cok acil yardima ihtiyacim var

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
istanbullu2001
11-04-2006, 16:02   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
160 mesaj

selam adminler ve degerli uyeler benim basima olmayan bir olay geldi bende anlamadim ne oldugunu ben xp kulaniyorum hdd iki kisim surucum var c d olmak sartiyla bugun computorumu actim computor calismiyor acilmiyor ben tekrar format atayim dedim fakat kabul de etmiyor format atmayi
o zaman dedim reparieren yapayim
onuda kabul etmiyor
ve bana cikan yazi aynen soyle yaziyorum bunu anlamadium nedir bios danmi bir sey oldu anlamis degilim yaziyorum
OPETATING SIYSTEM NOT
FONUND
YARDIM EDEN ARKADASLARIMA VE ADMIN KARDESLERIME TSK EDERIM
YALNIZ BIR SEY DAHA SORACAGIM BIOSTAN BIR AYARLAMI OLACAK ONUDA YAZIN LUTFEN

egemengiga
11-04-2006, 20:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

BIOS dan suruculeri gorup gormedigini kontrol et. HDD gitmis olabilir.

LaNeTLi
16-04-2006, 15:44   |  #3  
Üye
87 mesaj

sana en basit şekli yazıyım sen xp cd tak ve harddisk ekranına kadar gel orda harddiski görmüyorsa yanı c yi artık kaç parca varsa o zaman harddiskin yalan oldu demek yani ölmüş kasayı aç ve başka ide(sata)slotuna tak eger gene örmezsen bu sever başka arkadaşa tak dene oda olmadımı o zaman hem verileri hemde harddiski gitmiş demiştir.

anlamanın en basit ve en kolay yolu budur.kolay gelsin

sen biosdan şüpeleniyorsun bak biosdan anlamıyorsa hiç girme direk ide leri değiştir ide2 tak veya sataysa oraya işde yine görmezsen kesin harddiskte sorun wardır.

98 başlangıç disketin versa bu yönemide uygulaya bilirsin disketi tak windos kurarmuş gibi ilerle sonra sana fat yazar ve uzun bir yazı cıkarsa tam hatırlamıyorum ama söyle yazması lazım diskiniz 512kb büyük ..... virus bulaşmış olabilir gibi yani. bu yazı cıkarsa manası harddiskin ya görmüyor yada biçimlenmemiş ikisinden biri.

ama büyük olasılıkl der sen çünkü ntfs kullanıyorsundur dosya sistemini ve 98 başlangıç disketi anlamaz bu formatı :) yani bu son yazdıgım yöntem eski ve denemene deymez sonuç alamazsın ama ben genede yazmış olayım eger fat32 kullanıyorsan bunuda dene derim.

ilk yazdıgım yötemi uygula