Fiyatta zaten o yüzden 120 lira. Zaten az satılıyor, satılan az miktardan yüksek kar elde etmek amaçlı.
CoD:Black Ops'unuz Orijinal mi Korsan mı ?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.misal veriyorum
120 liraya sattınca diyelim 2 tane sattı eder 240 lira
80 liraya satsa 3 tane satar eder 240 lira
bunuda düşün
Bu forumda üç kişinin orijinal oyun olması mucize demek.
Ki ya 3 kişi almıştır ya 5.
ayrıntıya inmeye gerek yok örnek verdim
Hastamısınız canınızmı sıkıldı Türkiye'de satılan yada korsan oynanan oyunlar sizdenmi soruluyo size ne ya kime ne. Ne uzamış, alien_fx hala adamların sabah akşam oturup ebleyerek oyun yaptığını düşünüyo ama işte öyle değil. Ayrıca Türkiye'de oyun yapılmaması değil yapılamamasının sebebi yetersiz eleman, bütçe ve yüksek dozda melankoli. Yeterli eleman bulunduğu zamanda para ve sponsor. Türkiyede sadece oyun sektörü değil çoğu alanda bu sıkıntı var git bir araştır. Hayatındada hiç korsan oyun oynamamış gibi insanları eleştirme. Sonu biraz sert olmuş yumuşatalım sevgiyle dolalım.
Hayatım da 1 kez olsun korsan oyun oynamışsam, evimi bedavaya size vereceğim.
Ama neyse uzatmaya gerek yok. Korsan oynayan arkadaşlarada hayatlarında başarılar dilerim.
120 milyona oyun mu olurya!!!!!???? tartıştığınız konuya bakın..... g*t herifler gelip bizi sömürüyo bütün dünyada olduğu gibi... 120 lan bir cd.... bana emekten bahsetmeyin.. resmen hırsızlık bu hırsızlık başka açıklaması olamaz....!! tanesini 25'e verse daha çok alan olacak.. yine bi dünya para kazanacaklar. eminimki şimdikinden çok kazanırlar.. ama heriflerin gözü doymuyor. tartıştığınız konuya bakın ya.. orjinal alan adaömda kendini üstün bi varlık sanıyo ya en çok buna deli oluyorum.i 120 liraya 1 hafta geçinmeye çalışan insanlar var. ben gidip 120 lira oyuna verirsem. utanırım kendimden utanırım.
Bende duygulandım arkadaşım. Bu kadar düşük zekaya inip kendinize hak verdiğnize hala inanamıyorum.
Tamam kardeş sen git 120 tl ver. Benim bir götü boklu oyuna 120 tl verecek param yok.Oyunu 15-20 TL'ye satsalar gidip orjinal alırım.Gidipte şimdi bana orda çalışan adamların hakkıymış maaşıymış deme.Şimdi araştır bakalım black ops kaç milyon dolar gelir elde etmiş? Onlar o kadar gelir elde ettiyseler bende 120 tl gelir elde ettim.Ne de olsa korsan kullanıyorum.
120 tl ile fakir bi aile 1-2 hafta geçinmeye çalışıyo, sen aldığım oyunların hepsine 120 tl veriyorum diye hava atıyosun
sen zenginsen şimdi burda bizi ezme mi lasım
bu oyunun senaryosunu yazanlara en büyük payı vermek gerek süper bi senaryosu var oyunun.
oyun 120 liraysa;
60 lirası senaryoya, 40 lirası grafiklere ve oynanışa, 20 lirayıda seslere vermek doğru olur. aslında sesler 5 para etmezde neyse..
yahu tartıştığınız konuya bak.burası müslüman ülke değil mi? bir cami hocasına yada müftülüğe yada diyanete oyunları korsan kullanmanın sakıncası var mı diye hiç sormayı düşündünüz mü?
size verecekleri cevap aynen şöyle kul hakkının müslümanı hıristiyanı yahudisi olmaz.bir müslüman bir hıristiyanın kul hakkını yese hıristiyan vatandaş cehennemim en dibinde bile olsa kul hakkını yiyen müslüman bile cehennemde yanarsa hiç şaşırmam.
islamiyette insan ayırımı yoktur.bütün alemlerdeki bütün canlıların kul hakkına saygılı olan tek din islamiyettir.(gelen son din olduğu için) bende korsan oyun oynadım bazen oynuyorumda.ama orjinal oyunlarımda var.yurdum insanına bir konuda hak verebilirim.oda orjinal oyun fiyatlarının bizim ülkede çok şişirildiği.ama bu korsan kullanımını haklı göstermez.ülkemin yasalarına göre dışarda korsan oyun ve yazılım taşırken yakalanırsan para cezası yersin.ama evde bulundurursan sadece ev kullanıcıları uyarı alır.
korsan oyun yazılım taşımanın cezası evde bulundurmadan daha fazladır.gerçi polislerinde işine geldiğinden kimse korsan oyun alana ve taşıyana hiç ceza vermiyolar.yani bu kanun uygulanmıyor.bir korsan oyun satıcısı basıldığında oyunu satın alana ceza verilmiyor.eeee tabiki polislerimizde korsan kullandığından tabiki bende o kadar maaş alsam bende korsan alırdım.çünkü adamlar o kadar tehlikeye rağmen üçün birini alıyorlar.polislere savcılara hakimlere bu kadar az para verenler maaş verenler utansınlar.tabikide savcılar hakimler bile korsan kullanırsa hiç şaşmam.adamlar ev geçindirmeye çalışıyor.bir de üstelik işin yoksa onca davayla uğraş bir ton üst düzeyli insandan baskı gör.yok şu davayı böyle sonuçlandıracanda falanda filanda.
