Hocam 33 tl diyorum gene kimse ilgilenmiyor bedava olsa neden bedava diyebilecek bir halkız bedavaysa birşey deriz.

alien_fx
16-11-2010, 21:49   |  #31  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj
Alıntı: Karub  
120 lira olduğu için empati kuramıyor olabilir miyim acaba? :)
sen kaç liraya çıkarırdın oyunu türkiye gibi bir yerde ?

Karub
16-11-2010, 23:22   |  #32  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: alien_fx  
sen kaç liraya çıkarırdın oyunu türkiye gibi bir yerde ?

Türk halkı genelleme olarak orjinale karşı zaten. Kaç kişide orjinal işletim sistemi var, office vb. var ?
Allah bilir sizin işletim sisteminiz kaçaktır ama iş oyuna gelince emek var.

alien_fx
17-11-2010, 11:13   |  #33  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

İşletim sistemim ve bütün office programlarım hatta antivirus'um bile orijinal.

_hEro
17-11-2010, 16:15   |  #34  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Orjinal fiyatından yakınan arkadaşlar.Steam keyler satılıyor.Biraz araştırırsanız belki sizde 30 TL 'ye Black Ops sahibi olabilirsiniz ;)

Not: Multi harika ;)

Karub
17-11-2010, 17:58   |  #35  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Az önce bitti gerçeketen çok başarılı bir çalışma olmuş.

red14
18-11-2010, 03:35   |  #36  
Yeni Üye
49 mesaj

KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ORJİNAL OYUN ALMAK TAM OLARAK APTALLIK.KİMSE BİR OYUNUN FİYATININ NEDEN 120 TL OLDUĞUNU ANLATMASIN BANA.YOK ADAMLARIN EMEĞİ VARMIŞTA YOK HAKEDİYOLARMIŞTA... TABİ TABİ.KUSURA BAKMAYIN AMA DEDİĞİM GİBİ 120 TL KESİNLİKLE ÇOK PARA(ÖZELLİKLEDE TÜRKİYEDE)OYUN FİYATI DEDİĞİN ÇIKTIĞI GÜN 25 LİRADAN SATILIR BİR AY SONRADA 15 LİRAYA İNER.DAHA SONRALARIDA 5 LİRALARA FALAN İNER.AMA CANIM TÜRKİYEMDE 120 LİRA(AMA TABİ ALIM GÜCÜMÜZ ÜLKE OLARAK ÇOK YÜKSEK YA ONDANDIR BU ORJİNAL OYUN ALDIRMA İSTEĞİ)

mmurat3551
18-11-2010, 04:09   |  #37  
Üye
95 mesaj

Orjinal oyun almak istemeyen arkadaşlar korsan alınca hak yemiş olmuyorlar mı? Korsan oynamak zorundalar mı? Ekmeğinizin içine bayat ekmek katsalardı ne hissederdiniz? Ayıp değil mi korsan dan konuşmak? Her şeyi kolayımıza geldiği gibi halletmek bizi tembelleştirmez mi? Zihninizi köreltmeyin arkadaşlar. Eminim ki bu konuyu ebeveynlerinize danışırsanız sizi orjinal oyun satın almaya yönlendireceklerdir. Siz ufak bir adım atın her şey daha güzel olsun. Mutlu olmak için korsana hayır diyorum.

Regionella
18-11-2010, 12:38   |  #38  
Taze Üye
2 mesaj

İnternet faturamı zor ödüyorum. Param yetmediği için internetten indirmek zorunda kalıyorum. Orijinal alın diye çemkiren arkadaşlardan maddi durumu yeterli olanların bana burs vermelerini talep ediyorum.

antizero
18-11-2010, 12:55   |  #39  
Yeni Üye
23 mesaj

120 TL bir oyunun hakkı olmaz olamaz... Adamlar 1-2 milyon dolara imal ediyorlar oyunu ama kaç yüz milyon dolar ciro yaptıkları belli değil. Nerde burda denge? Milletin kazandığı para veya aldığı maaş ne kadarki bu kadar para verebilsin oyuna.. Bir oyuncunun ayda ortalama 5 oyun aldıgını düşünsek orjinal almaya kalksa asgari ücreti gözden çıkarması lazım.. Buna resmen yasal soygunculuk denir. Ben orjinal alıcam yine ancak herkes orjınal almak zorunda değil. Oda kendim çalıştıgım ıcın orjınal alabılıyorum yoksa bende alamam.21 yaşındayım ama Babama desemki 120 lira ver oyun alcam heralde harakiri yapar xD

