Arkadaşlar öncelikle belirtiyim Nod32 kullanıyordum ve her gun 3-5 kere guncellendi felan diyordum içim rahattı ancak bir trojan girdi bilgisayara, etkileri:
-arkaplan değişti
-sürekli bilgisayarınızda virus diyip duruyo, yani virusun kendisi yapıyo bunu kafasına göre siteler açıyo, güya temizliyor felan
-inanılmaz derecede yavaşlattı bilgisayarı, surekli intenete baglanmaya çalışıyodu interneti kapattım
-Nod32 yi sildim kaspersky 7.0 yukledim (trail versiyon) tarattırıyorum 10-15 saat felan sürüyor, trojanları buluyor bir çoğunu siliyor ancak bi tanesine halen çalışan program (running module) diyerek silemiyor temizleyemiyor da.
Bu arada geri yükleme yapayım dedim ilk defa denedim; geri yuklemeyi kaydettiği tarih sadece virusun bilgisayara yuklendiği an yani geri yuklemeyide etkilemiş yapmamın bi anlamı yok (gene de yaptım ancak sonuç aynı)
Son kez kaspersky la bi kere daha denedim önceden sildiği trojanlar gitmiş ama silemediği trojanı hala silemiyor. Kasperskyi silcem, bu siteden yorumlardan bakarak ad-aware se yükliycem son kez onla taratcam ancak pek ümidim yok.. Xp kullanıyorum format atmadan çözmem lazım bir sürü önemli belgem var dersler resimler felan..
Başına daha önce gelmiş veya en azından bir fikri olan arkadaşların yardımlarını acilen bekliyorum.
saygılar