Çok Karışık Bir Durum Yardım Lütfen!

dEwOo
17-11-2010, 22:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Merhabalar Başlık Yanlış Oldu Biliyorum Ama Ne Yazıcağımı İnanın Bilemedim.

Öncelikle Arkadaslar 3Gün Önce Pc'me Win32.Sality.Gen Worm Bulastı( Nasıl Oldu O Hala Mechul ). Comodo Antivirüs Alarm Verdiği Gibi Bulaştığı Tüm Exe Dosyalarını Hatta Komple D: deki Exeleride Sildim. Ardından Safe modeda SalityKiller (Kaspersky Lab ürünü) ile Ardından Comodo Antivirüsle Ardından Kasperskyle Ardından SpyBot Search & Destroyla Derin Tarama Yaptım Ne Bulduysam Sildim. Virüsün Saklanma İhtimali Var Biliyorum Bayram Sonunda C: D: Komple Format Atıcam. Herneyse Smdi Asıl Sorum Şu Bunca Olan Şeyden Sonra Pc Normale Dondu Fakat İnternetten Video İzlemeye Calıstıgımda Ses Olmuyor Adobe Flash Yeniledim Olmadı Ses Kartı Driverını Yeniledim Olmadı.Acaba Virüsten Kaynaklanan Bir Sorunmu Bilemedim Çözüm Bulamadım Bir Türlü. Her Fikre Acıgım Lütfen Yardım Edin:) ( Sonuç: Bu Bayram Bana Yaramadı:)) 

Win7 Ultimate 64 Bit Kullanıyorum.

Son Düzenleme: dEwOo ~ 17 Kasım 2010 22:42
Kapalı Hesap (154227)
17-11-2010, 23:46   |  #2  
Kapalı Hesap
251 mesaj

aygıt yöneticisini aç bi bak bakalım sorun gözüküyor mu , ses ile ilgili sistem dosyalarını silmiş olmayasın

dEwOo
18-11-2010, 00:27   |  #3  
OP Taze Üye
16 mesaj

Yok Dostum Hersey Normal Gözüküyor. Mp3 Dinleyebiliyorum Ama Ne Programların Sesi Cıkıyor Nede internetten Yapılan işlemlerin. Ayrıca Tekrar Driverları Kurdum Gene Nafile Kasperksyde Engelleme Falan Varmı Boyle Biseyi?

setra92
18-11-2010, 14:06   |  #4  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
351 mesaj

o kadar çok şey silmişsin ki gerekli olan dosylar bile gtimiş olabilri.çözüm;en kolay yolu formatt

black_flood
18-11-2010, 15:10   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

aslında fazla endişeye kapılmışsın windows 7 serilerinde harddik bölümlerine tam erişim hakkı verdiğinde en dandik antivirüs yazılımı bile sorunsuzca sality virüsünü siler fakat sality virüsünün silinmesi yetmiyor diske format değil fdik çekmen lazım ancak o şekilde sistem kendine geliyor.

dEwOo
18-11-2010, 16:40   |  #6  
OP Taze Üye
16 mesaj

Ya harbiden cok sey silindi ama benim kotrolümde olarak silinmedi sadece setup dosyaları ve .exe dosyalarını ben sildim gereksiz olanları:) Harddisk bolumunde tam erişim hakkı nasıl veriliyor bilmiyorum. Fdisk nedir onuda bilmiyorum onerilere acıgım. =)

mancukya
18-11-2010, 21:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

O virusu temizlemek icin beles Antivir yaninda antimalware yeterliydi yada tek program sen cok zorlamisin ayrica exeleri silme mantiginida cözemedim oda gereksiz olmus ama bundan sonra kayit defterinde hatalar olusmus belli format yada sistem onarimi yapmani tavsiye ederim en önemlisi commodo frewall iyi tavsiye ederim ama commodonun antisi ise yaramaz sadece Hips koruma gibi yani onay icin kullanacaktin Commodoyu ayrica o tarz programlarda her kutuye evet dersen kurma daha iyi

dEwOo
18-11-2010, 23:42   |  #8  
OP Taze Üye
16 mesaj

Yazdığım Virüsü Bir Google'da Search Et İstersen Niye Exe leri Sildim Anlarsın ;) 
Kaspersky Zaten Vardı Comodo'yuda Dediğin Gibi Firewall Olarak Kullanıyrdum Ama Emin Ol O Virüs O Kadar Kolay Temizlenen Bir Virüs Değil ;) Saol Önerin İçin Tercihimi Fdisk'ten Yana Kullanıcam :)

setra92
19-11-2010, 11:16   |  #9  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
351 mesaj