Arkadaş ebeveynine söyle bakayım orjinal oyun 120 lira o ebeveyn neler yapacak merak ediyorum xD

Takmaisim
23-11-2010, 08:07   |  #40  
Taze Üye
2 mesaj

Sırf şuraya 2 satır yazı yazmak içinh kayıt oldum :D oyunu İNDİRDİM sabaha kadarda oynadım hatta oynamadan önce crack uyguladım.  Mutluyum.  
Adamlar uykularından yada yemeklerinden yada karılarından kız arkadaşlarından hayattan feragat ederek bu oyunu yapmadılar. Bu şirketlerde çalışan insanlar sizin benim gibi işine gidip sonra evine dönüp yatan uyuyan seks yapan yiyen içen insanlar bu adamlar zaten iyi paralar kazanıyolar dolayısıyla ondan bu işi yapıyorlar."Herkes emeğimize saygı duysun" diye kaygılarıda yok para kazanıyolar ve mutlular. Ayrıca şu işte korsan oynayan tutuklanır diyen arkadaşlarada neden bu oyunlara crack yapan kişileri tutuklamıyolar yada askeri operasyon yapmıyolar :D telefonlarımı yok, ip kullanmıyolarmı(yazarken bile koptum) nedir evde kapalı şekilde çekiç tornavidayla falanmı crack üretiyolar bu adamlar. Kısacası bu konular uzatılmamalı 4 sayfalık konu değil ama okudum yazdım(uzunda oldu). Herkese sevgiler saygılar bay.

ReakaR
23-11-2010, 10:37   |  #41  
Üye
54 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
Korsan fiyatı çok pahalı olduğu için tabi ki orjinal alıyoruz.
Tahminimce sende İstanbul'dasın. 5 TL'den veriyorum, Ümraniye'de sen kaç paraya sordun da pahalı geldi.

Son Düzenleme: ReakaR ~ 23 Kasım 2010 10:39
alien_fx
23-11-2010, 13:51   |  #42  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj
Alıntı: antizero  
120 TL bir oyunun hakkı olmaz olamaz... Adamlar 1-2 milyon dolara imal ediyorlar oyunu ama kaç yüz milyon dolar ciro yaptıkları belli değil. Nerde burda denge? Milletin kazandığı para veya aldığı maaş ne kadarki bu kadar para verebilsin oyuna.. Bir oyuncunun ayda ortalama 5 oyun aldıgını düşünsek orjinal almaya kalksa asgari ücreti gözden çıkarması lazım.. Buna resmen yasal soygunculuk denir. Ben orjinal alıcam yine ancak herkes orjınal almak zorunda değil. Oda kendim çalıştıgım ıcın orjınal alabılıyorum yoksa bende alamam.21 yaşındayım ama Babama desemki 120 lira ver oyun alcam heralde harakiri yapar xD

Arkadaş ebeveynine söyle bakayım orjinal oyun 120 lira o ebeveyn neler yapacak merak ediyorum

Arkadaşım hayatımda duyduğum en ama en saçma  yorum !
120 TL bir oyunun hakkı olmaz olamaz...
Ne demek bu ! üreten adam bunu uygun görüp bu fiyatı biçmiş. Senin çıkardığın bir ürünün birileri tarafından , sahtesinin satıldığını ve hiç kar edemediğini düşün !
 120 lirayı ödeyen insanlar aptal değil. Senin gibi korsan yandaşı olmamak ve hırsızlara para kazandırmamak için orijinal alıyorlar. Ben istesem bende 10 liraya alır crack yapar oynarım, ama senin gibi biriyle aramda fark olsun diye orijinal alıyorum !

Son Düzenleme: alien_fx ~ 23 Kasım 2010 13:55
alien_fx
23-11-2010, 14:06   |  #43  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

Oynamanız şartmı arkadaşlar ? Orijinal alamıyorum diyerek mazlum edebiyatı yapıyorsunuz, korsan alıyorsunuz.
 Gece gündüz çalışıldı bu oyunun yapımı için. Oyunlar sizin gibiler yüzünden Türkçe olmuyor ! Rusça bile olan oyunlar, Türkiye'de Türkçe orijinal oyun çıkarsalar bile emeklerin boşa gidip , milletin korsana yanaşacağını bildiği için Türkçe yapmak için uğraşmıyorlar. Hala bir yurdum insanında  utanma meydana gelmiyor. Söze gelsek, Müslüman adamız, hiç birşey çalmayız. Oyunu kendiniz kopyalayıp satın daha iyi.
 Emeğe saygı diye ne kadar bangır bangır bağırsamda kimsenin beni dikkate aldığı yok. Almayın yahu !
Alamıyorsanız almayın ! Korsan almanız şartmı ?!

