Çok ilginç bir NTLDR is missing hatası

sahinozyurek
20-03-2008, 17:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Merhaba,
XP Pro İngilizce kullanıyorum. Başta NTLDR is missing hatası veriyor. Forumlarda yazılan işlemi (fixboot C: ya da örnek: copy d:\i386\ntdetect.com c:)yapınca sistem o seferlik yani sadece bir restart sırasında çalışıyor. Bir sefer daha restart yapınca aynı hatayı sanki hiç tamir etmemişim gibi tekrar alıyorum.

Şimdi neden ilginç dediğime gelirsek: eğer CD Rom a XP Pro CD sini koyarak restart yaparsam problem falan kalmıyor (kurtarma konsoluna falan girmiyorum, XP yi kurmak için bir tuşa basın yazısı görünüyor ve sadece bekliyorum). Tamirat yapmama rağmen neden aynı hatayı tekrar verdiğini ve sadece CD takılıyken hata vermediğini ben çözemedim. Bu arada fixmbr ya da chkdsk /r türü işlemleri yaptığımı da belirteyim. Aynı zamanda XP yi tamamen tamir de ettim, değişmedi. Bu arada bir detay daha xp kurtarma konsoluna girdiğimde (ilk r harfi) hangi sistemi tamir etmek istiyorsunuz seçeneğinde 1 E:/windows türü bir seçenek çıkıyor. Yani sistemi e sürücüsünde gibi görüyor ama sistem c de ve e: aynı diskin bir veri yedekleme bölümü (hiç sistem dosyası yok, tekrar baktım). Çözemedim. Bu problemin nedenini ve çözümünü biliyorsanız ben kafayı yemeden ya da XP CD si kullanılmaz hale gelmeden cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler,

Son Düzenleme: sahinozyurek ~ 20 Mart 2008 17:13
Banned
20-03-2008, 17:25   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1.xp cd yi takıp  başlat çalıştıra sfc /scannow yazın taramasını bekleyin.
2. kurtarma konsoluna geçtiğinizde aşağıdaki komutları verin

CD \                                 

ATTRIB -C NTLDR

artık hangi yol sorununuzu çözerse beğenin kullanın

Son Düzenleme: khramn ~ 20 Mart 2008 17:29
frkn_ua
20-03-2008, 20:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

arkadaşım sen kesinlikle mevcut ram lerini çıkar ve denemek için sağlam bi ram ile dene, sorunun kaynağının ram olma ihtimali yüksek...

sahinozyurek
21-03-2008, 21:46   |  #4  
OP Taze Üye
12 mesaj

Merhaba khramn,
Komutları denedim kesinlikle durumda hiçbir değişme yok. Ve frkn_ua bir ram bulursam deneyeceğim. Bu arada windows update de dosyaları indiriyor ama kurarken hata veriyor. Microsofttaki çözümler işe yaramıyor. Acaba elektrikteki dengesizlik HDD de hasar mı yaptı diye düşünüyorum. Teşekkürler,

Banned
21-03-2008, 22:33   |  #5  
Banlandı
5,777 mesaj

Sistemi açtığınızda ntldr dosyasını cd den manuel kopyalamayı deneyin

Güncelleştirme içinse
http://rapidshare.com/files/101242949/All_Update.zip.html

Rardan çıkartıp çalıştırın. Güncelleştirmeleri yeniden denetleyin ,yüklenecektir.

sahinozyurek
24-03-2008, 06:11   |  #6  
OP Taze Üye
12 mesaj

Tekrar Merhaba,
Windows Update için çok teşekkür ederim. Bayağı moral oldu. Bu arada problemle ilgili şu detayı farkettim, her nasıl olduysa benim sistemi kurduğum kısım mantıksal sürücü (extended partition) olarak gözüküyor. Dolayısıyla da açılışta sistem primary olarak 2. kısım olan E: sürücüsünü önce görüyor. Olay bayağı karışmış durumda. Sanırım yapılacak en iyi iş HDD yi formatlamaktan geçiyor. Emeğiniz ve yardımınız için teşekkür ederim. Moral oldu.

Banned
24-03-2008, 10:30   |  #7  
Banlandı
5,777 mesaj

yok canım formatlamaya ne gerek var. disk yönetimine girin sistem diskinizi (partition) sağ tıklayıp sistem diski olarak atayı seçin uyarılara evet diye yanıt verin. Es kaza açılışta açılmayıp mbr yi yeniden yazmak gerekebilir. Bunun içinse sistemi xp cd ile başlatıp kurtarma konsoluna geçi sırasıyla aşağıdaki komutları  vermeniz yeterli olacaktır

BOOTCFG  /REBUILD
E
XP PRO.
FASTDETECT
EXIT

Son Düzenleme: khramn ~ 24 Mart 2008 10:37
dincery
24-03-2008, 22:11   |  #8  
Yeni Üye
21 mesaj

iki sene önce aynı problemi yaşadım dell servisi fanı yeniledi.  Ram veya fandır sorun büyük ihtimalle.
Ama bence ramden kaynaklanıyor.  Ben bu problemi yaşadığımda benim bilgisayarım 10-15 dk.dan fazla açık kalmıyordu.  Isısnmadan dolayı kapanıyordu.

Son Düzenleme: dincery ~ 24 Mart 2008 22:25
sahinozyurek
25-03-2008, 16:36   |  #9  
OP Taze Üye
12 mesaj

Merhaba,
khramn aynen dediginizi yaptım ve işe yaradı. Gerçekten çok teşekkür ederim.

Cevap veren diğer arkadaşlara da teşekkür ederim. Bilgisayar çok çeşitli parçalardan oluştuğundan arızayı tespit etmek zor olabiliyor. Benim arıza khramn ın tespit ettiği olsa gerek şu anda problemsiz çalışıyorum. Hepinize arızasız günler dilerim.

bartsimpson
20-06-2009, 11:07   |  #10  
Yeni Üye
22 mesaj

bu problemin farklı bir şeklini bende alıyorum
benim bilgisayarımda 250gb bir harddiski 3 partitiona ayırdım
c: yi formatladım (cde işletim sistemi yok)
d: de yedek bilgiler ve dosyalar var
e: boş (sistemi kurduktan sonra acronis ile system yedeği almak için)
bu harddiski oğluma yolladım
oğlum pc sindeki harddiski çıkarıp yerine bunu taktı ve vista cdsini takıp sistemi kurmak isterken açılışta cd/dvd boot yazısından sonra
NTLDR is missing press ctrl+alt+del hata iletisi alıyoruz
bu sorunu nasıl çözebiliriz

derdani
20-06-2009, 13:22   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
183 mesaj

CD-Rom'un, BIOS'dan "First Boot Device" konumunda olduğuna emin ol
"Press any key to boot from the CD or DVD" mesajını görür görmez, derhal "Enter" tuşuna basınız

! Üstteki iki maddeyi doğru uyguladın ama hala "NTLDR is missing" hatasını alıyorsan, CD/DVD sürücünün kablo ve jumper ayarlarını kontrol et

Ayrıca kasaya usb ile bağlı hiçbir donanım bulunmasın -> yazıcı, web-cam, flash bellek gibi

Son Düzenleme: derdani ~ 20 Haziran 2009 13:26