bahsi olan virüs gitgide pc ye yayılıyor başımıza geldiğinden biliyuorum.bir süre sonra bilgisayarımı bile açamaycak durma gelebilir.bu arada ne kadar anti virüs varsa denemiştik çözüm olmamıştı ayrıca bir süre sonra anti virüslerin kullanılmasınıda engelliyor,ne antivirüsü silebiliyorsun nede yükleyebiliyorsun.genel deyerleştiği yer formatlada temizlenmiyor.hani sıfır bölgesimiydi neydi denilen yere yerleşiyor(hani dos un falan yüklendiği yere)bu yüzden genellikle format çözüm olmuyor o 0 bölgesini temizlemn lazım

dEwOo
19-11-2010, 16:32   |  #10  
OP Taze Üye
16 mesaj

Dostum virüsün girdiği 1.dakka isleme başladıgım icin fazla yayılma sansı olmadı kasperskynin kendi programladıgı sality remover incik cincik ne kadar yer varsa bulasanı sildi cok sukur:) 0 bölgesini ilk senden duydum gene kıllandım bu konudan:) bilgin varsa anlatabilirmisin?

mancukya
19-11-2010, 20:10   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Alıntı: dEwOo  
Yazdığım Virüsü Bir Google'da Search Et İstersen Niye Exe leri Sildim Anlarsın ;) 
Kaspersky Zaten Vardı Comodo'yuda Dediğin Gibi Firewall Olarak Kullanıyrdum Ama Emin Ol O Virüs O Kadar Kolay Temizlenen Bir Virüs Değil ;) Saol Önerin İçin Tercihimi Fdisk'ten Yana Kullanıcam :)
Exe icinde virus yoksa exe icine giremez ama kurma esnasinda kendisini atar.
Hic bir yazilim windowsun kayit defterine kendini atamadan yada sistemde kendini tanitmadan kendi basina is yapamaz.
 Bu dosyalara bulasmis gibi olmasi exe icine yerlesmesi degil sadece firsat kollar gibi program kurulumunda beklemesi
Ayrica merak etme cok pc temizledim neyin ne oldugunu biliyorum Ayrica emin ol virus cok kolay temizlenen bir virus o ciktigi tarih icin gecerliydi

Son Düzenleme: mancukya ~ 19 Kasım 2010 20:13
Kapalı Hesap (154666)
19-11-2010, 21:51   |  #12  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Merhabalar Başlık Yanlış Oldu Biliyorum Ama Ne Yazıcağımı İnanın Bilemedim.

Öncelikle Arkadaslar 3Gün Önce Pc'me Win32.Sality.Gen Worm Bulastı( Nasıl Oldu O Hala Mechul ). Comodo Antivirüs Alarm Verdiği Gibi Bulaştığı Tüm Exe Dosyalarını Hatta Komple D: deki Exeleride Sildim. Ardından Safe modeda SalityKiller (Kaspersky Lab ürünü) ile Ardından Comodo Antivirüsle Ardından Kasperskyle Ardından SpyBot Search & Destroyla Derin Tarama Yaptım Ne Bulduysam Sildim. Virüsün Saklanma İhtimali Var Biliyorum Bayram Sonunda C: D: Komple Format Atıcam. Herneyse Smdi Asıl Sorum Şu Bunca Olan Şeyden Sonra Pc Normale Dondu Fakat İnternetten Video İzlemeye Calıstıgımda Ses Olmuyor Adobe Flash Yeniledim Olmadı Ses Kartı Driverını Yeniledim Olmadı.Acaba Virüsten Kaynaklanan Bir Sorunmu Bilemedim Çözüm Bulamadım Bir Türlü. Her Fikre Acıgım Lütfen Yardım Edin:) ( Sonuç: Bu Bayram Bana Yaramadı:)) 

Win7 Ultimate 64 Bit Kullanıyorum.

Ses kartının mikser özelliğini açıp bir kontrol etmelisin. İnternetten gelen seslerin kanalı bazen mute olabiliyor.
O virüs böcüğü ile ben çok becelleştim o yüzden şu tavsiyelerde bulunacağım.
1 Önce harddiski tek partition olarak bir kez formatla (hızlı format seçeneğini kullanma)
2 Bios reset yap (clear cmos.. Bios pilini çıkart tak)
3 İşletim sistemini partitonlar oluşturarak yeniden kur (temiz bir şekilde)
4 Hiçbir program yüklemeden önce güvenliğini oluştur. (Benim yöntemim öncelikle antivirüs ve spybots programlarını kurmaktır) Antivirüs ve spybots u günceleyerek sistemini derinlemesine tara.
Tüm sorunların hallolduğunu göreceksin

