evt beyler.baslıkta goruldugu gıbı bılgısayarım cok ısınıyor ve cok ses cıkartıyor.mesela su an cpu sıcaklıgı 68 derece...birde bilgisayarım ilk alındıgı gunden beri 10 dk acık kaldıktan sonra abartmıyorum bagırıyor:Dsureklı bır ugultu var.bu neden olur?ben ram ve ekran kartımı degıstırıcem.degıstırınce bi degisiklık olurmu???
cok ısınıyor ve cok ses çıkartıyor
Büyük bir ihtimal kasanın fan ından geliyor.Kasalara takılan fanlar 5 para etmez.Yerinde olsam kaliteli bir fan alırım.Psu daki fan dan da geliyordur tahminim.Almışken birde psu al.
psu 400 w sanki anakarttan gelıo gıbı ama bılemıorum
yok yaw bilgisayarım toplama
hem bilgisayarı 5 sene once almıstım:D
Hangi fanın sesli çalıştığını öğrenmek için fanları teker teker durdurmalısın yan kapağını aç kasanın elinle fanları durdur.Hangi fanın ses çıkardığını bul sakın psu fanını kalemle durdurmaya falan kalkma bizim arkdaş yapmıştı psu patladı tabi everest ti markası o ayrı
R3QU3M dedigi gibi yan kapagı aç fanları tek tek durdurarak sesin hangi fandan geldigini tespit et ondan sonra onun yerine ya baska fan yada yaglama yaparak sesi azaltabilirsin.
Ama büyük bir ihtimal ses işlemci fanından geliyor cpu fazla ısındıgı için fan yüksek devirlerde dönmek zorunda kalıyor buda fazla ses cıkarmasına neden oluyor.
Macun tazelemsi ve iyi bir temizlik sorunu çözer gibi birde yaglama...