merhabalar,
XP kullanıyorum...SP3 yüklü.
Deskstop Pc'min kasasının ön tarafında buluna USB girişlerine herhangi bi şey bağlasam(İphone, flash bellek, cam vs...), bilgisayarın önünden kalktığım zaman PC kendi kendine restart atıyor, ve bilgisayar açılmıyor. Ne zaman ki USB'den cihazı çıkartıyorum, o zaman hiç bi sorun kalmıyor..kime sorduysam 'olmaz böle bi şey kesin kalkarken bi yerlere dokunuyosun dediler'...arkadaşlar lütfen yardım...böle bi şey nasıl olabilir???? hiç bi yere dokunduğum felan yok...sandalyeden kalkıyorum, pc kendi kendine restart atıyor...
tkş...
Çok garip, PC'im kendi kendine restart atıyor
valla benim aklıma gelen usb sürücüsünü tam kurmamışsın.anakartın driverinde usb sürücüsünü kur.düzelecektir.
Bunun iki temel hatası olabilir.
1-Bilgisayarın işlemcisi yeterince soğutulamıyor ve işlem artınca ısı yükselip restat atıyor.Yada power arızalı olup yeterince güç sağlayamıyor sen işlem yapmaya başlayınca güç yetmezliğinden restat atıyor.Burda işlemci temizliği ve power kontrol edilmeli.
2-Donanım uyuşmazlığı sebebi ile çakışma yapıp resetleyebilir.
iyide arkadaşlar bu sölediklerinizin benim sandalyeden kalkmamla ne alakası olabilir???
Arkadaşım kasayı aıyorsun ön banellerin takıldığı yerlere bakıyorsun ordan usb kaploların geliyordur. bunlar yanlış takılmışdır aynı sorunu benim çalıştığım yerde başıma gelmişti..Anakart ile gelen kullanama klavuzunda daha iyi bir bilgi alabilrisin veya servisine götürüp diyeceğini kelime bunun ön usb ön panellerini yanlış takmışsınız heralde diyeceksi n...
aklıma tewkbişey geliyor kasanızda oluşan şase ve benzeri statik elektriklenmeden olabilir.
bilgisayarın yakınındayken sizden statik alıyor olabilir. bilgisayarınıza bağlı olan elektrik pirizini yenilemeyi deneyebilirsiniz.
ön usb lere bağlı olan kasa içindeki kablolarda elektriksel sorun olabilir kalkarken yaptıgınız en ufak titreşim statiklemeyi tetikleme olasılığı çok yüksek.
kasa içindeki tüm donanımları söküp yerine en stabil ve statiklemeden uzak bir şekilde yeniden birleştirebilirsiniz..
usb nin uzatma kabloları eğer yanlış takılırsa USB ler ya tamamen çalışmaz yada takar takmaz reset atar.
sorun tamamen kasa içersindeki elektriksel bir problemden ibarettir.
kasanızda oluşan şaseyi yok etmeniz gerekiyor..
saolun arkadaşlar...bi bakalım napıcaz...