sorunuzun cevabına gelince şimdi ne desemki bilmemki bu yüzden hem oyun korsan hemde orjinal arkadaşlar.nasıl mı şöyleki oyunu korsan aldığınızda oyunu aklarsınız işte o zaman kara oyun aklandığı için orjinale dönüşüyor.korsan oyunlarınız aklanır arkadaşlar dermişim.heheheheheheheheheh
birde internetim izlendiğinden oyun korsam desem yalan beyan orjinal desem yalan beyan bu yüzden hem orjinal hem korsan diyorumki polisler benim cin gibi olduğumu anlasınlar.
geçenlerde bayağı geçenlerde bizim korsancıdan oyun alim dedim.call of juarez bound in blood oyunu.yanımdan bir polis bir geçti.tabiki benim korsan oyunun gömleğin içine saklamıştım.sivil polislerde geçti yanımdan kimsenin ruhu duymadı anlayacağınız.birde flash diskle yazılım oyun taşıma olayı var.burda korsan taşımanın teknolojik olanı.birde kimsenin bilmediği bir korsan oyun yazılım taşıma olayı var.bunuda ben buldum.cep telefonu microsd kartıyla korsan taşıma olayı var.mesela benim telefonum e51 son fireware güncellemesiyle 16 gb micro sd kartı desteklemekte.yani call of duty black bilmem ne eğer çok hızlı micro sd (yazma hızı) kullanıyorsanız sanırım sığabilir.yanlız çok hızlı olanları sanırım çok pahalı.
herneyse ama şunu şöylemek gerekirse sanırım kanunda microsd ile korsan taşıma olayı kanunda açıkca yazmıyor.eğer kanunda her türlü elektronik ortamla taşınması diye bir ibare geçmiyorsa bu kanunu yazan insanların ileri görüşlü olmamasından kaynaklanmakta.eğer korsan dvd ve cd ile taşınması diye sadece geçiyorsa gülmekten kırılırım yahu.bu şu demek flash diskle taşınırsa polis size bir şey yapamaz anlamına gelmekte.
bu bilgileri verdikten sonra bu kadar şeyi söylememin amacı sizlere yurdum insanının cin gibi olduğunu göstermek ve sizleri bir nebze güldürebilmektir.yoksa yazılım korsanlığı doğru bir şey değildir.
kul hakkını ne söylerseniz söyleyin geçersiz kılamazsınız.aslında orjinal oyunlarda kdv kalksa yada oyun satan firmalar aracı firmalarla bunu yapmayıp direk her ülkede kendileri üstlense.oyunlar yarı fiyatına satılırdı.mesela ubisoft kendisi gelip türkiyeye ubisoft ürünleri satış mağazası açsa.diğerleride böyle davransa güzel olamazmı yahu?
amann boşverinyahu orjinal alan orjinal almaya devam etsin
orjinal alamayan bizlerde korsana devam edelim
ilerde belki kendi ülkemiz oyunlar yapar bizde öyle orjinal alırız
Ben zengin felan değilim arkadaşım. Alt kasası çıkmış bir laptop kullanıyorum. Ama hırsızlık yapmamak için orijinal alıyorum. 120 lira benim içinde büyük bir para.Hırsızlığı korsan kullananlar yapıyor onu anladım da seni geren tarafını hala anlayamadım ?
Adam hırsızsa SANANE bundan ?
Sen takıl kafana göre.
beyler, orjinal alan alsın tamam.ama kalkıp diğerlerine hırsızlıkmış bilmemneymiş söylenmesin. yurtdışında daha ucuza satılıyor orda emek daha mı az değerli oluyor da biz hakettikleri değeri verecek kadar zenginiz yani? ülkemiz şartları gereği akıllı geçinen dağıtıcılar ve hayvan gibi bindirilen vergiler olmasa elbette daha makul fiyatlarda satılır oyunlar ve daha çok satış yapılır. emek emek diyip duruyorsunuz, para ödeyip oyundan memnun kalmayan tüketicinin beklentisi ödediği para ne olacak peki? müşteri memnuniyeti diye bir şey yok mu?
ayrıca oyun sektöründe çalışan insanların çoğu babalarınızdan fazla kazanıyor ve de esas pastayı şirket sahipleri götürüyor. öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki babanızla ortak o firmaların sahipleri... hem düşünsenize babanızdan oyun için 120tl istediğinizi.. bedavaya gerçek fps aksiyonunu evinizde yaşatır size(çoğunluk için). yaşadığınız ülke türkiye.. abd ingiltere fransa falan değil farkındaysanız. başbakanın dediği gibi kişi başına düşen ücret 10.000tl de değil.
oyunların türkçe olup olmaması ayrı konu, adamlar türkiye yi saysalar zaten yaparlar siz rahat olun. korsanı tek biz mi kullanıyoruz şu koca dünyada da adamlar türkçe desteği sağlamıyor oyunlarda.