ahmetsen7
23-11-2010, 15:48   |  #44  
Yıllanmış Üye
334 mesaj

adam TÜRKÇE yapmadığı sürece hiç bir oyunu orjinal almam

ahmetsen7
23-11-2010, 15:57   |  #45  
Yıllanmış Üye
334 mesaj
Oynamanız şartmı arkadaşlar ? Orijinal alamıyorum diyerek mazlum edebiyatı yapıyorsunuz, korsan alıyorsunuz.
 Gece gündüz çalışıldı bu oyunun yapımı için. Oyunlar sizin gibiler yüzünden Türkçe olmuyor ! Rusça bile olan oyunlar, Türkiye'de Türkçe orijinal oyun çıkarsalar bile emeklerin boşa gidip , milletin korsana yanaşacağını bildiği için Türkçe yapmak için uğraşmıyorlar. Hala bir yurdum insanında  utanma meydana gelmiyor. Söze gelsek, Müslüman adamız, hiç birşey çalmayız. Oyunu kendiniz kopyalayıp satın daha iyi.
 Emeğe saygı diye ne kadar bangır bangır bağırsamda kimsenin beni dikkate aldığı yok. Almayın yahu !
Alamıyorsanız almayın ! Korsan almanız şartmı ?!

PEKİ ters mantıkla neden bi ekrede türkçe çıkarıp satmayı denemiyor 1 oyunu öyle yapsın denesin satılmıyorsa bida türkçe çıkarmasın allahım yarabbim
KORSANA DEVAM
--HA bide oynamanız şartmı demişsin korsan alsakta alamsakda adama bi katkımız olmyuor yani Hİç almamakla korsan almak aynı şeye çıkıyor(şimdi bana adamların emeğini boşa yiyiorsun deme )
--belkide bunu bize söyleyen bu arkadaş kendi bile korsan alyıordurda burda laf olsun diye işte
doğa kaunnu bu işte naparsın

Son Düzenleme: ahmetsen7 ~ 23 Kasım 2010 16:00
alien_fx
23-11-2010, 16:34   |  #46  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj
Alıntı: ahmetsen7  
PEKİ ters mantıkla neden bi ekrede türkçe çıkarıp satmayı denemiyor 1 oyunu öyle yapsın denesin satılmıyorsa bida türkçe çıkarmasın allahım yarabbim
KORSANA DEVAM
--HA bide oynamanız şartmı demişsin korsan alsakta alamsakda adama bi katkımız olmyuor yani Hİç almamakla korsan almak aynı şeye çıkıyor(şimdi bana adamların emeğini boşa yiyiorsun deme )
--belkide bunu bize söyleyen bu arkadaş kendi bile korsan alyıordurda burda laf olsun diye işte
doğa kaunnu bu işte naparsı
Oyunum orijinal. Ve arkadaşım yaşından süphe etmeye başladım.
 Oyuna ekstra dil eklenmesi demek neredeyse binlerce dolara yakın israf demek. Onun aksiyon anları içinde gelecek Türkçe sesleri gibi detaylar ekstra para kaybı ve uğraş demek.
 Peki adamlar Türkiye'de bu kadar az satış karı varken neden Türkçe yapıp deneme amaçlı satsın ?
Bu sakız kutusu değil arkadaşım deneme için farklı seçenekler koyulsun.
İnsan gibi orijinal alsanız rakamlarımız yükselir, ve satışın çok olduğunu gören yapımcılar Türkçe oyun çıkarma fikrini düşünmüş olur ki Türkçe oyun olarak Crysis ve Crysis Warhead gibi çok sağlam örnekleri var.
 Onu geçip sorayım, oyun Türkçe olsa ve yine 120 lira olsa yine almayacaksın.
Şunu da anlamadım , korsan almış olsam neden orijinal savunayım ?
 Bir MR çektirmeniz ve nöroloğa görünmeniz dileğiyle ahmetsen7 arkadaşım...

alien_fx
23-11-2010, 16:39   |  #47  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

Ayrıca arkadaşım korsan alarak hırsızlık yapan insanlara para desteği sağlıyorsun.
 Bunları kendine yedirip birde Korsana devam diyorsun. Sen gibi tipler varken neden imkansız bir ters mantık kullanarak ekstra masraf yapıp Türkçe oyun çıkarsın yapımcı ?
 Azıcık kafa yor. İşine geldi diye korsanı savunma. 2 dakika empati kur. Sen böyle bir oyunu kaç liraya çıkarırdın, hemde Türkiye gibi bir yerde ?

