Merhaba,
XP Pro İngilizce kullanıyorum. Başta NTLDR is missing hatası veriyor. Forumlarda yazılan işlemi (fixboot C: ya da örnek: copy d:\i386\ntdetect.com c:)yapınca sistem o seferlik yani sadece bir restart sırasında çalışıyor. Bir sefer daha restart yapınca aynı hatayı sanki hiç tamir etmemişim gibi tekrar alıyorum.
Şimdi neden ilginç dediğime gelirsek: eğer CD Rom a XP Pro CD sini koyarak restart yaparsam problem falan kalmıyor (kurtarma konsoluna falan girmiyorum, XP yi kurmak için bir tuşa basın yazısı görünüyor ve sadece bekliyorum). Tamirat yapmama rağmen neden aynı hatayı tekrar verdiğini ve sadece CD takılıyken hata vermediğini ben çözemedim. Bu arada fixmbr ya da chkdsk /r türü işlemleri yaptığımı da belirteyim. Aynı zamanda XP yi tamamen tamir de ettim, değişmedi. Bu arada bir detay daha xp kurtarma konsoluna girdiğimde (ilk r harfi) hangi sistemi tamir etmek istiyorsunuz seçeneğinde 1 E:/windows türü bir seçenek çıkıyor. Yani sistemi e sürücüsünde gibi görüyor ama sistem c de ve e: aynı diskin bir veri yedekleme bölümü (hiç sistem dosyası yok, tekrar baktım). Çözemedim. Bu problemin nedenini ve çözümünü biliyorsanız ben kafayı yemeden ya da XP CD si kullanılmaz hale gelmeden cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler,