[Çok acil] Vista Problem

mhmTR
22-03-2009, 07:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
322 mesaj

Beyler ben dün çok şükür bir bilgisayar aldım.Doğal olarak uzun zamandır yapamadığım oyun zevkinijn doruğuna çıkma olayını yapmadım.Bekleyemiyorum. Kahkaha Sistemim şöyle:

İntel E8400 3,00 Ghz
Zotac GTX 260 AMP2! 896 MB 448 Bit
Gigabyte EP43-DS3L
A-data 4 Gb 1066 Mhz DDR2 ram

Ben Vista hakkında bilgisi olmayan biri olarak tavsiyelere uyarak Vsita Ultimate 64 bit yükledim.Ancak ne bir oyun çalıştırabiliryorum.Nede Modem driverımı yükleyebiliyorum (galiba vista desteklemiyor).Açıkçasıda Xp den çok bir farkını göremedim (yeni nesil özellikler hariç (ready boost vs))Ben oyunu yükelemk içinde yok directx 9 şu versiyon ara yok 32 bite çevir uğraşmak istemiyorum Çok fazla performans farkı ve oyun destek sorunu (Gta 4 vs. Xpde) olmassada XP'YE GEÇMEK İSTİYORUM...

Ne diyorsunuz performans farkı hakkında...

Çok acil

Son Düzenleme: mhmTR ~ 22 Mart 2009 09:04
Barış
22-03-2009, 09:43   |  #2  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

en basta 4gb raminizi xp de kullanamıyacaksınız.
işlemciniz 64bit mimarisinde bu açıdan vista çok daha iyi olucaktır.
dx10 olsun diğer özellikleri ile olsun vista ultimate derim :)

Ankartınızın Vista ethernet driver'ı

birde çalıştırmak istediginiz oyunlar nedir ?

Banned
22-03-2009, 10:18   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj

fark göremediini söyleemişsin ben sana en basit farkı söyleyeyim ben 1.5 senedir aynı vistayı kullanıyorum geri yükleme bile yapmadım ilk kurduğumdan çok daha hızlı xp olsaydı yaklaşık 5 format yemişti bırakın bu cahilce xp saçmalığını driver ı bulamadıysanda bu senin hatandır

mhmTR
22-03-2009, 10:32   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
322 mesaj

Ben vistayı dün akşam yükledim ve yüklemeyi denediğim 6 oyundada hatalar oldu 2 oyun hariç (GTA IV ve Far Cry 2) onlardada internet bağlantısı gerekti yama vs  için ama modem driver ı vistayla uyumlu değil şuanda yaptıpğım gibi eski Pc yi bağladım aradım ama bulamadım...Ben eski oyunlarıda Cod 4 battle field vs oynamak istiyorum her seferinde yama aramakla uğraşmak benim canımı sıkar...

Bu arada es-low ADSL modem driverına gerek yokmu?
Verdiğin ethernetî yükleme  yeterli olacak mı?

Son Düzenleme: mhmTR ~ 22 Mart 2009 10:33
suikastby
22-03-2009, 10:38   |  #5  
Yıllanmış Üye
370 mesaj

vistada kal pc nin özelliğine yazık olur zaten vistada dırecx 9 yüklü ancak etkin değill dırecxi etkinleştir https://www.chip.com.tr/forum/Win ... stirmak_t55328.html buradaki işlemleride uygularsan pek sorun yaşamazsın

mhmTR
22-03-2009, 10:39   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
322 mesaj

Peki sağolun o zaman alışacaz artık çoğu -2008 oyununda probleme Kahkaha

suikastby
22-03-2009, 10:40   |  #7  
Yıllanmış Üye
370 mesaj

ayrıca modem sorunu içinde bilgisayarı yeni almışsın büyük ihtimal anakartın üstünde vista driver inside gibi bişey yazıodur kesin bağdaştırcıdan anakarrtın cdsi taklıyken arama yap bulacaktır

Banned
22-03-2009, 10:45   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj
mhmTR
Ben vistayı dün akşam yükledim ve yüklemeyi denediğim 6 oyundada hatalar oldu 2 oyun hariç (GTA IV ve Far Cry 2) onlardada internet bağlantısı gerekti yama vs  için ama modem driver ı vistayla uyumlu değil şuanda yaptıpğım gibi eski Pc yi bağladım aradım ama bulamadım...Ben eski oyunlarıda Cod 4 battle field vs oynamak istiyorum her seferinde yama aramakla uğraşmak benim canımı sıkar...

arkadaşım oyunlarda problem çıkmsının sebebi oyunnun korsan olması ben 2000 lerin altındaki oyunlardan bir kısmı hariç şimdye kadar çalıştıramadığım oyun olmadı cod 4-5 crysis half life serisi,silent hill,assasins creed,far cry 1-2 mitolojiler,aklıma şu anda gelmeyen onlarca oyun yamalarda zaten oyunun problemi hataları düzeltiyorlar bunun vistayla ne alakası

Barış
22-03-2009, 10:49   |  #9  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
mhmTR

eger modemin hattı değişmediyse ve içindeki bilgiler dogru ise ttnet kullanı adı vs. vs. modem için herhangi bi kurulum gerekmiyor ethernet kartını kurup modemi baglayıp girebilirsiniz

mhmTR
22-03-2009, 11:14   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
322 mesaj

aynen yaptım ancak modemin power ve link ışıkları yanmıyor normalde bağladığınızdada yanmaz ancak driver ı yükleyince yanmaya başlar şimdi ethernet kartını kurdum herhangi bir değişiklik olmadı.Modem driverını yüklerken normalde önce bekleyiniz gibi bir yazı ardından modem ayarları seçimi vs gelirdi (pppoe,8-35 vs) ama şimdi vistada yüklerken bekleyinizin ardından modeminiz başarıyla yüklendi deniyor... Bana bir çıkış yolu gösterin modemi halletsem gerisi gelir...