ahmetsen7
23-11-2010, 17:32   |  #48  
Yıllanmış Üye
334 mesaj
Oyunum orijinal. Ve arkadaşım yaşından süphe etmeye başladım.
 Oyuna ekstra dil eklenmesi demek neredeyse binlerce dolara yakın israf demek. Onun aksiyon anları içinde gelecek Türkçe sesleri gibi detaylar ekstra para kaybı ve uğraş demek.
 Peki adamlar Türkiye'de bu kadar az satış karı varken neden Türkçe yapıp deneme amaçlı satsın ?
Bu sakız kutusu değil arkadaşım deneme için farklı seçenekler koyulsun.
İnsan gibi orijinal alsanız rakamlarımız yükselir, ve satışın çok olduğunu gören yapımcılar Türkçe oyun çıkarma fikrini düşünmüş olur ki Türkçe oyun olarak Crysis ve Crysis Warhead gibi çok sağlam örnekleri var.
 Onu geçip sorayım, oyun Türkçe olsa ve yine 120 lira olsa yine almayacaksın.
Şunu da anlamadım , korsan almış olsam neden orijinal savunayım ?
 Bir MR çektirmeniz ve nöroloğa görünmeniz dileğiyle ahmetsen7 arkadaşım...
asıl senin biraz düşünmen lazım türkçe yama yapanlar heralde milyon dolar harcayıp yapmyıor forum sitelerinde bile oyunların çoğuna türkçe yama yapılyıor kim milyon dolar verip yapacak bunu iyice saçmalamışsın(yada bu hiç aklına gelmemiş)
TÜRKÇE deneme yapsın dedyisek seslerin türkçe olmasına gerek yok sadece menü ve altyazı olsa oyunu anlayarak oynayacağımız için alırız heralde
bi cevap yazarken düşünerek ver
YAŞTAN şüphe edilmez bikre oda ayrı bi konu
yaşımı merak ettiysen 18  herşeyin bilincindeyiz biz sen merak etme

Son Düzenleme: ahmetsen7 ~ 23 Kasım 2010 17:51
alien_fx
23-11-2010, 18:03   |  #49  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

Türkçe deneme diyerek menü yazılarını kastettin öylemi ?
...
 Neyse geçelim. Daha fazla uzatmanın alemi yok. Elindeki korsan oyunla sana mutluluklar arkadaşım.

ahmetsen7
23-11-2010, 18:21   |  #50  
Yıllanmış Üye
334 mesaj
Türkçe deneme diyerek menü yazılarını kastettin öylemi ?
...
 Neyse geçelim. Daha fazla uzatmanın alemi yok. Elindeki korsan oyunla sana mutluluklar arkadaşım.
menüleri ve altyazıları bu fazla bi para gerektirmez hatta nerdeyse bi 5-6 dil bile eklenebilir standart varolan diller arasına konuşmalar ingilizce olsun altyazı ve menüler çevrilsin ne var bunda yani

diğer bi mesele adamlar madem satılmayacak diye düşünüyor neden burda satışa çıkartıyor
zaten yaptığın anket saçma ötesi korsanmı? orjinalmi? tabiki normal şartlar altında  orjinal oyun alırız bunu artık sormanın anlamı ne korsan alıp multiplayer zevkini yaşayamamak ve abuk sabuk sourunlarla uğraşmak
yerine orjinal alırız ama orjinalinde bir eksisi var oda çooookkk büyük bir eksi (para)
hele birde şey demişsin
'' adamlar emek harcamış istediği fiyattan piyasaya sürer '' demişsin
yokya ne ala işe baksen  her ülkenin kişi başına düşen maddi gelir seviyesi var bunu göz önünde tutacaksın yok öyle 3 kuruşa 5 köfte
 ben şahsen orjinal alyıor olsam gelipte burda senin gibi öterek belirtmem alıyorsan kendine bak korsan alanlarada karışmaya hakkın yok snein
ben sana niye orjinal alıyorsun diyormuyum ---yok ozaman sende susacaksın
adamar bizi hice sayacak bende gidip orjinal alacam öylemi bırak alalhını seversen(hem maddi açıdan görmezden geliyor hemde bahsettiğimiz dil meselesinden)

Son Düzenleme: ahmetsen7 ~ 23 Kasım 2010 18:23