ÇOK ACİL ONLİNE OLANLAR...

balimers
11-01-2007, 16:26   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

ARKADAşlar şu an format atmadan bilgisayarı kurtarmaya çalışıyorum da bi yerde takıldım acil yardım gerekiyo...

cd yi taktım r ye bastım onarması için.sonra sürücü seçtim.
sonra şifre istedi bende enter e bastım.

ve C:\WINDOWS yazısı geldi bi komut yazmam gerekiyo burda..ne yazcam burdan sonra bilen varmı çok acil ...??

viking20
11-01-2007, 16:30   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Arkadaşlar Açılmayan windows xpler içinde aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.
Öncelikle xp cdsini taktığımızda karşımıza onar diye bir seçenek gelmez.
Ama cd'yi takıp bilgisayarı yeniden başlat dediğimizde ( Bios ayarlarından first boot device olarak cd-rom seçili ise) cd'den ön yükleme için bir tuşa basın diye bir seçenek çıkar. Tabi Biosta boot device olarak cd-rom seçili değilse, bunu ayarlamamız gerekiyor. Tecrübesiz kullanıcıların bios ayarlarıyla oynaması işin içinden çıkılmaz sonuçlar doğurabilir zira bu ayarlardan anlamayan kullanıcıların karıştırması tavsiye edilmez. Cd.den ön yükleme için bir tuşa basın dendi. Herhangi bir tuşa bastıktan sonra yaklaşık 3 ile 4 dakika arası bekliyoruz.(çünkü ön yükleme dosyaları kaydediliyor). Ve windows xp'yi kurmak için enter tuşuna basın veya onarmak için "R" tuşuna basın diyor.Biz onarmak için "R" tuşuna basıyoruz. Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bir soru geliyor.Bilgisayarımızda bir sistem yüklü olduğunu varsayarak 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz.Yönetici parolası yazın diye bir seçenek çıkıyor.Parolanız varsa yazıyorsunuz. Yoksa enter tuşuna basmanız yeterli.Enter tuşuna bastık ama hala onarım başlamadı. msdos da "C:\windows>" yazıyor.Ne yazmanız gerektiğini söyleyeyim "chkdsk /r" yazılır ve enter a basılır.chkdsk ile sağ sılaş(/)arasında bir boşluk vardır, dikkat edilmelidir.Böylece sistem eksik veya bozulmuş sistem dosyalarını onarmaya başlar. kolay gelsin..(Alıntıdır).

romedall
17-04-2007, 14:27   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj
viking20
Arkadaşlar Açılmayan windows xpler içinde aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.
Öncelikle xp cdsini taktığımızda karşımıza onar diye bir seçenek gelmez.
Ama cd'yi takıp bilgisayarı yeniden başlat dediğimizde ( Bios ayarlarından first boot device olarak cd-rom seçili ise) cd'den ön yükleme için bir tuşa basın diye bir seçenek çıkar. Tabi Biosta boot device olarak cd-rom seçili değilse, bunu ayarlamamız gerekiyor. Tecrübesiz kullanıcıların bios ayarlarıyla oynaması işin içinden çıkılmaz sonuçlar doğurabilir zira bu ayarlardan anlamayan kullanıcıların karıştırması tavsiye edilmez. Cd.den ön yükleme için bir tuşa basın dendi. Herhangi bir tuşa bastıktan sonra yaklaşık 3 ile 4 dakika arası bekliyoruz.(çünkü ön yükleme dosyaları kaydediliyor). Ve windows xp'yi kurmak için enter tuşuna basın veya onarmak için "R" tuşuna basın diyor.Biz onarmak için "R" tuşuna basıyoruz. Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bir soru geliyor.Bilgisayarımızda bir sistem yüklü olduğunu varsayarak 1 yazıp enter tuşuna basıyoruz.Yönetici parolası yazın diye bir seçenek çıkıyor.Parolanız varsa yazıyorsunuz. Yoksa enter tuşuna basmanız yeterli.Enter tuşuna bastık ama hala onarım başlamadı. msdos da "C:\windows>" yazıyor.Ne yazmanız gerektiğini söyleyeyim "chkdsk /r" yazılır ve enter a basılır.chkdsk ile sağ sılaş(/)arasında bir boşluk vardır, dikkat edilmelidir.Böylece sistem eksik veya bozulmuş sistem dosyalarını onarmaya başlar. kolay gelsin..(Alıntıdır).
stern
17-04-2007, 15:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

sorunu tam olarak aktarırsan yardımcı olmaya çalışırız şuanda sen kurtarma konsolunda görünüyorsun ki burda senin yapabileceğin tek işlem chkdsk işlemi ki bu sistem dosyalarını kurtarabilecek bir işlem değil...chkdsk işlemi sadece diskte bulunan hatalı sektörler ile ilgili onarma işlemi yapar senin yapman gereken işlem kurulum esnasında F8 ile sözleşmeyi kabul ettikten sonra R tuşuna basıp sistem dosyalarını onarman olacaktır....

chiemsee111
17-04-2007, 17:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

Sen yanlis yere girmissin arkadasim. Burada sadece fixmbr , fixboot , chkdsk gibi komutlarla calisabilirsin. Pc ni yeniden baslat ve secenekler gelince R ye basma. Enter a bas bu sefer önüne iki secenek gelecek.

Seçili Windows XP yüklemesini onarmak için “R” ‘ ye basın
Onarım yapmadan yeni bir Windows XP yüklemek için ESC' ye basın

iste burada R ye basacaksin ve onaracaksin. Yalniz unutmaki bu onarma tüm sorunlarin cözülecegi anlamina gelmez. Verilerini yedekledikten sonra format atmani tavsiye ederim. Eger bu bölümde basarili olamazsan :

kolay gelsin

Son Düzenleme: chiemsee111 ~ 17 Nisan 2007 17:10
efsane18
18-04-2007, 09:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
173 mesaj

arkadaşım normalde orjinal xp sidilerine bu sorun pek yaşanmıyor yaşansa bile böyle önemli sifreyi veriyorlar ama senin xp sidiside orjinal olmaya bilir iyi dikkat et sonra cevap yaz yardım edelim