COFEE: Bilgisayar 20 dakikada teslim oluyor

CHIP Online
01-05-2008, 11:14   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft COFEE ile polise destek vererek internet suçlarını araştırmada yardımcı olmayı planlıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/COFE ... im-oluyor_6665.html

Microsoft, polisin internet suçlarına karşı olan savaşını daha iyi bir şekilde desteklemek istiyor. Bu iş için şüpheli kişinin bilgisayarını kontrol etmede polislere yardımcı olacak olan COFEE programı geliştirildi.

COFEE'nin açılımı "Computer Online Forensic Evidence Extractor" (Çevrimiçi Bilgisayarlar için Adli Kanıt Çıkarıcı) ve bir USB belleğin içine sığıyor. Program PC'nin uygun bir portuna takılıyor ve 20 dakika içinde dijital kanıt toplayabiliyor. Bu 20 dakika içinde 150 program komutu çalıştırılıyor ki, normalde memurlar COFEE olmadan bu iş için saatlere ihtiyaç duyuyordu. Polisler şüpheli kişinin bilgisayarı kapanmadan ya da kanıtlar bilinçli olarak silinmeden tüm veri izlerini kaydedebiliyorlar. Bu veriler arasında şifreler, sabit disk içerikleri veya kullanıcının sörf izleri var.

Microsoft'a göre aralarında Almanya'nın da olduğu 15'den fazla ülkede 2000 memur COFEE ile çalışıyor.

Tüm konu: COFEE: Bilgisayar 20 dakikada teslim oluyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tip yazılımsal takip sistemleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

damdanakan
01-05-2008, 18:07   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

Yetkili olmayan kişilerin eline geçerse kötü olur diyorum diye düşünüyorum ben.

eolos
01-05-2008, 20:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

bence güzel bi olay insanlar netten suç işlemesin

isevinc
02-05-2008, 15:37   |  #4  
isevinc avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
78 mesaj

suçu olmayanların korkmasına gerek yok
ama yinede programın ilgisiz kişilerin eline geçmesinin engellenmesi gerek diye düşünüyorum

M3ric
07-05-2008, 10:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj

Wine ile calisiyor mudur acaba? Download ini bulursam deneyecegim. Merak ediyorum ne diyecek bana. :D :D :D

M3ric
07-05-2008, 11:03   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj
isevinc
suçu olmayanların korkmasına gerek yok
ama yinede programın ilgisiz kişilerin eline geçmesinin engellenmesi gerek diye düşünü
Boyle bir engellemeye gerek yok ki. Programin yaptigi is sadece macro calistirmak. BSA'da kayitli olan firmalarin urettigi programlarin listesi bellidir zaten. Bunlari uninstall etseniz dahi registry icinde ve bazi klasorlerde izleri kalir. Program bu izleri takip ediyor. Elle yapilan islemleri otomatik olarak yapiyor. THInstall v.b. programlar araciligi ile zaten program kurarken yapilan ayarlamalari tesbit etmek mumkun. Yani biraz bilgisai olan kullanici bu durumda neler olacagini bilir. Sadece korkutmaya yonelik bir haber.

Korsan program kullanan kisi bilgili ise izlerini silmeyi de bilir. Acemi ise iz birakir. Elle de olsa programla da olsa ayni seyler araniyor. Onun icin program sadece BSA yetkililerinin baskin sirasinda harcadigi sureyi kisatlmak disinda bir anlam ifade etmiyor.

Tabii korsan yazilim kulalniyorsaniz tesbit edilmesi durumunda yaptirimlarinin cok agir olacagini hatirlatmak gerekli. Eger Microsoft mahkeme emri cikartir da bu yazilimi  tum bilgisayarlara guncelleme olarak yukleme karari cikartirsa korsan yazilim kullananlarin vay haline.

Son Düzenleme: M3ric ~ 07 Mayıs 2008 11:07
AdminAbi
09-05-2008, 20:20   |  #7  
Yıllanmış Üye
156 mesaj

microsoft babasına bile hayrı yokken neden boyle biseyi vermis olabilir tabiki yasalarla arasını iyi hos tutmak icin yani ve kesin yine birseyler dusunuor microsoft.. bence bi programla bisey edemezler ancak lamer pesinde kosup dururlar :)