herkese mrb
ben delphide bir otomasyon programı yazıyorum ve dbgrid yerine stringgrid kullanmak istiyroum.Çünkü dbgrid de sürekli saçma sapan hatalardan program kilitleniyor.Size sormak istediğim kullanıcı programı açtı ve kullanıyo.Şİmdi kayıt eklemek istediği için ekle bölümüne geldi ve string grid içine ekleme yapıcak.Ama ben string grid de kişinin kaçtane kayıt girdiğini elde edemediğim için kayıt sayısını belli bir sayıyla sınırlamak istiyorum.Mesela en fazla 30 kayıt girip ekleme yapınız.daha sonra yine eklemek isterse grid ' in içini temizleyip yine bir 30 kayıt yazıp ekliyebilir.Ama bu sizce kötü bir programcılık mı olur bana bunu söyleyin.yada string grid kullandığımd a kullanıcı kaç kayıt girmiş bunu nasıl elde ederim..bana bu konuda yardımcı olcak varsa biran önce söylesin çünkü bunu çözemeden ilerliyemiyorum.acil cevap bekliyom.şimdiden teşekkürler...
çok acil yardım...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
dbgrid in saçmaladığını ilk senden duyuyorum ne kullanıyorsun ki? TMS ise saçmalar kullanma, infopower veya quantum öneririm gridde.
stringgridi 30 luk açtır madem. veya 31. satıra geldiğinde tekrar 30. satıra konumlandır. bişiler yap madem. ama stringgrid kullanman pek akıl karı değil