Kapalı Hesap (101323)
19-11-2010, 21:51   |  #13  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

merak ediyorum bu virus  deep freeze  son sürümünü  aşabiliyor mu  yada rollback rx  in son sürümümde  sistemi geriye yükleyince gidiyor  mu bence  df yi aşamaz rollback rx ide aşamaz  ikiside sağlam programlar  yapımcıları  virus konusunda  %100  garanti veriyor 

Kapalı Hesap (101323)
19-11-2010, 21:53   |  #14  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Ses kartının mikser özelliğini açıp bir kontrol etmelisin. İnternetten gelen seslerin kanalı bazen mute olabiliyor.
O virüs böcüğü ile ben çok becelleştim o yüzden şu tavsiyelerde bulunacağım.
1 Önce harddiski tek partition olarak bir kez formatla (hızlı format seçeneğini kullanma)
2 Bios reset yap (clear cmos.. Bios pilini çıkart tak)
3 İşletim sistemini partitonlar oluşturarak yeniden kur (temiz bir şekilde)
4 Hiçbir program yüklemeden önce güvenliğini oluştur. (Benim yöntemim öncelikle antivirüs ve spybots programlarını kurmaktır) Antivirüs ve spybots u günceleyerek sistemini derinlemesine tara.
Tüm sorunların hallolduğunu gö
virus  kendini mbr ye  yazıyorsa  buda çözmez  sorunu 

Kapalı Hesap (154666)
19-11-2010, 22:04   |  #15  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: liberty city  
virus  kendini mbr ye  yazıyorsa  buda çözmez  sorunu 
Bu yüzden harddiske önce bir full format öneriyorum.
İşletim sistemi kurulmadan önce bios resetlenince ve işletim sistemini yeniden kurmak için ikinci bir format atınca (Yeni partition oluşturarak) MBR yeniden yazılıyor..

Kapalı Hesap (101323)
19-11-2010, 22:07   |  #16  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Bu yüzden harddiske önce bir full format öneriyorum.
İşletim sistemi kurulmadan önce bios resetlenince ve işletim sistemini yeniden kurmak için ikinci bir format atınca (Yeni partition oluşturarak) MBR yeniden yazılıyor..
demek istediğini tam olarak anlayamadım şöylemi  windows cd sini tak    tüm  bölümleri  sil  bios u  resetle  sonra  windows  cd si ile bölüm oluşturup  bölümü  biçimlendir  mbr yeniden yazılıyor 
böyle mi ?

Kapalı Hesap (154666)
19-11-2010, 22:13   |  #17  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: liberty city  
demek istediğini tam olarak anlayamadım şöylemi  windows cd sini tak    tüm  bölümleri  sil  bios u  resetle  sonra  windows  cd si ile bölüm oluşturup  bölümü  biçimlendir  mbr yeniden yazılıyor 
böyle mi ?
Önce harddiske tüm partitionları silerek format atıyoruz. Harddiskte hiçbir program kalmıyor (Prensipte)
sonra bios resetliyoruz
Sonra işletim sistemini partition oluşturarak kuruyoruz

dEwOo
20-11-2010, 01:23   |  #18  
OP Taze Üye
16 mesaj

Hepinize ilginiz için cok teşekkür ederim arkadaslar yarın win7 cdmi alıp komple format atıcam Mr_yamyam arkadasın tavsiyesine uyucam sadece ekstradan fixmbr yapıcam biraz uğraştırıcak ama olsun ;) Şuan temiz gözüküyor pc ama ne olur ne olmaz. 
Mancukya arkadasım gercekten herseyi cok iyi biliyorsun burası bir forum bende bilmediğim birsey öğrenmek için buraya yazdım zaten eger bilseydim sormazdım dimi?
Saol genede yardımın için.

setra92
20-11-2010, 13:58   |  #19  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
351 mesaj
Dostum virüsün girdiği 1.dakka isleme başladıgım icin fazla yayılma sansı olmadı kasperskynin kendi programladıgı sality remover incik cincik ne kadar yer varsa bulasanı sildi cok sukur:) 0 bölgesini ilk senden duydum gene kıllandım bu konudan:) bilgin varsa anlatabilirmisin?
kardeş tam adı 0 sektörüydü sanırım isim önemli değil zaten.yamyamın dediği gibi bios un yüklendiği bölgedir kendisi.bios reseet le çözebilirisn.bu arada pc amsaüsütmü laptop mu.laptop pclerde bios pili çıkartılarak bios reset yapılamıyormuş(önceden yaptık ama şmidki pc lerde olmuyor diyorlar emin değilim).sen dene yinede yamyam gayet güüzel açıklamış..

dEwOo
20-11-2010, 22:39   |  #20  
OP Taze Üye
16 mesaj

Hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaslar. Çok sağolun.
Yöneticiler kilitleyebilir konuyu :)